Η δολοφονία του Ρασπούτιν -III

Προηγούμενο

Της Νίνας Κουλετάκη

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

1. Νέα θεωρία για τη δολοφονία του Ρασπούτιν

Το 2004, ένα ντοκυμαντέρ που προβλήθηκε στην τηλεόραση του BBC, προσπάθησε να στοιχειοθετήσει την υπόθεση πως ο Ρασπούτιν, τελικά, δολοφονήθηκε από έναν άγγλο πράκτορα.Η έρευνα που έγινε κατά την επανεξέταση των στοιχείων της δολοφονίας του Ρασπούτιν το 1916, κατέληξε στο συμπέρασμα πως δολοφόνοι του καλόγερου δεν ήταν οι δυσαρεστημένοι αριστοκράτες που κατηγορήθηκαν γι αυτό ή –τουλάχιστον- δεν ήταν μόνο αυτοί.Ως δολοφόνος του Ρασπούτιν, αναφέρεται ο OswaldRayner, μέλος των αγγλικών μυστικών υπηρεσιών, ο οποίος εργαζόταν στη ρωσική αυλή στην Αγία Πετρούπολη.

Ο RichardCullen, ένας συνταξιούχος επιθεωρητής της ScotlandYard, ο οποίος μελέτησε επί μακρόν την υπόθεση μαζί με τον AndrewCook, ιστορικό των μυστικών υπηρεσιών, λέει πως μια νέα ιατροδικαστική ανάλυση και μια ενδελεχής εξέταση των επίσημων αρχείων τον οδήγησαν να καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα.

«Είμαι 99,9% σίγουρος γι αυτό», λέει ο Cullen, τα ευρήματα του οποίου παρουσιάστηκαν στο ντοκυμαντέρ του BBC.

OswaldRayner

Η δολοφονία του Ρασπούτιν ήταν μια από τις πλέον πολύκροτες του προηγούμενου αιώνα.Οι δολοφόνοι του μοναχού με τις «υπεράνθρωπες δυνάμεις» που του εξασφάλισαν την εύνοια και τη φιλία των Ρωμανώφ, απέφυγαν τη δίκη και δημοσίευσαν βιβλία στα οποία περιγράφουν λεπτομερώς τη δολοφονία.

Οι νέες αποδείξεις που ήρθαν στο φως, αποκαλύπτουν τον Rayner ως το δολοφόνο του Ρασπούτιν.Είναι γνωστό πως ο καλόγερος προσπαθούσε να επηρεάσει την αυτοκρατορική οικογένεια ώστε να υπογράψει συνθήκη ειρήνης με τη Γερμανία.Ο Cullen ισχυρίζεται πως αν κάτι τέτοιο συνέβαινε στη Ρωσία του 1916, οι 350.000 γερμανοί στρατιώτες που βρίσκονταν στο ρωσικό μέτωπο, θα επέστρεφαν για να επιτεθούν στους συμμάχους στο Δυτικό Μέτωπο.Το ντοκυμαντέρ αποδεικνύει πως ο Rayner βρισκόταν στην Αγία Πετρούπολη όταν δολοφονήθηκε ο Ρασπούτιν.

Ένα εύρημα που φαίνεται να υποστηρίζει αυτή την υπόθεση, είναι ο –εξ επαφής- πυροβολισμός του Ρασπούτιν στο κέντρο του μετώπου του.Ξεκάθαρο χτύπημα εκτελεστή, που κανείς από τους συνωμότες δεν παραδέχεται στις μαρτυρίες του ή στα απομνημονεύματά του.

Ο Γιουσούπωβ, στα απομνημονεύματά του, κάνει λόγο για τον Rayner, συμφοιτητή του στην Οξφόρδη και φίλο του, που την εποχή εκείνη ήταν ενεργός κατάσκοπος της Αγγλίας στην Αγία Πετρούπολη και εργαζόταν υπό τις διαταγές του JohnScale.

Η κόρη του Scaleέδωσε στον Cullen ατράνταχτες αποδείξεις αναφορικά με το σχέδιο της δολοφονίας του Ρασπούτιν από τις αγγλικές μυστικές υπηρεσίες και ο AndrewCook, ανακάλυψε ένα απόρρητο έγγραφο των αγγλικών μυστικών υπηρεσιών προς τον JohnScale, το οποίο οδήγησε τον Cullenστην αποκάλυψη της ταυτότητας του πραγματικού δολοφόνου.

Το αν ο Rayner υπήρξε ο εκτελεστής του Ρασπούτιν, μάλλον δεν θα το μάθουμε στα σίγουρα ποτέ.Έκαψε όλα του τα χαρτιά και πήρε το μυστικό μαζί του στον τάφο του, όταν πέθανε, το 1961.

2. Ιδιόχειρο σημείωμα του Ρασπούτιν

3. Οι Ρωμανώφ

Ημέρες δόξης λαμπρής

Τσάρος Νικόλαος ΙΙ

Τσαρίνα Αλεξάνδρα

Οι Πριγκίπισσες Όλγα, Μαρία, Τατιάνα και Αναστασία και ο Πρίγκηψ Αλεξέι

Στιγμές χαλάρωσης για την αυτοκρατορική οικογένεια

Η Αγία Οικογένεια

Η φυλάκιση και το τέλος των Ρωμανώφ

4. Το πέος (!) του Ρασπούτιν

Εκτός από τον αναμφισβήτητο προσωπικό μαγνητισμό του, ο Ρασπούτιν ήταν εξίσου διάσημος για το πέος του, φμολογούμενου μήκους 34,7 εκατοστών! Εκτός από τις δικές του προσωπικές αχόρταγες σεξουαλικές ορέξεις, ανταποκρινόταν με ευχαρίστηση σε εκείνες των κυριών της Ρωσίας, χωρίς να κάνει ταξικές διακρίσεις!Ήταν γνωστά τα όργιά του ήδη από το 1900, όταν ζούσε ακόμη στη Σιβηρία.

Σύμφωνα με ορισμένους ιστορικούς ήταν μέλος μιας μυστικιστικής λατρευτικής σέχτας, γνωστής με το όνομα Khlysty, τα μέλη της οποίας πρέσβευαν ότι, προκειμένου να σωθεί κάποιος, έπρεπε πρώτα εξακριβωμένα να έχει αμαρτήσει.

Φημολογείται ότι ο Ρασπούτιν είχε εκατοντάδες ή ακόμη και χιλιάδες ερωμένες, στη διάρκεια της ζωής του.Υπήρξαν φήμες ότι εκτός από την Τσαρίνα, είχε ερωμένες και τις νεαρές πριγκίπισσες, χωρίς καθόλου να παραμελεί και το θηλυκό υπηρετικό προσωπικό των ανακτόρων.

Σύμφωνα με μία φήμη, οι δολοφόνοι του Ρασπούτιν τον ευνούχισαν, αλλά αυτό δεν είναι παρά ένας ακόμη αστικός θρύλος.Η επίσημη αυτοψία δεν αναφέρει κάτι τέτοιο.Αυτό που υποτίθεται πως ήταν το ευμέγεθες πέος του Ρασπούτιν, σύμφωνα με τις διαδόσεις, είχε διασωθεί από κάποια καμαριέρα του Γιουσούπωβ, που το περιμάζεψε από το πάτωμα, και φυλάχτηκε από την ίδια μέσα σε ένα βάζο με φορμόλη, μέχρι το 1920, που το πούλησε σε μια ομάδα ρωσίδων αριστοκρατισσών, εξορισμένων στο Παρίσι. Οι γυναίκες το λάτρευαν ως σύμβολο γονιμότητας, και το διατηρούσαν μέσα σε μια ξύλινη θήκη.Η κόρη του Ρασπούτιν, Μαρία, απαίτησε να της επιστραφεί, όπως και έγινε.Το πέος παρέμεινε στην κυριότητά της μέχρι το θάνατό της, το 1977.Όταν εκποιήθηκαν τα υπάρχοντά της, πέρασε στην κατοχή ενός άνδρα με το όνομα MichaelAugustine, μαζί με άλλα αντικείμενα της Μαρίας.Ο Augustine το πούλησε στον οίκο δημοπρασιών Bonhams, αλλά οι ειδικοί που το εξέτασαν διαπίστωσαν γρήγορα πως δεν επρόκειτο για πέος, αλλά για ένα θαλάσσιο αγγούρι!Δεν ξεκαθαρίστηκε ποτέ αν οι ρωσίδες αριστοκράτισσες λάτρευαν ένα αγγούρι, ή αν ο Augustine προσπάθησε να εξαπατήσει τον οίκο δημοπρασιών.

Το 2004 ο IgorKnyazkin, διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου για τον Προστάτη της Ρωσικής Ακαδημίας Φυσικών Επιστημών, ανακοίνωση την ίδρυση ενός ερωτικού μουσείου στην Αγία Πετρούπολη.Ανάμεσα στα εκθέματα ο Knyazkin ισχυρίζεται πως υπάρχει το μήκους 29 εκατοστών πέος του Ρασπούτιν, μαζί με αρκετές προσωπικές του επιστολές.Δήλωσε ότι τα αντικείμενα αυτά πέρασαν στην κατοχή του μετά την αγορά τους από έναν γάλλο συλλέκτη για το ποσό των 6.600 €.Είναι άγνωστο κατά πόσον τα εκτιθέμενα γεννητικά όργανα ανήκουν στον Ρασπούτιν.

5. RaRaRasputin

Γραμμένο από τον FrankFarian, το τραγούδησε σε πρώτη εκτέλεση το συγκρότημα της ντίσκο BoneyM.Κυκλοφόρησε το 1978, στο άλμπουμ των BoneyM. «NightflighttoVenus».Το τραγούδι είναι μια ημι-βιογραφική μπαλλάντα, για τον Γκριγκόρι Ρασπούτιν, τον οποίο παρουσιάζει ως καρδιοκατακτητή, μυστικιστικό θεραπευτή και πολιτικό ραδιούργο.

Οι στίχοι αναφέρουν τη θεραπεία του Τσάρεβιτς από τον Ρασπούτιν και την ερωτική του σχέση με την Τσαρίνα, μητέρα του παιδιού. Το τέλος του τραγουδιού κάνει μια περιορισμένη αναφορά στα γεγονότα που οδήγησαν στη δολοφονία του Ρασπούτιν από την ομάδα των Ρώσων αριστοκρατών, περιγράφοντας τον τρόπο δολοφονίας του.

Το τραγούδι αναrριχήθηκε γρήγορα στην κορυφή των charts σε Γερμανία και Αυστρία, και έφτασε στο #2 στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελβετία.

Παρόλο που το τραγούδι είναι γραμμένο στα αγγλικά, γνώρισε μεγάλη επιτυχία στη Ρωσία, ξαναφέρνοντας τον Ρασπούτιν στην επικαιρότητα.

6. Ταινίες

AGONIIA (RASPUTIN)
Σκηνοθεσία Elem Klimov

7. Πηγές

-Jennifer Rosenberg: The Murder of Rasputin

-Source Records of the Great War, Vol. V, ed. Charles F. Horne, National Alumni 1923

-Radzinsky, Edvard, The Rasputin File. Trans. Judson Rosengrant. New York: Doubleday

-Radzinsky, Edvard, The Last Word. New York: Weidenfeld & Nicholson

– Brian Moynahan, Rasputin: The Saint Who Sinned . New York: Aurum Press, 1998

-ΕφημερίδαThe Telegraph, London

-BBC News

-Το αχανές διαδίκτυο


28 σκέψεις σχετικά με το “Η δολοφονία του Ρασπούτιν -III”

 1. Ενδιαφέρουσα ιστορία. Σ’ευχαριστούμε Νίνα!
  Η φωτό πάντως με την κυρία που κοιτάει το τσουτσούνι με τόσο ενδιαφέρον, είναι μοναδική!!!
  Ανθρώπινο πάντως δεν μοιάζει… Ποιόν ταλαίπωρο γαϊδαράκο ευνούχισαν άραγε!!! 😆

 2. Τέλεια ιστορία.Μα γιατί δεν κάνουν ενα τέστ dna να βρούνε μια ακρη με την καταγωγή του πέους? Γιατί δεν συμφαίρει κανέναν ίσως…..?

 3. Όντως ένα DNA θα τους ιδαφωτίσει αλλά δεν καιγόμαστε κιόλας για το πέος του Ρασπούτιν! Το ενδιαφέρον στοιχείο στο 3ο μέρος είναι αυτή η δέυτερη εκδοχή της δολοφονίας του Ρασπούτιν. Δεν την είχα ξαναδιαβάσει αυτή την εκδοχή. Ενδιαφέρον…
  Θα μπορούσε δηλαδή αυτός ο Άγγλος να τους είχε ακολουθήσει και να τον πυροβόλησε αφού τον ρίξαν στο νερό;
  Πάρα πολύ καλή δουλειά. Μας έδωσες παρα πολλές πληροφορίες.
  Μπράβο!

 4. Όπως πάντα πολύ ωραία και συνεκτική η παρουσίαση σου αγαπητή Composition Doll. Εμένα η απορία μου γενικά με αυτού του είδους τα εκθέματα (αν δεν κάνω λάθος στο εγκληματολογικό μουσείο εδώ υπάρχουν τα κομμένα κεφάλια του Νταβέλη και κάποιων συντρόφων του) είναι ποια ανάγκη των συνανθρώπων μου ικανοποιεί ένα τέτοιο θέαμα και κυρίως γιατί η προσβολή μνήμης νεκρού έχει χαλαρή εφαρμογή στους εγκληματίες (μα από όλο το σώμα κάποιου να εκτίθεται το πέος του; έλεος)

 5. Να διευκρινίσω ότι δεν τα γράφω από σεμνοτυφία, τίποτα κακό ή αμαρτωλό δεν υπάρχει στα γυμνά γεννητικά όργανα, ο ακρωτηριασμός και η έκθεση μελών ενός νεκρού είναι που με ενοχλεί.

 6. @Για την νέα εκδοχή της δολοφονίας του Ρασπούτιν: παρακολούθησα πριν από ένα-δυο μήνες το σχετικό ντοκυμαντέρ. Τα στοιχεία που ήρθαν στο φως ήταν απολύτως πειστικά και αληθοφανή. Οι ρώσοι προσπάθησαν όντως να τον δολοφονήσουν και όταν απέτυχαν ανέλαβε δράση ο άγγλος. Οι ρώσοι ήθελαν τον Ρασπούτιν νεκρό για την επιρροή που ασκούσε στο αυτοκρατορικό περιβάλλον, ενώ οι άγγλοι για τις προσπάθειες που κατέβαλε να υπογραφεί συνθήκη ειρήνης με τη Γερμανία. Διαφορετικά αίτια, ίδιος στόχος.

  @Για το πολυθρύλητο πέος του Ρασπούτιν: όλες οι μαρτυρίες αναφέρουν το εντυπωσιακό του μέγεθος. Το σίγουρο είναι πως ο Ρασπούτιν δεν ευνουχίστηκε ποτέ και το «έκθεμα» είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από το πέος του. Γι αυτό το λόγο και δεν τέθηκε ποτέ θέμα DNA.

 7. πολύ ωραίο το θέμα αλλά και οι φωτογραφίες της «Αγίας Οικογένειας» εξαιρετικές. Μπράβο σου

 8. πάνω στην ώρα για να μας βγάλει από τη θερινή ραστώνη ήρθε αυτό το θέμα του Ρασπούτιν. απαίσια φάτσα ομως, συμφωνείς?

 9. Ως προς αυτο που ανεφερε η αμμος: η περιυβριση νεκρου δεν υφισταται, κατα τη νομολογια, ως εγκλημα, οταν η πραξη που κανονικα θα την συνιστουσε (πχ μεταθανατιος ακρωτηριασμος-περιπτωσεις Νταβελη και Ρασπουτιν) γινεται για επιστημονικους λογους. Για παραδειγμα το κεφαλι του Νταβέλη διατηρηθηκε ως αντικειμενο μελετης απο τους επιδοξους εγκληματολογους (τοτε που τον καρατομησανε ηταν στα φορτε του ο Λομπροζο). Φυσικα αν πας τωρα (απο προσωπικη πειρα στο λεω, πηγαμε τον Δεκεμβρη με το εργαστηρι εγκληματολογιας του ΔΠΘ), θα αηδιασεις. Παρα την ταριχχευση, ο χρονος δεν ηταν ευγενικος με το ερμο κεφαλι-βρωμαει φριχτα κι εχει γινει σαν κομπαρσος ταινιας του Φουλτσι

  Γενικα παντως εχεις δικιο. Ειναι αρρωστημενη αυτη η πρακτικη. Κι αντε, για το κεφαλι υπηρχε μια επιστημονικη επίφαση. Για το (εχμ) μοριο ποια ηταν η σκοπιμοτητα?
  Παλι καλα που δεν σκεφτηκαν να εκθεσουν και τα ατια της μακαριτισσας της Ζωης Φραντζη λεω εγω…

 10. Απίστευτη ιστορία!
  Και κάνετε πολύ καλή δουλειά γενικότερα!
  Το blog σας είναι ένα απο το αγαπημένα μου!

 11. Παρεπιτόντως, πάντα έλεγα πως η τσαρική οικογένεια ήταν όλοι πολύ ωραία γκομενάκια, εκτός από τη μαμά τσαρίνα που είναι πολύ μέτρια και δίνει ολίγον τι την αίσθηση της κρυόκωλης. Άδικο έχω;

 12. Καλημέρα! Δε γνωρίζω, αν διαβάσατε το βιβλίο του Έντβαρντ Ρατζίνσκυ με τίτλο «ΡΑΣΠΟΥΤΙΝ». Εκεί αναφέρεται ότι καμμάι σεξουαλική υπερδραστηριότητα δεν είχε ο Ρασπούτιν πολλώ δε μάλλον ότι οι φήμες για το μέγεθος του πέους του ουδέποτε επαληθεύτηκαν. Απλά, συνέβη να γνωρίζει πολύ καλά πως να «παίζει» το ζευγάρι των τελευταίων τσάρων στα δάκτυλα. Όταν, όμως, συνέβαινε να διαφωνεί μαζι του η τσαρίνα, ονομαστή ισχυρογνώμων, τότε ακόμα και ο ίδιος ο Ρασπούτιν δεν μπορούσε να της αλλάξει τη γνώμη.

 13. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες Αλεξάνδρα, όσον αφορά τα κεφάλια βγάζει πράγματι νόημα, αν το τοποθετήσει κανείς στο ιστορικοπολιτισμικό του πλαίσιο.

 14. ΑΙΓΟΚΕΡΟΣ……
  ΑΣ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΔΩ. ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ 10 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΑΥΤΟ, ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΤΟΥ ΦΥΣΗ[ Ο ΑΙΓΟΚΕΡΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΤΟ ΚΑΤΣΙΚΙ-ΣΑΤΑΝΑ], ΤΗΝ ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ ΤΟΥ, ΤΟΝ ΑΡΙΒΙΣΜΟ ΤΟΥ, ΤΟΝ ΠΟΘΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΩΡΑΙΑ ΤΟΥ ΖΩΔΙΟΥ ΑΥΤΟΥ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΝΔΟΙΑΣΜΟΥΣ. ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΕΙΧΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΟΦΕΙΛΟΤΑΝΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΝΤΛΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ , [ΑΛΛΩΣΤΕ Ο ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΚΙΝΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΛΩΝ ΡΩΣΩΝ] Η ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΤΑΝΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΗΣ ΤΣΑΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΗΣ. ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΡΩΤΙΚΕΣ ΜΑΖΙ ΤΗΣ. ΚΑΠΟΙΟ ΦΛΕΡΤ ΜΠΟΡΕΙ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΣΣΕΣ ΔΕΝ ΒΑΖΩ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΝΕΑΡΟΤΑΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΠΑΙΔΙΑ.
  ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΠΟΙΟ ΙΚΑΝΟ ΠΕΟΣ ΤΟ ΕΙΧΕ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΣΚΙΔΑ ΕΛΕΦΑΝΤΑ. ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΤΑΣΗ ΝΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΙΟΥΝΕ ΤΙΣ ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΜΠΛΕΚΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΥΘΟ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΗΤΑΝ ΓΑΤΑ. ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΠΟΤΕ, ΈΓΙΝΕ ΕΥΝΟΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΙ. ΟΤΑΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕ ΑΝΑ ΛΕΠΤΟ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΟΧΟΥ, ΦΥΣΙΚΟ ΗΤΑΝΕ ΟΙ ΤΣΑΡΙΝΑ ΚΑΙ Ο ΤΣΑΡΟΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ.ΟΤΑΝ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΑΙΜΟΡΡΑΓΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΗ Η ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ, ΦΥΣΙΚΟ ΗΤΑΝΕ Ο ΡΑΣΠΟΥΤΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΑΓΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΑΡΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.
  Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΝΙΝΑΣ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ[ΝΙΝΑ ΜΟΥ ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ] ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΟΣ ΧΧΧΧΧΧΧL ΤΟΥ ΡΑΣΠΟΥΤΙΝ, ENAΣ ΩΡΑΙΟΣ ΜΥΘΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΠΤΕΙ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ.

 15. Παρα πολυ ωραια παρουσιαση…..Πολυ καλη δουλεια…..Κ εμενα παντως δεν μου εκανε εντυπωση το υπερμεγεθες πεος….αλλα οι μυστηριες θεραπευτικες δυναμεις του………..

 16. Δεν ξέρω με τι να εντυπωσιαστώ περισσότερο… Το άρθρο σας εξαιρετικό όπως πάντα, συγχαρητήρια. Το πέος αν ήταν αληθινό θα ήταν εντυπωσιακό αλλά για γαϊδάρου μου έκανε. Οι θεραπευτικές του δυνάμεις όμως; Και το πόσο άντεξε πριν πεθάνει; Μήπως οφειλόταν στις δυνάμεις του;

 17. Υπέροχη … γραφίδα Νίνα .
  Επαναλαμβάνομαι , σε κάτι (σχεδόν) ανεπανάληπτο (το «αναπανάληπτο» , δεν αναφέρεται φυσικά στο πέος του Ρασπούτιν , αλλά στο όλο πόνημα)

 18. @Tanila
  Η τσαρινα ηταν γερμανικης καταγωγης.

 19. Και μετά ήρθε ο κουμμουνισμός και τα έλυσε όλα και βρέθηκε η Ρωσία μικρότερη σε έκταση σήμερα !

 20. Καλά πίστευα εγώ ότι δολοφονήθηκε (και) από τρίτους, που δεν θέλανε να κάνει στη Ρωσσία καλό. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο δολοφονήθηκε και τόσο βάναυσα η τσαρική οικογένεια και δεν κάνανε διάκριση ούτε κορίτσια ούτε παιδιά. Είτε ήταν ένα φιλήδονο γουρούνι όπως τον κατηγορούνε είτε ένας προπαγανδισμένος άγιος (σαν την Ιωάννα της Λωραίνης που την είχε κάψει η καθολική εκκλησία με την κατηγορεία της μάγισσας), θεραπεύοντας το γιο του τσάρου και προειδοποιώντας με τις επιστολές του τί θα συμβεί στο μέλλον, ΕΚΑΝΕ ΚΑΛΟ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΡΟΥ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ.

  Δεν είμαι σίγουρος για τη διαστροφή που του καταλογίζουν, και ποτέ δεν θα μάθουμε σίγουρα. Όμως, για να κατέχει κάποιος κάτι υπερφυσικό όπως γνώση του μέλλοντος ή/και θεραπεία, προϋποθέτει ένα κάποιο επίπεδο πνευματικής αρετής/διορατικότητας, όπως για παράδειγμα ο γέροντας Παΰσιος, τον οποίο και τις ιδιότητες του οποίου αναγνώρισαν μέχρι και άτομα άσχετα ή ακόμη και εχθρικά με τη θρησκεία γενικότερα.

  Θα μπορούσα να επεκταθώ και να αναλύσω ΠΟΙΟΙ και γιατί χρηματοδότησαν την επανάσταση στη Ρωσία, όπως και ΤΙ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ήταν η συντριπτική πλειοψηφία των αρχηγών/υποκινητών της επανάστασης, αλλά και των ανθρώπων που στρατολογούσαν, κάτι που θα εξηγούσε και άλλα δύο ζητήματα: την αγριότητα των δολοφονιών, και τη βαρβαρότητα του καθεστώτος που προτοεπικράτησε όταν με αυτόν τον άνανδρο τρόπο βγάλλαν τον (έτσι κι αλλιώς ανίκανο να τους βλάψει) τσάρο και τους ανθρώπους του, από τη μέση. Όπως και γιατί για ένα βιβλίο της εποχής θεωρούταν έγκλημα η κατοχή του και η ποινή των ιδιοκτητών του ήταν παρόμοια με αυτή της τσαρικής οικογένειας. Αλλά νομίζω πως εδώ πρέπει να βάλλω μια άνω τελεία, να το βουλώσω και να εξαφανιστώ.-

 21. Αν ο Ρασπούτιν είχε επιζήσει, λέτε να έβρισκε τρόπο να αποκτήσει αξίωμα στο καινούργιο καθεστώς των μπολσεβίκων; Είχε όλα τα προσόντα για να κρατήσει υψωμένη την …σημαία της επανάστασης!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s