Aileen Wuornos: Το τέρας

blit0004

Της May

Εισαγωγή

Κάποια από αυτά που έχετε ακούσει για την Aileen Wuornos είναι αλήθεια.

Ναι, σκότωσε 7 άνδρες στην Florida. Ναι, ήταν πόρνη. Ναι, μετά από παγίδα που της έστησε η λεσβία πρώην ερωμένη της, μαζί με την αστυνομία, έδωσε μια συγκλονιστική, λεπτομερή ομολογία και κατά τη διάρκεια της δίκης της υιοθετήθηκε νόμιμα από μια καλοπροαίρετη γυναίκα που ισχυρίστηκε πως έλαβε εντολή από τον Θεό. Είχε πολλές περίφημες και βλάσφημες εκρήξεις σε παραπάνω από μία αίθουσες δικαστηρίου και μετά από τις 6 θανατικές της καταδίκες περίμενε τη σειρά της στην πτέρυγα μελλοθανάτων περισσότερο από κάθε άλλον που βρισκόταν εκεί. Ναι, όλα αυτά είναι αλήθεια. Είναι σημαντικό, ωστόσο, να αποβληθούν κάποια στοιχεία γύρω από την υπερβολή που περιβάλλει την υπόθεση της Aileen. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Μια φτωχή αρχή

Το να χαρακτηρίζαμε την αρχή της ζωής της Aileen Wuornos ως μια φτωχή αρχή, σίγουρα θα κάναμε λάθος. Ήταν μια απαίσια αρχή ήδη απ’ την στιγμή που γεννήθηκε, στις 29 Φεβρουαρίου του 1956, ως Aileen Carol Pittman. Ειρωνεία της τύχης? Ένα από τα λίγα καλά πράγματα στη νεαρή ζωή της ήταν ότι δεν γνώρισε ποτέ τον βιολογικό πατέρα της, Leo Dale Pittman, έναν ψυχοπαθή, ανήλικο κακοποιό που κρεμάστηκε στην φυλακή το 1969.

O Leo Pittman, πατ�ρας της Aileen, σεσημασμ�νος παιδόφιλος.Ο Leo Pittman, πατέρας της Aileen, σεσημασμένος παιδόφιλος

Η μητέρα της, Diane Wuornos, παντρεύτηκε τον Pittman όταν ήταν μόλις 15 χρόνων και έφερε στον κόσμο δύο παιδιά, στο Rochester του Michigan. Ο μεγαλύτερος αδερφός της Aileen, Keith, γεννήθηκε το 1955. Μετά από 2 χρόνια γάμου όμως η Diane χωρίζει τον Leo, λίγους μήνες δηλαδή πριν την γέννηση της Aileen. Φοβόταν τον Pittman και είχε βέβαια καλούς λόγους.

Ωστόσο η Diane δεν αντέχει να μεγαλώνει τα παιδιά της μόνη της και το 1960 εγκαταλείπει τον Keith και την Aileen τους οποίους θα υιοθετήσουν και θα μεγαλώσουν  οι γονείς της Lori και Britta Wuornos. Οι αλκοολικοί και αυστηροί Wuornos μεγάλωσαν τα δύο αδέρφια μαζί με τα άλλα τους παιδιά και για αρκετό καιρό καταφέρνουν και αποκρύπτουν από τον Keith και την Aileen ότι είναι παππούδες τους. Όταν τα 2 παιδιά το μαθαίνουν, υπέστησαν τρομερό σοκ.

H Aileen, όταν ζούσε με τους γονείς της μητ�ρας της.Η Aileen, όταν ζούσε με τους παππούδες της

Η Aileen ήδη από όταν ζούσε με τους παππούδες της ,σε μικρή ηλικία, ήταν σεξουαλικά αφυπνισμένη. Η ίδια ανέφερε στην αστυνομία ότι πολύ μικρή είχε σεξουαλικές σχέσεις με τον αδερφό της Keith, αν και πηγές από το κοντινό της περιβάλλον δεν επιβεβαιώνουν την ιστορία. Εκτός αυτού η Aileen, η οποία λόγω της εμφάνισης και του χαρακτήρα της δεν μπορούσε να δημιουργήσει σχέσεις με άλλους συνομήλικους της, ανακάλυψε πως χρησιμοποιώντας το σεξ ήταν ο μόνος τρόπος να τους πλησιάσει. Ως αντάλλαγμα τις περισσότερες φορές της έδιναν τσιγάρα.

looking

Λίγο καιρό πριν τον θάνατο της, στο βιβλίο που έγραψε με τον Christopher BerryDee σχετικά με τη ζωή της , ανέφερε στον δημοσιογράφο πως ο βάναυσος παππούς της, εκτός του να την χτυπάει μεθυσμένος με τη ζώνη του όποτε έκανε μια αταξία, την κακοποιούσε και σεξουαλικά. Στην ηλικία των 14 μένει έγκυος και κάποιοι υποστηρίζουν ότι ευθυνόταν είτε ο παππούς της, είτε ο αδερφός της. Την έστειλαν σε ένα ίδρυμα που περιέθαλπε ανύπαντρες μητέρες, όπου θα περίμενε την γέννηση του παιδιού. Το προσωπικό τη βρήκε εχθρική, μη συνεργάσιμη και ανίκανη να δημιουργήσει φιλικές σχέσεις με άλλα κορίτσια που βρίσκονταν στην ίδια κατάσταση. Η Aileen γέννησε ένα αγοράκι που δόθηκε για υιοθεσία τον Ιανουάριο του 1971. Το παιδί αυτό χάθηκε για πάντα από τη ζωή της. Η εγκυμοσύνη της αποτέλεσε το κερασάκι στη τούρτα και, όταν επέστρεψε σπίτι, ο Lori απειλεί τη ίδια και τον Keith ότι θα τους σκότωνε αν δεν έφευγαν μια για πάντα από το σπίτι του. Πριν προλάβει να το κάνει αυτό όμως, χάνει τη γυναίκα του και λίγα χρόνια αργότερα αυτοκτονεί. Η Aileen παραβρέθηκε στην κηδεία του μόνο και μόνο για να φυσήξει στο πρόσωπο του τον καπνό από το τσιγάρο της και να φύγει.

a_young_aileenΗ Aileen, σε νεαρή ηλικία

Προς το τέλος της ζωής της, ταλαντευόμενη στη μαύρη άβυσσο της παραφροσύνης, η Aileen άλλαξε την ιστορία της , λέγοντας ότι καταγόταν από μία «καθαρή και αξιοπρεπή οικογένεια». Όμως, υπάρχουν πολλοί μάρτυρες οι οποίοι κατέθεσαν το αντίθετο και έτσι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κατά την διάρκεια των πρώτων χρόνων της ζωής της η Aileen σημαδεύτηκε πέρα από κάθε περιθώριο επανόρθωσης.

Η αρχή του εγκλήματος

Λίγο καιρό αργότερα από τον θάνατο της γιαγιάς της  η Lee , όπως την φώναζαν στα σχολικά της χρόνια, παρkiller11ατάει το σχολείο, φεύγει από το σπίτι της και αρχίζει την «καινούρια» της ζωή κάνοντας ωτοστόπ και πουλώντας το σώμα της. Στα χρόνια που ακολουθούν ο αδερφός της Keith πεθαίνει σε ηλικία 21 ετών από καρκίνο και ο Lori Wuornos αυτοκτονεί. Στα 20 της χρόνια η Lee ψάχνοντας για πελάτη, μπαίνει στο αμάξι του 69χρονου πλούσιου πρόεδρου ενός yacht club Lewis Fell, o οποίος την ερωτεύεται αμέσως. Ο γάμος τους το 1976 ήταν πραγματικά ένα χτύπημα της τύχης στην πόρτα της, που όμως ο καταστροφικός και άγριος της χαρακτήρας δεν άφησε να κρατήσει. Συμπεριφερόταν άσχημα στον Fell, μπλεκόταν συνεχώς σε καυγάδες στα μπαρ και μπαίνει φυλακή για απόπειρα επίθεσης κατά του Fell. Όλα τα παραπάνω αρκούσαν για μια δικαιολογημένη αίτηση διαζυγίου εκ μέρους του Fell.

noserialkiller

Για την επόμενη δεκαετία η Lee ταλαντευόταν ανάμεσα σε αποτυχημένες σχέσεις  καθώς και σε εμπλοκές  στην πορνεία, την πλαστογραφία, σε κλοπές ακόμα και σε μια οπλισμένη ληστεία. Τότε είναι που αποπειράται να αυτοκτονήσει. Όντας ένα ψυχικό και σωματικό ράκος η Aileen ήταν έτοιμη για κάτι καινούριο στη ζωή της, και το βρίσκει στο πρόσωπο της 24χρονης Tyria Moore, την οποία γνωρίζει σε ένα gay bar, στην Daytona το 1986.

tyria_in_court1
Tyria Moore

Στην αρχή όλα ήταν υπέροχα. Η Tyria την αγαπούσε όσο τίποτα και για κάποιο χρονικό διάστημα άφησε τη δουλειά της ως καθαρίστρια  για να είναι περισσότερο μαζί. Έτσι,  αφήνει την Lee να τις συντηρεί με τα εισοδήματα της από την πορνεία. Όμως όσο περνάει ο καιρός οι «μετοχές» της Lee πέφτουν και οι πελάτες λιγοστεύουν.  Με τα λιγοστά χρήματα τώρα η ζωή γίνεται ακόμα πιο δύσκολη και η Tyria απειλεί την Aileen ότι θα χωρίσουν. Έτσι, ήταν ξεκάθαρο ότι κάτι έπρεπε να αλλάξει.

Μυστηριώδεις θάνατοι

malloryΣτις 13 Δεκεμβρίου του 1989 δύο νεαροί βρίσκουν κατά μήκος ενός δρόμου στη Florida ένα πτώμα τυλιγμένο σε λαστιχένιο χαλί που προερχόταν από αμάξι. Τα δακτυλικά αποτυπώματα που προσεχτικά πάρθηκαν από τα –σε προχωρημένη αποσύνθεση- χέρια, έδειξαν ότι είχε βρεθεί ο Richard Mallory τον οποίο είχαν δει τελευταία ζωντανό πριν από 13 ημέρες. Είχε σκοτωθεί με τρεις σφαίρες από 22άρι. Αρκετοί μήνες ερευνών δεν οδήγησαν πουθενά.

Την 1η Ιουνίου ακόμα ένα γυμνό πτώμα ανακαλύπτεται σε ένα δάσος της Florida. Μετά από 6 μέρες το spearsθύμα αναγνωρίζεται ως ο 43χρονος David Spears, τον οποίο κανείς δεν είχε δει από τις 19 Μαΐου. Το φορτηγό του βρέθηκε λίγο αργότερα με τις πόρτες του ανοιχτές και τις πινακίδες του να λείπουν. Ο Spears είχε πυροβοληθεί αρκετές φορές με ένα 22άρι. Δίπλα στο πτώμα του βρέθηκε ένα χρησιμοποιημένο προφυλακτικό.

carskaddonΤην ίδια στιγμή 30 μίλια πιο μακριά άλλο ένα σώμα ανακαλύπτεται στις 6 Ιουνίου. Η πολύ προχωρημένη αποσύνθεσή του εμπόδισε τους ερευνητές να πάρουν δακτυλικά αποτυπώματα και να υπολογιστεί η ώρα θανάτου του. Αργότερα ταυτοποιείται ότι ο άγνωστος άνδρας ήταν ο Charles Caskaddon. Οι ομοιότητες στους τρεις φόνους δεν θα αργήσουν να συγκεντρωθούν.

Στις 4 Ιουλίου ένα αυτοκίνητο ανατράπηκε από μία λεωφόρο της Florida και βρέθηκε μέσα στο δάσος.  Η Rhonda Bailey που παρακολουθούσε το ατύχημα από το μπαλκόνι της, είπε ότι δύο γυναίκες βγήκαν από το όχημα και άρχιζαν να πετούν βρισιές στον αέρα. Περισσότερο μιλούσε η ξανθιά, ενώ εκείνη που είχε καστανά μαλλιά δεν αποκρινόταν τις περισσότερες φορές. Αφού την παρακάλεσαν να μην siemsκαλέσει την αστυνομία, μπήκαν πάλι μέσα στο αυτοκίνητο το οποίο είχε υποστεί πολλές ζημιές , και συνέχισαν τον δρόμο τους. Το σπασμένο αυτοκίνητο όμως δεν τις πήγε μακριά, οπότε αναγκάστηκαν να συνεχίσουν με τα πόδια. Ο σερίφης της περιοχής βρήκε το όχημα εκεί που το είχαν αφήσει οι 2 γυναίκες. Υπήρχαν εμφανείς κηλίδες αίματος σε πολλά σημεία του εσωτερικού του και οι πινακίδες του έλειπαν. Η έρευνα στον υπολογιστή της αστυνομίας που βασιζόταν στον αριθμό πλαισίου του αυτοκινήτου, αποκάλυψε πως αυτό ανήκε στον Peter Siems ο οποίος είχε εξαφανιστεί στις 7 Ιουνίου αφού άφησε το σπίτι του στην Florida. Τότε με τη βοήθεια της γυναίκας που είχε δει την Lee και την Tyria δημοσιοποιήθηκαν τα σκίτσα τους. Η αστυνομία περίμενε. Αν και δεν ήταν αισιόδοξοι ότι θα έβρισκαν τον Siems ζωντανό.

buressΤο πρωί της 30ης Ιουλίου ο Troy Burress εξαφανίστηκε. Τα τηλεφωνήματα και η αναζήτηση του από τη γυναίκα του δεν απέδωσαν. Δεν υπήρχαν σημάδια ζωής. Τα ξημερώματα της επόμενης μέρας  ο σερίφης της περιοχής ανακαλύπτει το φορτηγό του. Ήταν ξεκλείδωτο και τα κλειδιά του έλειπαν. Όπως και ο κάτοχος του. 5 μέρες αργότερα βρέθηκα στο δάσος της Oscala στη Florida από μια οικογένεια που έκανε πικνίκ. Η ζέστη και η υγρασία της Florida είχαν επιταχύνει τη αποσύνθεση, εμποδίζοντας την αναγνώριση του πτώματος, όμως η γυναίκα του τον αναγνώρισε από τη βέρα του. Είχε σκοτωθεί από 2 σφαίρες που προέρχονταν από 22άρι.Μία στην πλάτη και μία στο στήθος.  Δεν υπήρχαν στοιχεία ούτε ύποπτοι.

O 56χρονος Dick Humphreys ,αφού γιόρτασε 35 χρόνια γάμου στις 10 Σεπτεμβρίου, μια ημέρα humphreysαργότερα εξαφανίστηκε. Την επόμενη βρέθηκε το πτώμα του στην κομητεία του Marion. Τον είχαν πυροβολήσει 7 φορές. Από το σώμα του οι αρχές απέσπασαν 6 κάλυκες από 22άρι όπλο, ενώ η έβδομη σφαίρα διαπέρασε τον καρπό του και δεν βρέθηκε ποτέ.

Περίπου ένα μήνα μετά ανακαλύφθηκε το γυμνό σώμα του Walter Gino Antonio . Ο antonio60χρονος έφερε θανάσιμα τραύματα από 4 σφαίρες και όταν βρέθηκε , στις 19 Νοεμβρίου, ήταν νεκρός για λιγότερο από 24 ώρες. Το αυτοκίνητο του βρέθηκε 5 ημέρες αργότερα.

Οι έρευνες αποδίδουν

Από την αρχή της εμφάνισης των μυστηριωδών αυτών φόνων οι αρχές είχαν σχηματίσει μια θεωρία που αποτέλεσε πολύτιμο στοιχείο για την επίλυση της υπόθεσης αργότερα. Στις μέρες εκείνες κανείς πια δεν σταματούσε για να πάρει στο αυτοκίνητο του ανθρώπους που έκαναν ωτοστόπ, σκέφτονταν, επομένως, ο/οι θύτης/ες των εγκλημάτων αυτών πρέπει να φαίνονταν άκακοι στο θύμα. Υποπτεύονταν γυναίκες και συγκεκριμένα τις δύο γυναίκες που είχαν καταστρέψει το όχημα του Peter Siems. Έτσι χωρίς δεύτερη σκέψη η αστυνομία στράφηκε στον τύπο για βοήθεια. Εφημερίδες σε όλο το μήκος της Florida κάλυψαν την ιστορία και δημοσιοποίησαν σκίτσα των δύο υπόπτων.

sketches

Αμέσως οι αρχές άρχισαν να λαμβάνουν πληροφορίες για τις 2 γυναίκες και οι έρευνες εντάθηκαν. Τότε συνέβη κάτι που επιβεβαίωσε τις υποψίες των αστυνομικών. Το ματωμένο δακτυλικό αποτύπωμα που βρέθηκε στο αυτοκίνητο του Peter Siems ταίριαζε απόλυτα με τα αποτυπώματα της Aileen Carol Wuornos.

Το κυνήγι για την Wuornos

To κυνήγι για την Wuornos άρχισε στις 5 Ιανουαρίου. Δεκάδες αστυνομικοί, ανάμεσα τους και οι Bucket και Drums, δύο κρυφοί πράκτορες, με ταυτότητες δύο εμπόρων ναρκωτικών, όργωναν τους δρόμους για να εντοπίσουν τη Lee. To αποφασιστικό βήμα έγινε στις 8 Ιανουαρίου, όταν η Aileen εντοπίστηκε από τους 2 κρυφούς αστυνομικούς στο μπαρ LAST RESORT. Για αρκετές ώρες η Αileen μιλούσε και έπινε με τους αστυνομικούς μέχρι τα μεσάνυχτα , χωρίς να ξέρει πως περνούσε την τελευταία νύχτα ελευθερίας της. Το επόμενο απόγευμα οι “Bucket” και “ Drums” επέστρεψαν εκτελώντας τώρα τα τελευταία βήματα του σχεδίου. Προτείνουν λοιπόν στην Aileen να τους ακολουθήσει στο δωμάτιο τους στο κοντινό μοτέλ για να πλυθεί, και εκείνη δέχεται. Έξω τους περίμενε ο επικεφαλής της υπόθεσης Larry Horzepa, ο οποίος την πλησίασε και της είπε πως την συλλαμβάνανε λόγω μιας παλιάς δικαστικής εκκρεμότητας, κίνηση αρκετά σοφή αφού δεν είχαν ούτε το φονικό όπλο ούτε την Tyria Moore.

tough

Ομολογία

Στις 10 Ιανουαρίου η Tyria Moore εντοπίστηκε. Η ίδια υποστήριξε πως από την αρχή γνώριζε για τους φόνους όμως φοβόταν την Aileen και γι αυτό δεν μπορούσε να καταφύγει στην αστυνομία. Την επόμενη μέρα δέχτηκε να βοηθήσει τους αστυνομικούς στην επιχείρηση. Θα τηλεφωνούσε στην Lee στην φυλακή και θα την έπειθε πως οι αρχές ανέκριναν την οικογένεια της και πίστευαν πως εκείνη είχε διαπράξει τους φόνους στην Florida. Οι αστυνομικοί πίστευαν πως από αγάπη στην Moore, η Lee θα ομολογούσε. «Άκου, θα σε καλύψω γιατί είσαι αθώα. Δεν θα σε αφήσω να πάς φυλακή. Αν χρειαστεί να ομολογήσω, θα το κάνω.» Και αυτό έγινε στις 16 Ιανουαρίου, όταν η Aileen στην ομολογία της στους 2 αστυνομικούς που την ανέκριναν υποστήριξε πως η Moore δεν είχε καμία σχέση με τους φόνους.

untitled1ail

Επίσης καθ’όλη τη διάρκεια της ομολογίας της η Lee ισχυριζόταν πως καμία από τις δολοφονίες δεν ήταν δικό της λάθος και πως τα θύματα την είχαν κακομεταχειριστεί και την είχαν βιάσει. Το είχε υποστεί πολλές φορές στο παρελθόν και δεν άντεχε άλλο, είπε. Όταν ένα θύμα γινόταν βίαιο το σκότωνε από φόβο. Σε αρκετές στιγμές ο δικηγόρος της Aileen την συμβούλεψε να σταματήσει να μιλάει φτάνοντας, μάλιστα, στο σημείο να αναφωνήσει με αγανάκτηση «Συνειδητοποιείς πως αυτοί εδώ είναι αστυνομικοί?!» μόνο και μόνο για να πάρει την αποστομωτική απάντηση «Το ξέρω. Και θέλουν να με κρεμάσουν. Και αυτό είναι εντάξει γιατί ίσως, φίλε, να το αξίζω. Απλά θέλω να τελειώνει όλο αυτό.»

Η δίκη και το τέλος

Η δίκη της Aileen στιγματίστηκε από πολλά ξεσπάσματα της ίδιας, αρκετές αντιφάσεις στους ισχυρισμούς της καθώς και από την απόλυτη προδοσία που ένιωσε βλέποντας την Tyria να καταθέτει ενώπιον όλων εναντίον της. Για μια ακόμη και τελευταία φορά η Lee είχε αγαπήσει και είχε πληγωθεί. Στις 27 Ιανουαρίου ακούστηκε η ετυμηγορία της δίκης.

wuornosdeathΗ Aileen ακούει την καταδικαστική απόφαση

Οι ένορκοι βρήκαν την Aileen ένοχη για φόνο πρώτου βαθμού του Richard Mallory αρχικά, και καθώς έβγαιναν από την αίθουσα εκείνη σε μια από τις οργισμένες εκρήξεις της φώναξε: «Είμαι αθώα! Με βίασαν! Ελπίζω να σας βιάσουν και εσάς! Αποβράσματα της Αμερικής!» Ομόφωνα καταδικάστηκε σε εκτέλεση στην ηλεκτρική καρέκλα. Μέχρι τον Φεβρουάριο του 1993 είχε καταδικαστεί 6 φορές σε θανατική ποινή.

trial

Στις 9 Οκτωβρίου του 2002, αφού η Lee ήπιε την τελευταία της γουλιά καφέ, αναλογίστηκε το τέλος , το οποίο ήξερε ότι θα ήταν επίπονο. Αυτό που δεν ήξερε όμως ήταν πως θα της έκαναν μια ένεση με ένα συνδυασμό τριών ναρκωτικών που θα την έκαιγαν τρομερά. Τελικά κλήθηκε να βγεί από το κελί της. Συμφώνησε και δεν την ακούμπησε κανένας φύλακας, καθώς εκείνη έκανε τα λιγοστά βήματα μέχρι την πόρτα του θαλάμου που άνοιγε μπροστά της. Η Lee σταμάτησε για λίγο, όταν είδε το θάλαμο με τους ντυμένους τοίχους και το καλυμμένο στρώμα. Τα μάτια της δάκρυσαν. Οι φύλακες έδεσαν την Lee και οι νοσοκόμοι προχώρησαν στη διαδικασία. Την τελευταία ένεση ακολούθησε μία αναμονή λίγων λεπτών και στις 9.47 π.μ ανακοινώθηκε πως η Lee ήταν νεκρή. Τα τελευταία της λόγια ήταν « Απλά θα ήθελα να πώ ότι φεύγω με το Χριστό και θα ξανάρθω όπως η Ημέρα της Ανεξαρτησίας μαζί με τον Ιησού στις 6 Ιουνίου , όπως στην ταινία, με ένα μεγάλο καράβι. Θα ξανάρθω.»

aileen

WUORNOS ARRAIGNMENT

monster_04

Επίλογος

Στα λεξικά η λέξη «τέρας» ερμηνεύεται ως ένα «απάνθρωπα βάναυσο ή κακό άτομο». H Aileen είναι βέβαιο πως έκανε μία δυσλειτουργική αρχή στη ζωή της και δεν μπορούμε να την κατηγορήσουμε γι αυτό. Ίσως να ήταν απλά μπερδεμένη, ίσως να προσπαθούσε να προστατεύσει την πληγωμένη ύπαρξη της από ακόμα έναν ψυχολογικό ή σωματικό βιασμό, ίσως να σκότωσε τους 7 άνδρες εν ψυχρώ με σκοπό τα χρήματα τους. Δεν θα μάθουμε ποτέ. Αυτό που γνωρίζουμε όμως είναι πως εκεί που οι περισσότεροι από εμάς έχουν συνείδηση, η Aileen είχε ένα μαύρο κενό.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ


1. ΤΑΙΝΙΕΣ

monster03

Α. Στη ζωή και τη δράση της Aileen Wuornos βασίστηκε η ταινία «Monster», (2003), σε σενάριο και σκηνοθεσία Patty Jenkins. Πρωταγωνιστούσαν η Charlize Theron και η Christina Ricci, στους ρόλους των Aileen και Tyria, αντίστοιχα. Η ταινία απέσπασε πολλά βραβεία και ακόμα περισσότερες υποψηφιότητες, καθώς και το Oscar Α’ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της Theron.

Β. aileen-wuornos

2. ΒΙΒΛΙΑ

booksaileen

3. Αυτόγραφο της Aileen Wuornos

wuornosaileen

4. Το μπλουζάκι της στολής φυλακής της Aileen, στην πτέρυγα μελλοθανάτων.

ailshirt

5. Το τραγούδι «Carnival», με την Natalie Merchant, ζήτησε η Aileen να ακούγεται στην κηδεία της.

BIBΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

The monster by Christopher Berry’Dee– Aileen Wuornos

http://www.crimelibrary.com

hitchhiker

10 σκέψεις σχετικά με το “Aileen Wuornos: Το τέρας”

 1. Ενδιαφέρον. Δεν είχα ακούσει ποτέ για την περίπτωσή της.
  (Επίσης, είναι αδύνατο να είχε γεννηθεί στις 29 Φεβρουαρίου του 1959, αφού το 1959 δεν ήταν δίσεκτο έτος.)

 2. @dmast, τυπογραφικό λάθος: το 1956 γεννήθηκε. Καλωσορίσατε 🙂

 3. Δεν ξερω γιατι αλλα την συμπαθω…….Ισως να φταιει κ η ταινια που την παρουσιαζε ως θυμα……πολυ καλη δουλεια κ παλι….μπραβο σας….

 4. Χ@σμένη από κούνια, ρε πστη μου.

  Η ταινία είναι όντως συγκλονιστική.

 5. περιέργη περίπτωση, δε θα εκφέρω συμπάθεια γιατί είναι «λίγη» σαν προσωπικότητα, η Νίνα με νιώθει σίγουρα:P

  Σωστότατη δουλειά as usually, best regards!

 6. Αραγε αν ειχε γεννηθει σε ενα πιο «κανονικο» περιβαλλον, θα κατεληγε ετσι?

  «Εικονα σου ειμαι, κοινωνια, και σου μοιαζω…»

 7. Σχετικά νμε αυτό που είπε η Αλεξάνδρα, εναποθέτω τα παρακάτω ως απάντηση, είναι λόγια του Charles Manson:

  “My father is the jailhouse. My father is your system…. I am only what you made me. I am only a reflection of you.”

  “You eat meat and you kill things that are better than you are, and then you say how bad, and even killers, your children are. You made your children what they are…”

  Good night everybody!

 8. Είμαι καινούρια στο μπλογκ και θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου, η δουλειά που κάνετε είνι εξαιρετική!

  Σχετικά με αυτό το ποστ:

  Όλα είναι στο DNA μας. ΟΛΑ.
  Ίσως αν ζούσε σε ένα καλύτερο κοινωνικό και οικογενειακό περιβάλον να κατάφερνε να υποσκιάσει, να ξεπεράσει και να νικήσει τα κακά χαρακτηριστικά που παραμόνευαν αλλά το σίγουρο είναι πως το δολοφονικό στοιχείο το είχε μέσα της και οι συγκεκριμένες συνθήκες ζωής του έδωσαν τροφή να βγει στην επιφάνεια.

 9. @Σοφία δεν νομίζω πως είναι στο DNA μας το δολοφονικό στοιχείο.Όλοι μα όλοι οι δολοφόνοι αν την ψάξεις λίγο είχαν άσχημα παιδικά χρόνια.Κάποιος τους είχε κακοποιήσει και αυτούς.
  Φυσικά υπάρχουν και κάποιοι που λόγο κάποιου χτυπήματος στο κεφάλι (είναι ένα συγκεκριμένο σημείο του εγκεφάλου που αν πάθει κάποια βλάβη ο ανθρωπος ο οποίος το έπαθε δεν έχει τη δυνατότητα να ξεχωρισει το σωστό απο το λάθος κατι τέτοιο έχω διαβάσει.

 10. «…ίσως να σκότωσε τους 7 άνδρες εν ψυχρώ με σκοπό τα χρήματα τους. Δεν θα μάθουμε ποτέ.»
  Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Nick Broomfield, στη φυλακή, παραδέχθηκε κυνικά ότι ο μόνος σκοπός των δολοφονιών ήταν τα χρήματα, και ότι η επίκληση «βιασμών» ήταν προσχηματική. Κατά τα άλλα, εξαιρετικό άρθρο, χαίρομαι που υπάρχει στα Ελληνικά!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s