Οι ερωμένες των γκάνγκστερς – 3. Virginia Hill, το κορίτσι της συμμορίας

hillge002.jpg

Της Νίνας Κουλετάκη

Καμιά γυναίκα δεν ανταποκρινόταν περισσότερο στο στερεότυπο της ερωμένης του γκάνγκστερ, από τη Virginia Hill, γνωστή και με το παρατσούκλι το «Φλαμίνγκο». Μια «πανέμορφη φαρμακόγλωσσα», από την πολιτεία της Georgia με αρκετό θράσος και κότσια, ώστε να σταθεί δίπλα στους Frank Nitti, Al Capone, Joe Adonis και, βέβαια, του Benny Siegel, ως το επίσημο «κορίτσι» τους. Η Virginia περνούσε από γκάνγκστερ σε γκάνγκστερ, αλλά κατάφερνε πάντα να διατηρεί την πρώτη θέση στη λίστα των γυναικών του υποκόσμου.

Γεννημένη στην Alabama, ήταν ήδη καλλονή όταν μετακόμισε στη Marietta της Georgia με τη μητέρα της και τους δύο αδελφούς της, το 1930, η Virginia άφησε τη Georgia στην εφηβεία της για να αναζητήσει δόξα και χρήμα στο Chicago, όπου κατέληξε χορεύτρια στην Παγκόσμια Έκθεση. Ήταν την εποχή που δούλευε εκεί που ήρθε, για πρώτη φορά, σε επαφή με τις συμμορίες, όταν τα έφτιαξε με έναν λογιστή του Al Capone. Οι σχέσεις της με τις συμμορίες του Chicago δεν κράτησαν πολύ, αλλά εξοπλισμένη με τις γνωριμίες που είχε κάνει, η Virginia έφυγε για το Los Angeles, για να γίνει σταρ. Ποτέ δεν τα κατάφερε, αλλά ενόσω ήταν στο Χόλλυγουντ, ο δρόμος της συναντήθηκε με εκείνον ενός γκάνγκστερ, που ήταν τόσο ζόρικος όσο αυτή: του Benny Siegel.

features_bugsysiegel.gif

Η Virginia και ο Ben ταίριαξαν απόλυτα και τσακώνονταν το ίδιο έντονα και παθιασμένα με τον τρόπο που έκαναν έρωτα. Έπαιρναν εύκολα «φωτιά» αμφότεροι, και η Virginia ήταν ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους που τολμούσαν να εναντιωθούν στον Ben όταν είχε τα νεύρα του. Υπάρχουν κάποιο που λένε πως το μόνο ενδιαφέρον μεταξύ τους ήταν το σεξ και τα χρήματα, αλλά άλλοι που τους γνώριζαν ισχυρίζονται πως αγαπιόντουσαν βαθιά και πως παντρεύτηκαν, με μια γρήγορη μεξικάνικη τελετή.

virghill.jpg

Πριν ακόμα η Virginia συναντήσει τον Ben, ήταν μια από τις ελάχιστες γυναίκες που της είχαν εμπιστευθεί τα μυστικά του Συνδικάτου. Ήταν γνωστός «ταχυδρόμος» ανάμεσα στις συμμορίες, μια κατηγορία την οποία αρνήθηκε αργότερα, αλλά ακόμα και οι κάτοικοι στην πόλη Marietta, όπου έμενε η οικογένειά της, ήταν σίγουρη πως ήταν ανακατεμένη. Δεν έκανε τίποτα για να διαλύσει το μύθο και οι ντόπιοι μιλούν ακόμη για εκείνη τη φορά που αγόρασε για την οικογένειά της ένα σπίτι αξίας 11.000 δολαρίων, για το οποίο πλήρωσε με μετρητά, με ένα μάτσο δολάρια που έβγαλε από την τσάντα της.

bugsysiegelhouse.jpg

«Ήταν έξυπνη και ήξερε να κρατά το στόμα της κλειστό», είπε η Bea Sedway, σύζυγος του γκάνγκστερ Moey Sedway και φίλη των Ben και Virginia.

Η Hill ήταν μια ζηλιάρα ερωμένη, αλλά ο Benny δεν ήταν ο άντρας της μιας γυναίκας. Ήταν επίσης χαρακτήρας που άφηνε τα πάθη του να κυβερνούν τη ζωή του. Μια περίοδο είχε ταυτόχρονα τρεις ερωμένες να μένουν στο ξενοδοχείο Flamingo: τη Hill, που εκπλήρωνε την ανάγκη του για μιαν ερωμένη που ταίριαζε στην έντονη σωματική και ψυχική του υπόσταση, τη Wendy Barry, μια ηθοποιό του Χόλυγουντ που του προσέδιδε λάμψη και την Κόμησσα DiFrazzo, που του προσέθετε κοινωνικό κύρος. Η Virginia και η Wendy δεν μπορούσαν να αντέξουν η μία την άλλη στην ίδια πόλη, πόσο μάλλον στο ίδιο κτήριο. Έτσι, σε μια συνάντησή τους στους χώρους του ξενοδοχείου, η Virginia της επιτέθηκε με τόση σφοδρότητα, ώστε –σχεδόν- της έσπασε το σαγόνι.

2031631.jpg

Το χρήμα ήταν, αναπόφευκτα, ο λόγος που γκρέμισε το τραγικό ζευγάρι του Benny και της Virginia. Η ιστορία είναι γνωστή: ο Benny κατηγορήθηκε για κακοδιαχείριση των χρημάτων του Συνδικάτου, το οποίο είχε επενδύσει στο πρώτη του μεγάλη επιχείρηση στο Law Vegas, που δεν ήταν άλλη από το Flamingo Hotel, που ο Benny είχε ονομάσει έτσι προς τιμήν της Virginia. Ο Benny ήταν σπουδαίος κακοποιός, αλλά φριχτός επιχειρηματίας και ήταν πανεύκολο για τους εργολάβους που είχαν αναλάβει το έργο να τον καταληστεύουν. Μόνο που δεν έκλεβαν δικά του χρήματα, αλλά του Συνδικάτου. Εκτός από αυτό και ο ίδιος είχε βουτήξει το χέρι βαθειά στις τσέπες της οργάνωσης και –χρησιμοποιώντας τη Virginia– φυγάδευε τα χρήματα σε λογαριασμούς στο εξωτερικό.

bug1.jpg

Μετά τα καταστροφικά εγκαίνια του ξενοδοχείου, γύρω στα Χριστούγεννα του 1946, ο Ben αποσύρθηκε στο σπίτι που η Virginia νοίκιαζε στο Χόλυγουντ, το οποίο κάποτε ανήκε στον Rudolph Valentino.

hill6.jpg

Το βράδυ της 20ης Ιουνίου του 1947, που το Συνδικάτο έκλεισε τους λογαριασμούς του με τον Ben Siegel, πυροβολώντας τον πάνω στον λουλουδάτο καναπέ της Virginia, εκείνη έλειπε από το σπίτι.

bugsydeadclose.jpg

Μετά από έναν από τους επεισοδιακούς καυγάδες τους, είχε πάρει το αεροπλάνο για το Παρίσι. Υπήρξαν υποψίες ότι, ειδοποιημένη, είχε διαφύγει για να γλιτώσει τη ζωή της, αν και αυτό δεν πρέπει να ευσταθεί, καθώς επέτρεψε στον αδελφό της, αλλά και σε φίλους, να μείνουν σπίτι με τον Benny. Είναι, επίσης, απίθανο να της χάριζε τη ζωή το Συνδικάτο, καθώς ήταν εξίσου ένοχη με τον Βenny, για τα χρήματα που είχαν αποσπάσει.

Όταν έμαθε το θάνατο του Benny, ευρισκόμενη στο Παρίσι, η Virginia λιποθύμησε. Αργότερα, όταν ανακρίθηκε από τις αρχές που προσπαθούσαν να διαλευκάνουν τη δολοφονία, έκανε τη χαζή, αρνούμενη ακόμα και το γεγονός πως ήταν ερωμένη του Ben.

11213_1021688373.jpg

«Αν κάποιος ή κάτι ήταν ερωμένη του, αυτό ήταν εκείνο το ξενοδοχείο του Las Vegas. Δεν είχα ιδέα πως ο Ben ήταν ανακατεμένος σε συμμορίες και τα σχετικά. Δεν μπορώ να φανταστώ ποιος τον σκότωσε και γιατί», είπε στην αστυνομία.

Μετά τη δολοφονία του Ben η Virginia παρέμεινε ενεργή στον υπόκοσμο και ήταν μια από τους επιφανείς μάρτυρες στις ακροάσεις της Επιτροπής Kefauver. Στις δημόσιες ακροάσεις αρνιόταν σθεναρά οποιαδήποτε γνώση ή συμμετοχή στις συμμορίες, αλλά πίσω από κλειστές πόρτες παραδέχτηκε ότι ένας ή περισσότεροι γκάνγκστερς της είχαν προσφέρει χρήματα ή άλλα δώρα.

78428.jpg

Όταν ένας σεμνότυφο μέλος της επιτροπής από το Tennessee, τη ρώτησε γιατί –κατά τη γνώμη της- της πρόσφεραν αυτά τα δώρα, η Virginia απάντησε πως ο λόγος ήταν ότι καμία δεν μπορούσε να τη φτάσει στον στοματικό έρωτα. Φυσικά, τα λόγια που χρησιμοποίησε ήταν πολύ πιο παραστατικά, γεγονός που έκανε τα μέλη της επιτροπής να τα χάσουν. Διατήρησε την ψυχραιμία της καθ’ όλη τη διάρκεια των ακροάσεων, αλλά την έχασε βγαίνοντας από την αίθουσα και επιτέθηκε σε μια δημοσιογράφο που την ακολουθούσε και την πίεζε με τις ερωτήσεις της.

hill3.jpg

Η Virginia έφυγε για την Ευρώπη και εγκαταστάθηκε στις Άλπεις με τον τρίτο σύζυγό της. Ακόμα και ο τρόπος που πέθανε τροφοδότησε με υποθέσεις τον κόσμο που παρακολουθούσε τη ζωή της. Το 1961, χρεοκοπημένη, φοβούμενη την εκδίκηση του Συνδικάτου, και μην έχοντας πια τα νιάτα και την ομορφιά του κοριτσιού από τη Georgia, η Virginia Hill κατάπιε μια φούχτα υπνωτικά χάπια, ξάπλωσε σε ένα χιονισμένο ανάχωμα και πήρε τον Μεγάλο Ύπνο. Κάποιοι ισχυρίστηκαν πως ήταν το μακρύ χέρι του Συνδικάτου που την τιμώρησε, αλλά το πιο πιθανό είναι να ήταν αυτοκτονία μιας γυναίκας που κάποτε βρισκόταν στην κορυφή του υποκόσμου και δεν μπόρεσε να αντέξει την πτώση.

hill.jpg

bugsyposter.jpg

411v2jjz91l_aa280_.jpg cover_mobgirl.jpg

10 σκέψεις σχετικά με το “Οι ερωμένες των γκάνγκστερς – 3. Virginia Hill, το κορίτσι της συμμορίας”

  1. Ένα ιδιότυπο αμερικάνικο όνειρο θα έλεγα. Ή αυτό που θέλουν οι γυναίκες.

  2. Αυτό που θέλουν οι γυναίκες;;; μπα, καμία σχέση…αν ήταν πιο έξυπνη δεν θα χρειαζόταν να σπάσει το σαγόνι της άλλης, θα ήταν 3 σε 1 ακόμα και για τον «πολυεπίπεδο» Benny.
    (με την κόμησσα θα δυσκολευόταν λίγο, αλλά τι το καλό! )
    Πάντως την σκαπουλάρισε, και έφυγε αυτοθέλητα όταν αυτή έκρινε, χωρίς να την φάνε πριν… γάτα η κυρία…
    (Benny αυτός, Hill αυτή…κάτι μου θυμίζει… )

  3. Αυτή δεν ήταν απλή ερωμένη, ήταν γυναίκα με τσαγανό (να το πω κομψά 😀 )! Απόδειξη πως τέλειωσε τη ζωή της όπως και όποτε ήθελε αυτή.

  4. se tetoies douleis otan haneis tin omorfia sou den sou arkei i ikanotita sto stomatiko sex. Mporei na efige aftothelita alla den nomizo na ezise xeniasti zoi meta. Fantazomai pos eperne polles profilaxeis giati den einai ligo na gnorizeis ta mistika tou Sindikatou. Ase pou otan eheis mathei na zeis sta lousa den mporeis na prosarmosteis sti ftohia meta, i toulahiston sti ligoteri politeleia. Me tis ikanotites tis eprere na eihe pantreftei (efoson den eithele na doulepsei timia) kanenan oil tycoon.

  5. Στο Bugsy η Μπένινγκ τη Βιρτζίνια υποδύεται; Την έχω δει την ταινία, αλλά τώρα που διάβασα για την Βιρτζίνια, θα επιδιώξω να την ξαναδώ.

  6. @ΜvsR, τρομάζω στη σκέψη του είδους των γυναικών που συναναστρέφεστε! 😛

    @Ignis, ήταν αναμφισβήτητα έξυπνη και αποφασιστική. Σαφώς δεν ήταν ευτυχισμένη…

    @Ρενάτα, έτσι.

    @Οffshore, ήταν πολύ γνωστή για να «αποκατασταθεί» μετά. Το πάλαιψε πάντως, όσο μπορούσε.

    @Αλεπού, ναι, η Μπένινγκ «είναι» η Virginia.

  7. ΤΕΤΟΙΕΣ ΗΛΙΘΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΑΦΗΝΟΥΝ ΠΑΓΕΡΑ ΑΔΙΑΦΟΡΗ
    ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΣ ΝΙΝΑ ΜΟΥ
    ΧΡΥΣΗΙΣ

  8. Η ηλιθιοτητα ειναι μια εναλλακτικη λογικη….Πεταλουδα ηταν η κοπελα. Εζησε, εντυπωσιασε κι εφυγε οταν πια τα φτερα της ειχαν καει…

  9. @Χρυσηίς, η συγκεκριμένη κατάφερε να ξεφύγει από την εκδίκηση του οργανωμένου εγκλήματος, άρα δεν πρέπει να ήταν εντελώς ηλίθια…

    @Αλεξάνδρα, λίγο διαφορετική να ήταν, θα μπορούσε να είχε μάθει να περπατά. Δεν μπορούμε να πετάμε για πάντα…

  10. Αυτή τα κατάφερε καλύτερα. Είχε αρκετό τσαγανό κι εξυπνάδα ώστε να καταφέρει να μην τη ξεπαστρέψουν, σαν την άλλη κοπέλα που μας παρουσιάσετε. Βέβαια, πρέπει να βασιζόταν πολύ στη θηλυκότητα και στην ομορφιά της, όπως και στη σεξουαλική γοητεία της, και όταν αυτά άρχισαν να ξεθωριάζουν, ένιωσε ότι δεν ήταν ο εαυτός της πια και αυτοκτόνησε.

Σχολιάστε