Enriqueta Martì, το βαμπίρ της Βαρκελώνης – ΙI

Προηγούμενο

ghoul

Της Νίνας Κουλετάκη

Η αποκάλυψη

Μια από τις πιο αγαπημένες συνήθειες της Claudina Elias, ήταν να κάθεται κοντά στο παράθυρό της ώστε να μπορεί να παρακολουθεί το κάθε τι που συνέβαινε στην οδό Ponent.  Έτσι, είχε προσέξει ότι σε ένα από τα διαμερίσματα της απέναντι πολυκατοικίας, ζούσε μια γυναίκα με τρία παιδιά, ένα αγόρι και δύο κορίτσια, όλα μικρής ηλικίας.  Το ένα από τα κοριτσάκια της φαινόταν πως είχε μιαν εξαιρετική ομοιότητα με την εξαφανισμένη Teresita.  Ευτυχώς που ήταν φλύαρη και δεν κράτησε την εντύπωσή της για τον εαυτό της.  Μίλησε στον ιδιοκτήτη ενός καταστήματος με στρώματα, που βρισκόταν στον ίδιο δρόμο, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε τον φίλο του José Asens, δημοτικό αστυνομικό, που κι εκείνος ανέφερε τις υποψίες της Claudina στον αρχηγό του, Ταγματάρχη Ribot.

Αστυνομικοί ψάχνουν το σπίτι της Enriqueta.

Αστυνομικοί ψάχνουν το σπίτι της Enriqueta.

Έτσι, λοιπόν, νωρίς το πρωί της 27ης Φεβρουαρίου του 1912, ο Tαγματάρχης Ribot και οι άνδρες του, χτυπούσαν την πόρτα του διαμερίσματος 1α, στον αριθμό 29 της οδού Ponent.  Τους άνοιξε μια αγουροξυπνημένη γυναίκα.  Ο Ribot είπε πως ήταν υγειονομικός επιθεωρητής και γνωστοποίησε την πρόθεσή του να ψάξει το διαμέρισμα, καθώς υπήρχε μια καταγγελία πως η γυναίκα διατηρούσε κότες σε αυτό.  Εκείνη διαμαρτυρήθηκε λέγοντας πως η καταγγελία ήταν γελοία και είπε στον Ribot πως χρειαζόταν ένταλμα προκειμένου να ελέγξει το σπίτι της.  Όμως εκείνος είχε ήδη προχωρήσει μέσα και βρισκόταν απέναντι σε δύο τρομαγμένα κοριτσάκια.  Πλησίασε το μικρότερο, που κρατούσε το κεφάλι του σκυμμένο, και το ρώτησε το όνομά του.  «Felicidad», απάντησε η μικρή.  «Είσαι σίγουρη;», της είπε ο Ribot.  «Δε σε λένε Teresita «Εδώ με φωνάζουν Felicidad», είπε πάλι εκείνη.

Η Teresita Guitart, με την οικογένειά της και αστυνομικούς, μετά τη διάσωσή της.

Η Teresita Guitart, με την οικογένειά της και αστυνομικούς, μετά τη διάσωσή της.

Ο Ribot ρώτησε τη γυναίκα ποια ήταν η μικρή κι εκείνη απάντησε πως δεν γνώριζε.  Ισχυρίστηκε πως την είχε μαζέψει από το δρόμο, μόλις την προηγούμενη ημέρα, καθώς είχε χαθεί, ήταν φοβισμένη και πεινούσε.  Για την άλλη μικρή ισχυρίστηκε πως την έλεγαν Angelita και ήταν κόρη της.  Στο διαμέρισμα δεν φαινόταν πουθενά το αγοράκι που η Claudina Elias είχε δει τις προηγούμενες ημέρας.  Ο Ribot κατηγόρησε τη γυναίκα για απαγωγή και τη συνέλαβε.  Στο αρχηγείο της αστυνομίας όπου μεταφέρθηκε, διαπιστώθηκε πως επρόκειτο για την Enriqueta Marti I Ripollés, 43 ετών, και με προγενέστερες κατηγορίες αρπαγής και διαφθοράς ανηλίκων να τη βαραίνουν.

Angelita Cuevas

Angelita Cuevas

Οι εξομολογήσεις της φρίκης

Οι έρευνες του Ribot για το πρόσωπο της Marti είχαν αποτέλεσμα.  Αποκαλύφθηκε το παρελθόν της ως πόρνης και ως συζύγου του ζωγράφου Pujalò, ο οποίος μίλησε για το γάμο και το διαζύγιό τους, καθώς και για την έκλυτη ζωή της Enriqueta που οδήγησε στη διάλυσή του.  Δήλωσε πως ουδέποτε απέκτησαν παιδιά.

Η υπόθεση Marti στα έντυπα της εποχής.

Η υπόθεση Marti στα έντυπα της εποχής.

Όμως, η αληθινή φρίκη θα ξεχυθεί μέσα από τις καταθέσεις των δύο μικρών κοριτσιών.  Θα αποδειχθεί, πέρα από κάθε αμφιβολία, πως η Enriqueta Marti ήταν κάτι περισσότερο από απαγωγέας και διαφθορέας παιδιών.

Η σύλληψη της Enriqueta.

Η σύλληψη της Enriqueta.

H Enriqueta, ενώ οδηγείται στο αρχηγείο της αστυνομίας.

H Enriqueta, ενώ οδηγείται στο αρχηγείο της αστυνομίας.

Η Teresita κατέθεσε πως η Enriqueta προσπάθησε να της αλλάξει την εμφάνιση, κόβοντάς της τα μαλλιά.  Είπε στους αστυνομικούς πως η γυναίκα της δήλωσε πως, πλέον, το όνομά της ήταν Felicidad, πως δεν είχε πατέρα, πως εκείνη ήταν η μητέρα της και θα έπρεπε η μικρή να την αποκαλεί «μαμά», όταν θα βρίσκονταν εκτός σπιτιού.  Όμως δεν της επιτρεπόταν να βγαίνει έξω, ούτε καν στο μπαλκόνι.  Επίσης της απαγορευόταν να πλησιάζει τα παράθυρα.  Η τροφή της Teresina αποτελούταν αποκλειστικά από πατάτες και μπαγιάτικο ψωμί.  Η μικρή κατέθεσε πως η Enriqueta δεν την χτυπούσε, μόνο –που και που- της έδινε δυνατές τσιμπιές.

Αστυνομικοί ψάχνουν το σπίτι της Enriqueta.

Αστυνομικοί ψάχνουν το σπίτι της Enriqueta.

Η μόνη της διασκέδαση ήταν το παιχνίδι με την Angelita, καθώς εκείνη δεν είχε δει ποτέ στο διαμέρισμα τον Pepito, το μικρό αγόρι.  Υπήρξαν φορές που έμεναν μόνες οι δυο τους στο σπίτι και ήταν αρκετά τρομακτικό, καθώς ο παραμικρός θόρυβος τις φόβιζε.  Μια από αυτές τις φορές η Angelita της είπε: «πάμε να δούμε τι έχει η μαμά σ’ εκείνα τα δωμάτια που δεν μας αφήνει να μπούμε».  Και, κρατημένες από το χέρι, προχώρησαν στα σκοτεινά, απαγορευμένα δωμάτια.  Η Teresita σκόνταψε σε ένα σακί στο πάτωμα.  Τα κορίτσια το άνοιξαν και ανακάλυψαν έντρομα ένα μεγάλο μαχαίρι και παιδικά ρούχα, ποτισμένα στο αίμα.

Pepito, δολοφονημένος από την Enriqueta.

Pepito, δολοφονημένος από την Enriqueta.

Η κατάθεση της Angelita ήταν ακόμα πιο σοκαριστική.  Εκείνη βρισκόταν περισσότερο καιρό στα χέρια της Marti και είχε γνωρίσει τον Pepito, ένα συνομήλικό της αγόρι.  Είπε πως είχε δει κρυφά την Enriqueta να αρπάζει τον Pepito, να τον πετά πάνω στο τραπέζι της κουζίνας και να τον μαχαιρώνει πολλές φορές.  Φοβήθηκε πως θα είχε την ίδια τύχη, έτσι έτρεξε στο δωμάτιό της, χώθηκε στο κρεβάτι και έκανε την κοιμισμένη.

H Angelita με τη μητέρα της, μετά τη διάσωσή της.

H Angelita με τη μητέρα της, μετά τη διάσωσή της.

Μακάβρια ευρήματα

Οι κάτοικοι της Βαρκελώνης έμειναν αποσβολωμένοι με την αποκάλυψη του σπιτιού της φρίκης.  Όμως χειρότερες αποκαλύψεις επρόκειτο να γίνουν.  Η έρευνα στο διαμέρισμα ανέδειξε ένα σπίτι εξαιρετικά πλούσιο και όμορφο.  Κρύσταλλα και ασημικά στόλιζαν πανάκριβες βιτρίνες, μοναδικά χειροποίητα κομμάτια.  Τα πάντα στο σπίτι ήταν ακριβά και σπάνιου γούστου.

Η υπόθεση Marti στα έντυπα της εποχής.

Η υπόθεση Marti στα έντυπα της εποχής.

Σε ένα ντουλάπι οι αστυνομικοί βρήκαν αρκετά παιδικά ρούχα, αγοριών και κοριτσιών, κάλτσες και παπουτσάκια.  Επίσης βρήκαν τα κουρελιασμένα ρούχα που η Enriqueta φορούσε όταν ζητιάνευε.  Ένα πακέτο με κάρτες τράβηξε την προσοχή των αστυνομικών.  Οι περισσότερες ήταν γραμμένες σε έναν αριθμητικό κώδικα και οι υπογραφές δεν ήταν παρά αρχικά.  Επίσης ανακάλυψαν έναν κατάλογο με ονόματα, αρκετά επιφανών ατόμων, ώστε να αποτελέσει το μείζον θέμα συζήτησης της τοπικής κοινωνίας για το διάστημα που θα ακολουθούσε.

Θύμα της Enriqueta.

Θύμα της Enriqueta.

Στην κουζίνα του διαμερίσματος βρήκαν το σακί με τα ματωμένα ρούχα και το μαχαίρι, για το οποίο είχαν μιλήσει τα κορίτσια.  Σε ένα άλλο δωμάτιο ανακάλυψαν έναν άλλο σάκο, γεμάτο παιδικά και βρεφικά ρούχα.  Αλλά πιο μακάβρια ευρήματα θα ακολουθούσαν,  Σε ένα ντουλάπι βρήκαν τα κομμένα ξανθά μαλλιά μιας μικρής καθώς και πάνω από τριάντα οστά μικρών παιδιών.  Η ιατροδικαστική έρευνα διαπίστωσε ότι επρόκειτο για κνήμες, επιγονατίδες και ωλένες , που ανήκαν σε παιδιά πολύ μικρής ηλικίας.  Τα μαλλιά, πιθανότατα, πωλούνταν για την κατασκευή περουκών.

Άλλο ένα από τα αθώα θύματα της Enriqueta.

Άλλο ένα από τα αθώα θύματα της Enriqueta.

Αργότερα, στην απολογία της, η Enriqueta Marti είπε πως είχε τα οστά για να μελετά ανατομία.  Όμως οι ιατροδικαστές κατέθεσαν πως είχαν υποστεί επεξεργασία για να τους αφαιρεθεί ο μυελός.  Εξάλλου, στο σπίτι της Marti, ανακαλύφθηκε ένα δωμάτιο γεμάτο με φιάλες με ανθρώπινο λίπος και αίμα, κονιορτοποιημένα οστά, όλα πρώτες ύλες για τα φίλτρα και τα ελιξήρια της μάγισσας, που βρίσκονταν κι αυτά εκεί, αραδιασμένα σε ράφια, περιμένοντας τους αγοραστές.

Η υπόθεση Marti στα έντυπα της εποχής.

Η υπόθεση Marti στα έντυπα της εποχής.

Όμως οι ανατριχιαστικές ανακαλύψεις δεν θα περιορίζονταν στο σπίτι της οδού Ponent.  Η Enriqueta, από τις δραστηριότητές της, είχε αποκτήσει μια σεβαστή περιουσία, μέρος της οποίας είχε επενδύσει σε ακίνητα.  Ιδιοκτησίες της ήταν διασκορπισμένες σε ολόκληρη τη Βαρκελώνη, 14 συνολικά, στις οποίες είχε διαμείνει κατά διαστήματα, τα τελευταία δέκα χρόνια.  Ήταν επόμενο η αστυνομία να τις ερευνήσει και αυτές.  Αυτά που βρήκε συγκλόνισαν την κοινή γνώμη.

Η μακάβρια συλλογή της Enriqueta Marti.

Η μακάβρια συλλογή της Enriqueta Marti.

Σε ένα διαμέρισμα της οδού Tallers, ανακαλύφθηκαν τα πτώματα του Pepito κι ενός μικρού κοριτσιού.  Σε έναν πύργο στο Sant Feliu de Llobregart βρέθηκε ένα μυστικό εργαστήριο, με συνταγές και υλικά για φίλτρα, καθώς και μια μακάβρια συλλογή της Enriqueta από μουμιοποιημένα μωρά.  Σε ένα σπίτι στην οδό Jocs Florals de Sants, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν κρανία παιδιών, μαλλιά και οστά.  Και, βέβαια, ήταν πάνω από δύο τα σπίτια που λειτουργούσαν ως πορνεία με παιδιά.

retratgr3

Συνεχίζεται

crime_and_punishment

Advertisements

~ από Nina C στο 31/10/2009.

70 Σχόλια to “Enriqueta Martì, το βαμπίρ της Βαρκελώνης – ΙI”

 1. Πως διαμορφώνονται τέτοιες φρικαλέες προσωπικότητες; Πραγματικά δεν μπορώ να το διανοηθώ…

 2. Μουμιοποιημένα μωρά ;!!! Και το άρθρο συνεχίζεται; Τι άλλο θα διαβάσουμε; Τρέμω…

 3. Μετά μιλάμε για ιστορίες τρόμου… Δυστυχώς η ανθρώπινες πράξεις ξεπερνούν και την πιο τρελή φαντασία. Τόσο έγκλημα όμως με μόνο κίνητρο την απληστία και το κέρδος; Αδυνατώ να το πιστέψω…

 4. Φρίκηηηηηη!

 5. ιοαννα εχεις απολυτο δικιο ουτε εγω μπορω να πιστεψω οτι το εκανε για τα χρηματα και μονο.εχω αηδιαση πραγματικα δεν μπορω να το πιστεψω δεν εχω λογια.για το θεο μιλαμε για παιδια.

 6. Ελπιζω οτι τιμωρηθηκε αναλογα αν και δεν υπαρχει τιμωρια για οτι εκανε.Παντως εχω κατι πολυ ωραιες ιδεες για το τι θα παθαινε εαν ηταν στο χερι μου να αποφασισω για την τυχη της.

 7. mpatsono, περίμενα να σχολιάσεις:P

 8. Αποκλείεται να ήταν μόνο για τα χρήματα. Πρόκειται για διαστροφή καθαρά.. Για να βγάλει κανείς χρήματα υπάρχουν πολλοί τρόποι, για να ικανοποιήσει τις διαστροφές του όμως δυστυχώς όχι..

 9. TheMiRRor εχω αδικο?

 10. Μου μοιαζει αδυνατον να το αφησω ασχολιαστο διοτι ειμαι και μεγαλη γλωσσου.

 11. Ακόμη και η θανατική ποινή είναι πολύ λίγη για την παραδειγματική τιμωρία της!

 12. Να που τελικά κι οι κουτσομπόλες έχουν λόγο ύπαρξης…

 13. mpatsono δε θα σε χαρακτήριζα άδικη φυσικά, απλά όπως γνωρίζεις διαφωνώ κάθετα με τις ποινές οι οποίες διέπονται από εκδικητικό πνεύμα:P

 14. Απλα ειμαι σιγουρη οτι δε θα παρουν την τιμωρια που τους αξιζει.Δεν ειμαι εκδικητικη,εξοργιζομαι ομως σε οτι αφορα στη κακοποιηση παιδιων,ειναι πολυ αθωα για να υποφερουν.Αυτο που με κανει στη κυριολεξια σκυλα ειναι οτι ειναι εντελως ανυπερασπιστα.
  Ποναει η ψυχη μου οταν ακουω,διαβαζω για κακοποιησεις παιδιων και σε αυτο εγινα περισσοτερο ευαισθητη οταν γεννησα τη μικρη μου.Ειμαι 26 χρονων εχω μια μικρη 5 και τρελενομαι στη σκεψη και μονο οτι μπορει να ειναι καποια μερα στη θεση ενος απο τα κακοποιημενα παιδια.
  TheMiRRor λεγε με ΜΑΓΔΑ.

 15. Είναι μια ακόμα φρικτή ιστορία και δείχνει τη διαστροφή των ανθρώπων γιατί ας μη ξεχνάμε ότι δεν ήταν μόνο αυτή η διεστραμμένη αλλά και οι πελάτες της, τόσο οι άνδρες που έκαναν ό,τι έκαναν με τα παιδιά όσο και οι γυναίκες που γνώριζαν από που προέρχονταν τα «μαγικά φίλτρα» και τα αγόραζαν. Αρρωστημένες κοινωνίες βγάζουν τέρατα. Δεν είναι δυστυχώς μόνο προσωπικό το πρόβλημα αλλά κοινωνικό καθαρά.

 16. Μάγδα είναι κατανοητό, με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο σε όσα γράφεις.
  Καλό μήνα,
  Α

 17. Κάποιος είπε για θανατική ποινή. Ας μη μιλάμε γι αυτό «εν βρασμώ ψυχής» γιατί κινδυνεύουμε να…εγκληματίσουμε κι εμείς. Ας τεθεί επί τάπητος το θέμα ώστε να μην το θίγουμε ευκαιριακά. Αν θέλουμε να λεγόμαστε «κοινωνία» (προσωπικά πιστεύω πως δεν το δικαιούμεθα)
  ας νομοθετήσουμε (μετά από δημοψήφισμα;). Να μην φτάσουμε στο » την θανατική ποινή πολλοί εμίσησαν,την εκτέλεσή της ουδείς».

 18. Diavasa sxolia enantion tis thanatikis poinis…kai oti tetoia atoma prepei na meletithoun kai bla bla bla…Pragmatika, pragmatika omos, as eixan skotosei/viasei to moro sas, to paidi sas, as eixan viasei tin aderfi i tin gynaika sas, tote na sas evlepa poso psyxarima kai politismena tha skeftosastan kai tha milagate….eleosss….giati os gnoston ekso ap ton xoro kai stin theoria, oloi eimaste eksper

 19. izabella υποθέτω ότι αναφέρεσαι (και) σε μένα, οπότε απαντώ.

  Είναι αληθές και φυσιολογικό, ότι αν είχε πληγεί από «τέτοια άτομα» κάποιος δικός μου άνθρωπος θα κραύγαζα για την τιμωρία του και πιθανότατα θα ζητούσα και το θάνατό του. Όμως θα το επιζητούσα εν θερμώ και όχι με τη λογική μου και το συλλογισμό μου ως κινητήριες δυνάμεις. Πιστεύω στο σωφρονισμό, όχι στην εκδίκηση. Σε περίπτωση που ο σωφρονισμός είναι λόγω προβλημάτων υγείας ανέφικτος, η άποψή μου είναι πως ιδανική αντιμετώπιση θα ήταν ο ανθρωπίνων συνθηκών ισόβιος εγκλεισμός, συνοδευόμενος από επιστημονική βοήθεια και μελέτη.

  Ευχαριστώ,
  Α

  p.s. Νίνα που είσαι να θαυμάσεις τη συζήτηση περί θανατικής ποινής που προέκυψε για πολλοστή φόρα;:D

 20. Ποιός λοιπόν είναι υπέρ της θανατικής ποινής; Εγώ ναι,εδώ και καιρό.
  Σκεφτείτε όμως, για να είμαστε αμερόληπτοι, απλώς πώς νιώθει ο γονιός, αδελφός του καταδικασμένου σε θάνατο. Σκεφτείτε το ΤΩΡΑ αλλιώς θα κάνετε πίσω στην απόφασή σας μετά,όταν τα ΜΜΕ θα προβάλλουν τα παιδάκια του αντεροβγάλτη που θα μείνουν χωρίς πατέρα κ.λπ.

 21. Πω πω κόσμος! Καλώς σας όλους!

  Λοιπόν, η θανατική ποινή και η επιβολή της είναι ένα από τα θέματα που επανέρχονται κατά καιρούς στο τίμιο τούτο βλογ. Στους παλιούς, οι απόψεις μου είναι γνωστές. Για τους καινούριους να τις πω άλλη μια φορά, επιγραμματικά.

  Σε καμία περίπτωση δεν είμαι υπέρ της θανατικής ποινής. ΣΕ ΚΑΜΙΑ. Κι αυτό όχι γιατί είμαι καλός άνθρωπος. Φυσικά και πιστεύω πως εκτελώντας έναν φονιά γίνεσαι κι εσύ ένας, αλλά ο δικός μου ο κύριος λόγος είναι άλλος. Πιστεύω πως ο θάνατος είναι μια στιγμή, δεν προλαβαίνεις να υποφέρεις καν. Μια στιγμή και όλα τελειώνουν, ναι, μαζί και η ζωή σου. Αλλά, θεωρώ πως είναι πολύ χειρότερη τιμωρία ο εγκλεισμός, η αφαίρεση δικαιωμάτων που έχει και ο τελευταίος άνθρωπος του πλανήτη: το δικαίωμα να περπατάς στους δρόμους, το δικαίωμα να τρως και να κοιμάσαι τις ώρες που εσύ θέλεις, το δικαίωμα της επιλογής ερωτικού συντρόφου, το δικαίωμα της ελευθερίας.

  Γιατί, με την εκτέλεση, πεθαίνεις μια φορά. Με τη στέρηση της ελευθερίας πεθαίνεις διαρκώς, κάθε στιγμή. Προσωπικά, αδυνατώ να σκεφτώ μεγαλύτερη τιμωρία.

 22. Με τη θανατική καταδίκη πεθαίνεις την κάθε μέρα που ζεις εν αναμονή του θανάτου σου. Μετράς αντίστροφα το χρόνο…

 23. Xinos, συμφωνώ. Αλλά δεν μου αρκεί. Θέλω να ξέρει ότι θα ζήσει. Και ότι θα καταλήξει να εύχεται να είχε πεθάνει.

 24. Εγω καλυτερα ας μην πω τη γνωμη μου,ειναι γνωστη πασιγνωστη.Θελω ο βασανιστης-κακοποιος-φονιας να υποφερει τα ιδια οπως το θυμα του αλλα οχι μια φορα και δυο και τρεις και τεσσερις.
  Τι να σου κανει τωρα η ενεση,μπαμ και κατω.
  Ετσι μπας καταλαβει ποσο υπεφερε το καθε θυμα στα δικα του χερια.

 25. Να του ξεριζώνουμε τα νύχια;
  Όχι στα βασανιστήρια. Θάνατος… και να αποχωρούν από αυτή τη ζωή που τους επεφύλασσε τη συμμετοχή σε μια τραγική πορεία που δεν την επέλεξαν οι ίδιοι.

 26. Όχι στα βασανιστήρια. Η στέρηση της ελευθερίας είναι το μεγαλύτερο βασανιστήριο από όλα. Και η απόλυτη τιμωρία. Όσο για την τραγική πορεία που γράφεις Xinos μου, συμφωνώ ότι υπάρχουν περιπτώσεις που δεν ήταν αποτέλεσμα ίδιας επιλογής. Υπάρχουν, όμως, και περιπτώσεις που ήταν.

  Όμως, πώς μπορείς να θανατώσεις κάποιον για κάτι που δεν επέλεξε ή για μια -έστω και τραγικά- λάθος επιλογή; Δεν μπορείς. Μπορείς, όμως, να του επιφυλάξεις την απόλυτη τιμωρία: τη στέρηση της ελευθερίας του.

 27. Νομιζω οτι της Sylvia Likens χαραξανε στο κορμι της με πυρακτωμενο βελονι και δεν εφταιγε σε κατι,το να ξεριζωσουμε τα νυχια νομιζω ειναι πολυ light για αυτους που γινανε βασανιστες-δολοφονοι για ανυπερασπιστα θυματα.

 28. Πόση κακία!
  Ένας Καιάδας αρκεί. Αρκεί να φύγουν από κοντά μας. Δεν κάνουμε μαζί.
  Οι ψυχασθενείς θα πρέπει να αναμορφώνονται.

 29. Η πλειονότητα των ανθρώπων που θα θέλατε, ως υποστηρικτές της ποινής του θανάτου, να δείτε νεκρούς η και βασανισμένους, είναι ασθενείς.
  Εγώ λοιπόν αρνούμαι να επικροτήσω οποιουδήποτε είδους εκδικητικότητα εναντίον ασθενών, μόνο και μόνο επειδή δεν υπάρχει δυνατότητα θεραπείας τους.
  Ομολογουμένως, η αβυσσαλέα φρίκη που προβάλλουν μέσω των πράξεών τους με γοητεύει.

  Συμπερασματικά, η θέση μου βασίζεται ΠΡΩΤΑ στο πανανθρώπινο δικαίωμα στη ζωή, το οποίο δε δέχεται διακρίσεις ανάμεσα σε νομοταγείς και στυγνούς ανθρωποκτόνους, και ΥΣΤΕΡΑ στη σπουδαιότητα της έρευνας την οποία θα μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε εξετάζοντάς τους, ώστε να κερδίσει η επιστήμη και εν τέλει η ανθρωπότητα.

  All the be(A)st,
  A

 30. Νινα ειμαι απολυτα συμφωνει μαζι σου το να ζουνε και να μην μπορουνε να εκπληρωσουνε τις διαστροφες τους ειναι το χειροτερο πραγμα.Το λεω αυτο γιατι οι περισσοτεροι serial killers που ξερανε οτι θα παιθανουνε δειχνανε και αντιμετοπιζανε τον θανατο σαν λυτρωση και ειμαι σιγουρη οτι τον επιζητουσανε.Καλυτερα νεκροι παρα απραγοι.

 31. Αν δεν κανω λαθος δικαιωμα στη ζωη ειχανε και τα θυματα των εγκληματιων και απο αυτους δεν ειχε κανενας δικαιωμα να το αφαιρεσει.
  Αδιανοητο για να εκπληρωσει καποιος τις διαστροφες του να μπορει να αφαιρει τη ζωη απο τον καθενα και οχι ετσι απλα να τον βασανιζει κι ολας.
  Οσο το σκεφτομαι τοσο σιγουρευομαι για τις αποψεις μου.Οφθαλμος αντι οφθαλμου.

 32. Όλοι εσείς οι «υγιείς» πολίτες,που φρίττετε και διαρρηγνύετε τα ιμάτιά σας,που δικάζετε και καταδικάζετε,που μορφάζετε με αηδία και αποτροπιασμό στη θέα του Τέρατος,που απαιτείτε μανιασμένα τον βασανισμό και τον οριστικό αφανισμό αυτών των διαστροφικών ατόμων και κραδαίνετε με πάθος το δόρυ της οργής και της εκδίκησης,όλοι εσείς οι πολιτισμένοι,σκέτα άνθη του ουμανισμού,αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί ενδιαφέρεστε γι’αυτές τις ιστορίες; Αφού εσείς είστε οι δίκαιοι,οι λογικοί,οι άμεμπτοι,οι απρόσβλητοι από την «ασθένεια»,γιατί αφήνετε τον υπέροχο εγκέφαλό σας να νοθευτεί από το δηλητήριο αυτών των αφηγήσεων; Διότι το Κακό σάς θέλγει,αγαπητοί μου! Το έγκλημα,ο θάνατος,το αίμα σάς ερεθίζουν,όπως ερεθίζουν κάθε άνθρωπο.Γαργαλάνε τα σκοτεινά σας ένστικτα,γδέρνουν την επιφάνεια της δομημένης προσωπικότητάς σας,τροφοδοτούν τις απωθημένες φαντασιώσεις σας! Αγαπητοί μου,το σπέρμα της φρίκης και της καταστροφής ενυπάρχει σε όλους μας! Σε κάποιους τιθασεύεται,σε άλλους μετασχηματίζεται,σε άλλους καλλιεργείται και θεριεύει.Πριν λοιπόν αναθεματίσετε τον Άλλον,ρίξτε μια ματιά στον πλησιέστερο καθρέφτη,να δείτε το λερό σας πρόσωπο…

 33. Πες τα ρε φίλε…Μαζί σου είμαι.Μ’ αρέσει το σκεπτικό σου.
  Όταν αναφέρθηκα εγώ στη θανατική ποινή είχα στο νου μου κυρίως εγκληματίες πολέμου και εμπόρους ναρκωτικών και λευκής/μαύρης σαρκός.Οι χειρότεροι είμαστε εμείς κι όχι οι κριτές.Ο «μέσος άνθρωπος» είναι το χειρότερο γέννημα του πλανήτη.

 34. Oloi emeis oi ugeis polites pou bla bla bla kai dikazoume kai katadikazoume, pou morfazoume me aidia klt ktl…auta pane kai pesta se mia mana i enan patera pou molis tou viasane i skotosane i den ksero ti, to paidi tous..
  Nai morfazoume me aidia giati to na perneis mia zoi, gia mas einai asximia einai aidia, oti kai na se odigise ekei..
  Nai morfazoume me aidia kai misos kai ap ola, giati kanenas p…tis (me to pardon) den exei to dikaioma na sou parei tin zoi me to etsi thelo..
  Mou kanei foveri entyposi omos, oti oloi milate i ennoeite telos panton, oti den prepei na yparxei thanatiki poini, i vasanistiria ktl ktl….gia ta thymata pou viastikan, sfagiastikan, fagothikan stin kyrioleksia, KANEIS den milise.. an auto legetai oumanismos, tote goustaro pou apexo poly.

  Kyrie Eteronime, exo mia aporia, an sas eixan viasei…tha grafate olo auto to kateuato me ta pompodi logia???

  Sygxoreste me an milao oma, alla pleon exo katalavei oti ekso ap to xoro eimaste oloi manouless, otan omos symvainei se mas i kapoion plision mas..oi oraies theoreies pane peripato..

 35. Γεια στο στόμα σου ετερώνυμε.

  Το ουσιαστικό ερώτημα είναι ένα:

  ενδιαφέρεσαι απλά για την τιμωρία και την εκδίκηση;

  ή ενδιαφέρεσαι για την βελτίωση της κοινωνίας, ώστε να μην ξανασυμβούν τέτοια εγκλήματα;

  Στην πρώτη περίπτωση, προφανώς και θες να βασανίσεις, να σκοτώσεις κλπ: ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΛΔ ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΤΙΜΩΡΕΙΣ.

  Στη δεύτερη περίπτωση: ψάχνεις να βρις τι γέννησε τον εγκληματία, τι προκάλες τη διαστροφή του. Και διορθώνεις ΑΥΤΟ, για να μην υπάρξουν κι άλλοι εγκληματίες.

  Βέβαια, για να σκεφτεί κανείς με αυτό τον τρόπο, χρειάζεται μόρφωση, σύνεση, σκέψη, κρίση και διάφορα άλλα που μάλλον είναι ψιλά γράμματα για πολλούς. Εξού και η κοινωνία είναι όπως είναι, εδώ και πολλούς αιώνες.

  ==============================
  Γεια σου ρε σελέμπριτυ! Είπα να περάσω από τα φρικαλέα λιμέρια σου, αλλά τελικά, καλά κάνω και το αποφεύγω… Δε μπροώ ρε εγώ να διαβάζω τέτοια πράματα, προτιμώ να μην ξέρω, ειλικρινά.

 36. @izabella
  Θα σου πω κάτι.Έχω μια ανηψούλα 5 χρονών που τη λατρεύω.Στη σκέψη και μόνο ότι θα μπορούσε να υποστεί τέτοιες φρικαλεότητες,μου έρχεται τρέλα! Πιστεύω πως αν είχα τον δήμιό της μπροστά μου θα τον έπνιγα με τα ίδια μου τα χέρια! Όμως η εν βρασμώ αντίδρασή μου δε θα δικαίωνε τους θιασώτες της θανατικής ποινής.Εγώ θα τον σκότωνα(ΑΝ τον σκότωνα…) ως άτομο,όχι από τη θέση ισχύος που παρέχει μια άτεγκτη νομοθεσία.Τον πατέρα λοιπόν που σκοτώνει τον βιαστή της κόρης του τον κατανοώ.Δεν τον επικροτώ,αλλά καταλαβαίνω τον σπαρακτικό πόνο που τον οδηγεί στην πράξη της εκδίκησης.Όμως την ψυχρή,μεθοδική,θεσμοθετημένη,φονική δύναμη της Πολιτείας απέναντι στο Άτομο δεν θα τη δεχτώ ποτέ! Δεν είναι χαλασμένες κονσέρβες οι άνθρωποι,δεν είναι ανταλλακτικά προς αντικατάσταση.Πώς μπορεί η Πολιτεία να αφανίζει με δικαστική απόφαση το Έγκλημα,όταν εν πολλοίς έχει συντελέσει στην δημιουργία και τη διακλάδωσή του; Πράξη μεγίστης υποκρισίας και ύψιστης αλαζονείας! Εμείς οι υγιείς εξαλείφουμε από την άσηπτη κοινωνία μας εσάς τα μιάσματα! Αυτό κι αν προκαλεί ΑΗΔΙΑ!!!

  ΥΓ:Αγαπητή μου,τίποτα δεν είναι πιο πομπώδες από το μίσος και τον φανατισμό…

 37. Eτερωνυμε αγορευσατε,δικασατε και καταδικασατε την κοινωνια και ολους εμας τους υγιεσταστους πολιτες,αδιανοητος και δυσνοητος ο λογος σας.
  Θα απαντησω με λογια απλα και κατανοητα στο σχολιο σας και θα ξεκαθαρισω τη θεση μου.
  Δε ζηταω θανατικη ποινη για κανενα βασανιστη-εγκληματια δεν θελω να λυτρωθει θελω να υποφερει οπως τα θυματα του κι αν αυτο ειναι κτηνωδια πες με κτηνος δε με πειραζει,δεν θελω να κατανοησω το γιατι το εκανε,δε με ενδιαφερει,με νοιαζει πολυ ομως για τα βασανηστηρια που περασαν στα χερια του κυριως παιδια,αθωες ψυχες.
  Δε γουσταρω να μπω στο κοπο να αναλυσω τη ψυχοσυνθεση του.
  Αυτο που με νοιαζει ειναι να μην βασανιστουν και δολοφονηθουν αλλα παιδια επειδη του καθενος θεριεψε μεσα του η φρικη και η καταστροφη.
  Αυτο που με καιει ειναι να μην ειναι το παιδι μου ποτε στη θεση του κακοποιημενου -βασανισμενου-δολοφονημενου.
  Μιλαω για δολοφονους παιδιων κι αυτο γιατι ειναι αθωα,ακακα και ανυπερασπιστα.

 38. @mpatsono
  Δεν νομίζω ότι έγραψα τίποτα δυσνόητο…
  Ένιγουει,τα είπατε όλα μόνος σας! Αφού δεν «γουστάρετε» να μπείτε στον κόπο,θα σας αλλάξω εγώ τα γούστα;

 39. mpatsono πολλα μπραβο και παλαμακια απο μενα.ειπες ακριβως οτι ειχα στο μυαλο μου να πω απλα δεν ειμαι και πολυ καλη σ αυτο.ευχαριστω με καλυψες!

 40. Ετερωνυμε δε θα απαντησω στο ειρωνικο σας σχολιο.
  Ειμαι περηφανη για τα γουστα μου και ενιγουει,τα ειπα ολα ΜΟΝΗ μου παρακαλω.
  Να εισαι καλα.

 41. Εγώ διαφωνώ και με τους χαρακτηρισμούς «βαμπίρ», «κτήνος», «τέρας».
  Ήμαρτον …άρρωστοι άνθρωποι είναι. Είναι το αντικείμενο της δουλειάς μου και σας βεβαιώ πως υποφέρει από τότε που γεννήθηκε.
  Στους εγκληματίες πολέμου και τους εμπόρους ναρκωτικών…εκεί βγάλτε το άχτι σας. Αυτοί κατά κανόνα τη γλιτώνουν κιόλας!

 42. Xinos με την αυξημενη εγκληματικοτητα ολοι ανησυχουμε μα αυτοι ειναι εγκληματιες με θυματα που μπορουν να αντισταθουν,προστατευθουν.
  Οσο για το ποσο αρρωστοι ειναι οι διεστραμμενοι αυτα τα ακουω βερεσε.
  Συγνωμη για τη φραση μου μα ειναι η πραγματικοτητα.

 43. Κι εγω δεν ημουν υπερ της θανατικης ποινης μεχρι που βιωσα την μεγαλυτερη απωλεια της ζωης μου.Στην πραξη χανεται ο πολιτισμος και η δηθεν φιλοσοφια και υπαρχει εντονη αναγκη για εκδικηση.Ναι στην θανατικη ποινη οταν τα θυματα ειναι ανυπερασπιστα παιδια.Συγνωμη αλλα δεν μπορω να βαλω στην ιδια μοιρα ενα χρηστη ναρκωτικων που συνειδητα εν μερει εγινε χρηστης με ενα αγγελουδι που η ζωη του σταματησε πρινκαν αρχισει.

 44. Φίλε mpatsono σου μιλάει κάποιος που δουλεύει 15 χρόνια με τέτοια άτομα κι έχει συζητήσει ώρες ολόκληρες μαζί τους. Αν ακούς τη γνώμη του βερεσέ σημαίνει πως ίσως έχεις ευρύτερες γνώσεις επί του θέματος οπότε υποκλίνομαι στη γνώμη σου.

 45. Συμφωνω απολυτα με το nino.
  Ακριβως οτι εχω στο μυαλο μου.
  Πολυ καλημερα σε όλους

 46. Εκτός από την tv έχετε δει ποτέ serial killer?
  Η ζωή δεν είναι blog παιδακια!

 47. @Xinos
  Τι τους λες τώρα,αυτοί κάνουν κυνήγι μαγισσών…

 48. Εαν κατι απεχθανομαι οταν συζητω,αντιπαρατιθεμαι,διαφωνω,επικοινωνω ειναι η ειρωνια.

 49. @Ετερώνυμος
  Γύρισαν πάλι πίσω οι παλιοί καλοί καιροί της δημόσιας διαπόμπευσης,της οργισμένης κοινής γνώμης,των έντρομων κοπαδιτών που έλεγαν τον επιληπτικό «σεληνιασμένο»,το σχιζοφρενή «δαιμονισμένο» και τους πετάγανε όλους στη φωτιά…

 50. @Χinos
  «Γύρισαν πάλι πίσω»; Πότε φύγανε και δεν το πήρα χαμπάρι; 😉

 51. Αναρωτιεμαι αφου η ζωη δεν ειναι blog,εσεις που το φωναζετε τι γυρευεται σε αυτα?

 52. @Ετερώνυμος

  Βέβαια…έχεις δίκιο. Ένας Bernardo Gui υπάρχει παντού.

 53. Παιδια αυτη την ιστορια με τη θανατικη ποινη την εχουμε ξαναδει στο blog ουκ ολιγες φορες. Εγω το μονο που επαναλαμβανω ειναι οτι, ως δικηγορος κι αρα υπηρετης της Δικαιοσυνης, ειμαι περηφανη που το νομικο μας συστημα απεμπολησε την ποινη του θανατου. Ειναι βαρβαρη, μη σωφρονιστικη κι αρα ξενο σωμα στα δικαιικα συστηματα των ευνομουμενων κρατων. Περαιτερω, σε περιπτωση λαθους τι γινεται? Ο Παγκρατιδης εκτελεστηκε τζαμπα και βερεσε! ΟΚ, ηταν ρεμαλι, καπνιζε χασις, εκανε μπανιστηρι, πουλαγε το κορμι του. Ομως δεν ηταν ο δρακος του Σειχ Σου, δεν σκοτωσε, δεν βιασε! Εξεταζεται πιθανοτητα για αναψηλαφιση της δικης. Ε, και? Μετα θανατον ποιο το κερδος? Θα ξαναδωσουμε ζωη σε εναν ανθρωπο που σταθηκε αδικα των αδικων στο απόσπασμα?
  Κι ειναι κι αλλες περιπτωσεις αδικα εκτελεσμενων: Νικος Μπελογιαννης (στο ντουφεκι γιατι ηταν κομμουνιστης), Γουναρης κλπ (Απόσπασμα γιατι χρειαζοταν ενας αποδιοπομπαιος τραγος για την Μικρασιατικη τραγωδια), το «Τσακαλι του Υμηττου» (οκ, σκοτωσε δυο ανθρωπους, αλλα ηταν τρελος για δεσιμο), και τόσοι αλλοι ων ουκ εστι αριθμος

 54. το “Τσακαλι του Υμηττου”(οκ, σκοτωσε δυο ανθρωπους, αλλα ηταν τρελος για δεσιμο), ………….

  Ok skotose 2 anthropous ?????? Plaka kaneis etsi, to pernas san na les , ok petakse ta skoupidia ekso ap ton kado kai ti egine?? An eixe skotosei ton patera sou etsi tha eleges…ok skotose 2 anthropous????
  Mou kanei foveri entyposi pou olous san pernei o ponos gia tin anthropini zoi pou tha ektelestei kai oxi gia ta athoa thymata..
  Kanenas ma kanenas den thymatai kanena onoma ap ta thymata, mono ta onomata ton viaston, ton dolofonon, ta dikaiomata tou kai bla bla bla
  Kai ta dikaimata auton pou vasanistikan kai skotothikan? E nai more autoi pane, eksallou apo piato pou den tros, ti se noiazei kai an kaei…E nai afou den itan anthropos mas,ok lypoumaste, ALLAAAA, ta dikaiomata tou dolofonou kai bla bla bla.
  Pou o dolofonos i o viastis, se merika xronakia kai me enan kalo dikigoro,kalyteri diagogi kai metameleia (vevaios vevaios), tha einai ekso..

 55. Το ΟΚ, κοτωσε δυο ανθρωπους ηταν σχολιο για τη θανατικη ποινη που του επεβληθη. ΚΑΚΩΣ τους σκοτωσε, αλλα ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ να εκτελεστει! Ο ανθρωπος ηταν εντελως σαλεμένος,δεν ηξερε τι εκανε. Νομισε οτι σκοτωνει διαολους.
  Αν ενας τρελος σκοτωνε τον πατερα μου θα ημουν η πρωτη που θα ελεγε να μπει στο ψυχιατρειοΚαι ξερεις γιατι? Ολους μας πιανει ο πονος για τα θυματα. Αντε και εκτελεσαμε το φονια (τρελο ή καλα στα μυαλα του), τι θα γινει? θα γυρισουν πισω? Η το παροδικο συναισθημα εκδικησης θα ξεθωριασει σε λιγες ωρες, αφηνοντας μας να υποφερουμε ακομη απο την απωλεια του αγαπημενου προσωπου? Εγω δε θελω το θανατο του δολοφονου, ακριβως γιατι δεν ειμαι ενα αιμοβορικο κτηνος σαν αυτον.
  Δεν ξερω ποσοι απο εσας ειδαν τη συνεντευξη της ΚΥΡΙΑΣ Κωνσταντινας Κουνεβα. Αυτη η γυναικα που βιωνει ενα δραμα πραγματικο τον τελευταιο χρονο, δε νιωθει μισος για τον ανθρωπο που της εκανε τοσο κακο.Ζηταει απλα τη συλληψη και κατα Νομο τιμωρια του, ΟΧΙ εκδικηση. Τον οικτιρει μονο, γιατι «εχει πληγες μεσα του, εχει θεματα με τη ζωη»…Αυτη η εκρηξη ανθρωπιας κι αξιοπρεπειας εμενα με συγκλονισε
  Κλεινοντας θα ηθελα να θυμησω τα λογια ενος πραγματικα σπουδαιου ανθρωπου, μιας μεγαλης ψυχης, του Μαχατμα Γκαντι:
  «ΟΦΘΑΛΜΟΝ ΑΝΤΙ ΟΦΘΑΛΜΟΥ, ΚΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΥΦΛΟΥΣ»

 56. Ειναι καλυτερα να μην θανατωνονται οι serial killers και οι υπολοιποι δολοφονοι για εναν μονο λογο ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΝ ΑΙΩΝΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΑΙΣΙΟ ΚΕΛΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΟΥΣ ΤΗ ΖΩΗ.

 57. εχω διαβασει αρκετες ιστοριες για δολοφονους κ σχεδον ολα τα σχολια αυτου του μπλογκ…..Δεν εχω αποφασισει αν ειμαι υπερ η κατα της θανατικης ποινης (αν κ σε καποιες περιπτωσεις βρηκα δικαιη την θανατικη ποινη)….Εχουν δικιο οσοι υποστηρίζουν οτι η εκτελεση του ενοχου μας κανει κ εμας δολοφονους….Εχουν δικιο οσοι υποστηριζουν οτι οσοι εχουν πραξει τετοια φρικιαστικα εγκληματα πρεπει να τιμωρηθουν….Πιστευω ομως οτι με την εκτελεση του εγκληματια προκαλουμε κ αλλο κακο….Κ η συλληψη του εγκληματια σκοπο εχει να τερματισει το κακο που εχει προξενηθει…κ αν ειναι δυνατο να προσπαθησουμε να βγαλουμε κατι καλο απο ολα αυτα….Το καλο μπορει να ειναι η σωφρονηση αυτου του ατομου….η ο περιορισμος του ωστε να μην προξενησει αλλο κακο…..Οπως και να εχει η δικαιοσυνη θα πρεπει να επιβαλεται με βαση την λογικη και οχι το συναισθημα….

 58. Αλεξανδρα,την κυρια Κουνεβα την καψανε με βιτριολι επειδη ειχε το θαρρος της γνωμης της,επειδη πηγε κοντρα στα μεγαλα κεφαλια.Το τι πληγες μπορει να εχει μεσα του το καθικι που εβαλε καθικια να της κανουν τοσο μεγαλο κακο μαλλον οσο και να ψαξει δε θα τις βρει.
  Αυτος που της το εκανε νομιζω περισσοτερο θεμα με τα λεφτα εχει κι οχι με τη ζωη.

 59. Η ίδια πάντως έτσι το βλέπει κι εγω ειμαι πολυ μικρη για να της αλλάξω γνώμη.
  Όσο για την «αναγκαιοτητα» της θανατικής ποινής, σου προτεινω (όπως και σε όλους τους υπερμαχους της)να δεις το εξαιρετικο «10 Rillington place» του σπουδαιου Αλφρεντ Χιτσκοκ. Αφορα σε μια πραγματική ιστορια, εξαιτiας της οποίας καταργηθηκε θανατικη ποινη στην Αγγλια. Στα μέσα της δεκαετιας του 1950, ενας νεαρος Ουαλός, ο Τιμοθυ Εβανς, κατηγορηθηκε, καταδικαστηκε κι εκτελέστηκε για το βιασμό και φόνο οκτω γυναικών, συμπεριλαμβανομένης της συζυγου του. Τα στοιχεια εναντιον του ηταν ατρανταχτα κι η κοινωνια ήταν τρισευτυχισμενη που ξεφορτώθηκε το «κτηνος» Δυο χρονια μετα την εκτελεση όμως, αποκαλύφθηκε ότι ο ένοχος ήταν άλλος. Επρόκειτο για τον Τζον Ρετζιναλντ Κριστι, γιατρο, σχεδόν μεγαλοφυή, που φόρτωσε τα εγκλήματα του στον Εβανς. Ηθικό διδαγμα: Ενας αθώοος πήγε τζαμπα και βερεσε…Αν ειχε καταδικαστει σε ισοβια θα παθαινε μεν ζημια (αδικος εγκλεισμός, ρετσινια), αλλα δεν θα ήταν 100% ανεπανόρθωτη

 60. Αν όμως βαριέστε να δείτε την ταινία, και επειδή αυτό το μπλογκ φροντίζει πριν από σας για σας, μπορείτε να διαβάσετε την υπόθεση Κρίστι εδώ https://eglima.wordpress.com/2006/10/29/christie_1/ κι εδώ https://eglima.wordpress.com/2006/10/31/christie_2/

  😀

 61. Σε αυτο που δεν πιστευω με τιποτα ειναι το σαπιο συστημα.Προχθες βραδυ ειδα για μια ακομα φορα το sleepers,ειναι απιστευτο γιατι κτηνωδιες ειναι ικανος ο ανθρωπος.Το ανυπαρκτο συστημα αναμμορφωσης υπεβαλε 4 παιδακια σε αδιανοητα βασανιστηρια και τα εκανε κακοποιους,ναρκομανεις και ψυχρους εκτελεστες.Σοκαρομαι ακομα οταν ο Brad Pitt ρωταει το φιλο του.Κοιμασαι ακομα με ανοιχτο φως το βραδυ?Ποσος φοβος?Ποσοι εφιαλτες?
  Αυτη η ταινια ειναι το καλυτερο παραδειγμα για να δουμε πως λειτουργει το συστημα και ποιοι ειναι οι ανθρωποι που προσλαμβανει η πολιτεια για βασανιστες

 62. Οσο φονιαδες και να μας κανει η εκτελεση,τουλαχιστον γινομαστε φονιαδες με αιτια….

 63. αιτία….

 64. mpatsono πολυ ωραια ταινια το sleepers αλλα εν πολλοις υπερβολικη και αρκετα επικινδυνη (αγιοποιει την αυτοδικια κατι σαν τις ταινιες του Μπρονσον ενα πραγμα). Το συστημα ειναι τωοντι σαπιο και ελπιζω οι νεοι αρμόδιοι Υπουργοι να κανουν πραγματικοτητα τις διακηρυξεις τους: να ξυσουν τη σαπιλα και να φτασουν στο κοκαλο.
  By the way, φονιας με αιτια γινεσαι ενιοτε, φονιας με δικαιο ποτε….

 65. Αλεξανδρα,εαν παρουμε παραδειγμα την ιστορια του Carl Panzram νομιζω οτι το sleepers μπροστα της καθε αλλο παρα υπερβολικη ειναι.
  Όσο έμεινε στο αναμορφωτήριο, ο Carl Panzram τιμωρήθηκε, δάρθηκε ανηλεώς με ξύλα, δερμάτινες ζώνες, μαστίγια και οτιδήποτε μπορεί να βάλει ο νους του ανθρώπου. Βιάστηκε κατ΄επανάλειψη, ταπεινώθηκε όσο δεν παίρνει άλλο, του καταπατήθηκε κάθε ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Έσβησαν από μέσα του κάθε ίχνος ανθρωπιάς, συγγνώμης και οίκτου. Όπως ο ίδιος έγραψε αργότερα «στο αναμορφωτήριο με έκαναν αυτό που είμαι. Με μεταχειρίστηκαν με τέτοιο τρόπο, που θέλω να ανταποδώσω τα ίσα. Κανείς δεν με βοήθησε, κανέναν δεν λυπάμαι. Ήθελαν να με αναμορφώσουν. Θα τους αναμορφώσω κι εγώ. Και ένας μόνο τρόπος αναμόρφωσης υπάρχει. Ο θάνατος.».
  Αυτο ειναι αποσπασμα απο το αρθρο της Νινας Carl Panzram ο αμετανοητος-I
  Σου το δινω σαν παραδειγμα για να δεις οτι υπαρχουν φονιαδες με αιτια και πολυ μα πολυ δικιο.

 66. Ενα παραδειγμα ακομα πιο συγκεκριμενο ειναι αυτο.
  Robert John Maudsley
  «Το μόνο που θυμάμαι από την παιδική μου ηλικία είναι το ξύλο. Μια φορά έμεινα κλειδωμένος στο δωμάτιό μου για έξι μήνες κι ο πατέρας μου ξεκλείδωνε την πόρτα για να με δείρει, τέσσερις με έξι φορές την ημέρα. Με χτυπούσε με ξύλα και βέργες και μια φορά έσπασε ένα αεροβόλο όπλο στην πλάτη μου».

  «Όταν σκοτώνω, έχω τους γονείς μου στο μυαλό μου», είπε. «Αν τους είχα δολοφονήσει το 1970, κανείς από αυτούς τους ανθρώπους δεν θα είχε πεθάνει κι εγώ τώρα θα ήμουν ελεύθερος, αντί να υποφέρω έτσι.

  Αυτον τον ανθρωπο κι αν τον επνιξε το δικιο.

 67. Δεν λεω ότι ηταν υπερβολικό το κομματι που αποδεικνυει ότι η βια γεννα βια. Αυτο ειναι δεδομενο κι αποδεικνυεται από κάθε φαση της παγκοσμιας ιστοριας (αραγε ο Ιβαν ο Τρομερος θα ηταν ο ψυχοπαθης φονιας που ήταν αν δεν ειχε υποστει βια και κακοποίηση από τη νηπιακή του ακόμα ηλικία?) Αυτό που θεωρώ υπερβολικό είναι να αγιοποιούμε την αυτοδικία
  Όσο για τις περιπτώσεις που ανέφερες, δεν αντιλέγω ότι η κακοποίηση συνέβαλε σημαντικά στη δημιουργία «τερατων». Ωστόσο σκεψου. Δεδομένου ότι παγκοσμίως ενα παιδί κακοποιείται περίπου κάθε 1,5 λεπτό, αν κάθε κακοποιημένο παιδί εξελισσόταν σε δραστη ανθρωποκτονιών (απαξ ή κατ΄εξακολούθηση) η Γη θα ηταν ενα πολύ επικινδυνο μερος για να ζει κανεις. Οι συγκεκριμενες προσωπικοτητες είχαν σιγουρα κάποια διαταραχή την οποία επιδείνωσε η κακοποίηση. Ειδικά ο Panzram κάποια στιγμη εχασε το μέτρο, λέγοντας «κανένας δεν με βοήθησε, κανέναν δε λυπάμαι». Το βλέπεις? Αντιμετωπίζει ολόκληρη την ανθρωπότητα σαν εχθρο, στον οποίο αξίζει ο θανατος. Δεν στρεφεται μόνο εναντιον των βασανιστων του (που και πάλι σε μια ευνομούμενη κοινωνια είναι απορριπτεο γιατι ανταποδίδοντας σε αυτον που σε εβλαψε τα ίσα γίνεσαι ίδιος με αυτον, αποκτηνώνεσαι) αλλά όλων…
  Όλους μας πνίγει το δίκιο, αλλα όταν καταφευγουμε στη βια (πόσο μάλλον όταν στοχος της βιας είναι αθωοι ανθρωποι) το χανουμε

 68. Αλεξανδρα,οταν διαβαζεις τη φραση ‘κανενας δε με βοηθησε,κανενα δε λυπαμαι’αυτο καταλαβαινεις οτι εχασε το μετρο?Κακοποιηθηκε,βιαστηκε,εξευτελιστηκε,χαθηκε καθε τι μεσα του.Μετα απο ολα αυτα ποιον να λυπηθει?Δε συμφωνω μαζι του στο γεγονος οτι πηρε αμπαριζα και σκοτωνε οτι εβρισκε μπροστα του,ενω καλα θα εκανε να ανταποδωσει τα ισα στους βασανιστες του οσο και να τον εκανε αυτο κτη νος ισως να ηρεμουσε η ψυχη του.
  Χαιρομαι ιδιαιτερα που ο κυριος Maudsley καθαρισε λιγα απο τα καθικια .
  Το λες και μονη σου καθε 1,5 λεπτο κακοποιειται ενα παιδι…οχι…
  με τιποτα…στο διαολο να πανε οι τροποι,η καλη συμπεριφορα,η κατανοηση,
  δεν καταλαβαινω τιποτα,αρνουμαι να καταλαβω τι σημαινει παιδεραστης,παιδοφιλος,φονιας που σκοτωνει παιδια…δεν ειναι κανεις τους αρρωστος..με τιποτα…κοτες ειναι που δεν μπορουν να τα βαλουν με καποιον που μπορει να υπερασπιστει τον εαυτο του και τα βαζουν με τα αθωα πλασματακια που μονο τρυφεροτητα και αγαπη μπορεις να νιωσεις οταν τα κοιτας.
  Δε μπορω με τιποτα να χωνεψω οτι γεννιεται ενας ανθρωπος που εχει ολες τισ δυνατοτητες να γινει αξιολογος σε οτιδηποτε και βρισκεται καποιος στο δρομο του σε καποια φαση της ζωης του οπου δεν μπορει να υπερασπιστει τον εαυτο του και τον κανει στην χειροτερη περιπτωση Panzram και στην καλυτερη να μη μπορει να κοιμηθει τα βραδια..

 69. […] Συνεχίζεται […]

 70. […] Προηγούμενο […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

whodoneit1942dvd.jpg
Advertisements
 
Αρέσει σε %d bloggers: