Γιώργος Σκιαδόπουλος: το γαρ πολύ του έρωτος… – 1

Julie Marie Scully
Julie Marie Scully

Της Νίνας Κουλετάκη

Το γαρ πολύ του έρωτος γεννά παραφροσύνη
γι’ αυτό και ο Αλή Πασάς έπνιξε τη Φροσύνη.

Νίκος Γκάτσος

Όχι, στο «Έγκλημα και Τιμωρία» σήμερα δεν θα ασχοληθούμε με την τραγική ιστορία του Αλή Πασά και της Φροσύνης.  Θα καταπιαστούμε, όμως, με ένα άλλο έγκλημα πάθους, πολύ πιο φρικιαστικό.  Με ένα από αυτά τα αποτρόπαια εγκλήματα που μπορεί να διαπράξει κάποιος, που κινδυνεύει να απωλέσει το αντικείμενο του πόθου του και που προτιμά να το κόψει σε κομμάτια –κυριολεκτικά- παρά να το αφήσει να φύγει μακριά του.

Η ιστορία του Γιώργου Σκιαδόπουλου και της Julie Marie Scully ξεκίνησε σαν παραμύθι ή –καλύτερα- σαν μια ερωτική περιπέτεια της λεγόμενης «γυναικείας λογοτεχνίας».  Το σκηνικό ήταν ένα πολυτελές κρουαζιερόπλοιο που έπλεε στα τροπικά νερά της Καραϊβικής και οι πρωταγωνιστές δυο όμορφοι νέοι άνθρωποι: η 29χρονη Julie –αμερικανίδα και μισή ινδιάνα- και ο 22χρονος Γιώργος, έλληνας.

skali-1Ο Γιώργος Σκιαδόπουλος γεννήθηκε στην μεσοαστική οικογένεια του Παύλου και της Καλλιόπης Σκιαδοπούλου, στην Καβάλα.  Οι γονείς του καυγάδιζαν συχνά και κατέληξαν να χωρίσουν όταν ο Γιώργος ήταν ακόμη ανήλικος.  Τελείωσε το σχολείο στο Ναυτικό Λύκειο της Πάτρας και στη συνέχεια σπούδασε στην Ανώτερη Δημόσια Σχολή του Εμπορικού Ναυτικού, στη Νέα Μηχανιώνα της Θεσσαλονίκης.  Στα 22 του είχε ολοκληρώσει τις σπουδές του και έπιασε δουλειά στο κρουαζιερόπλοιο GALAXY, πλοιοκτησίας Χανδρή, ως τρίτος μηχανικός.  Το μέλλον του θα διαγραφόταν λαμπρό, αν στο πρώτο του, μόλις, ταξίδι δεν έκανε την γνωριμία της Scully.

Η Julie Marie Scully καταγόταν από το New Jersey της Αμερικής.  Ήταν πρώην μοντέλο για μαγιώ, που αποσύρθηκε από τις πασαρέλλες όταν παντρεύτηκε τον Tim Nist, έναν ιδιαίτερα ευκατάστατο αρχιτέκτονα εξωτερικών χώρων.  Όταν γνωρίστηκε με τον Σκιαδόπουλο μετρούσε ήδη επτά χρόνια γάμου και είχε αποκτήσει ένα κοριτσάκι, την Katie, ενός έτους τότε.  Zούσε μιαν υπέροχη ζωή με την οικογένειά της και απολάμβανε όλα όσα τα χρήματα και η αγάπη του άντρα της της πρόσφεραν.  Ήταν σε μια κρουαζιέρα στην Καραϊβική, που το ζευγάρι γνωρίστηκε με τον Σκιαδόπουλο.  Ήταν ιδιαίτερα εξυπηρετικός μαζί τους και, παρόλο που τα αγγλικά του ήταν ελάχιστα, έκαναν παρέα.  Η αλήθεια είναι πως ο Σκιαδόπουλος ενδιαφερόταν περισσότερο για την Julie, την ομορφιά της οποίας εκθείαζε αδιάκοπα.  Το ειδύλλιο μεταξύ των δύο νέων είχε αρχίσει.

Julie, Tim και Katie Nist
Julie, Tim και Katie Nist

Μετά το τέλος της κρουαζιέρας η Julie με τον Tim επέστρεψαν στο New Jersey, όμως η επικοινωνία της νέας γυναίκας με τον γοητευτικό έλληνα συνεχίστηκε.  Σε ένα επόμενο ταξίδι του, και όταν το πλοίο έπιασε στο Puerto Rico, η Julie ταξίδεψε μέχρι εκεί, μόνο και μόνο για να περάσει μερικές ώρες με τον αγαπημένο της Γιώργο.  Το διαζύγιό της με τον άνδρα της είχε ήδη μπει μπροστά.

Πέρασαν ακόμη δυο μήνες.  Η Julie –ήδη σε διάσταση με τον Tim- ταξιδεύει για δυο εβδομάδες με τον Σκιαδόπουλο στο κρουαζιερόπλοιο, όπου ο ίδιος την συστήνει ως αρραβωνιαστικιά του στους συναδέλφους του.  Το ζευγάρι πλέει σε πελάγη ευτυχίας κι όλα δείχνουν να έχουν πάρει τον δρόμο τους για να ζήσουν μαζί.  Το σχέδιο ήταν να ζήσουν στην Ελλάδα, μόλις οκοκληρώνονταν οι διαδικασίες της έκδοσης του διαζυγίου της Julie, η οικογένεια της οποίας είναι ήδη ενήμερη για την σχέση της με τον Γιώργο.

Τέλη Αυγούστου του 1998: ο Σκιαδόπουλος παραιτείται από την δουλειά του και ξεμπαρκάρει.  Το ζευγάρι σκόπευε να περάσει ένα-δυο μήνες στο σπίτι της Julie στο  New Jersey, ώστε να γνωρίσει και την οικογένεια της αγαπημένης του και, στη συνέχεια να έρθουν στην Ελλάδα, όπου και θα γινόταν ο γάμος τους.  Ο Γιώργος θα εργαζόταν ως ταξιτζής, για να είναι μαζί με την Julie, και θα έμεναν στην Καβάλα. Όλα έμοιαζαν τέλεια και ρόδινα αλλά τέσσερις, μόλις, μήνες αργότερα ο Γιώργος θα δολοφονούσε την Julie με φρικιαστικό τρόπο.

Γιώργος και Julie
Γιώργος και Julie

Στο New Jersey το ζευγάρι έμεινε περίπου ενάμιση μήνα με την μητέρα της Julie, Julia, και την μικρή Katie –την πλήρη κηδεμονία της οποίας ζητούσε ο Tim. Οι σχέσεις του Σκιαδόπουλου με τη μέλλουσα πεθερά του κάθε άλλο παρά αρμονικές ήταν.  Η γυναίκα τον θεωρούσε υπεύθυνο για τη διάλυση του γάμου της κόρης της και η διαφορά στην ηλικία τους την έκανε να τον βλέπει ως ζιγκολό, που εποφθαλμιούσε την περιουσία της Julie –η οποία θα αυξανόταν μετά το διαζύγιο, από τα χρήματα που θα έπαιρνε από τον Tim.  Τις σκέψεις της δεν τις κρατούσε για τον εαυτό της, παρά τις εξέφραζε ανοιχτά, με αποτέλεσμα στις 28 του Σεπτέμβρη να ξεσπάσει ένας μεγάλος καυγάς μεταξύ εκείνης και του Σκιαδόπουλου, κατά την διάρκεια του οποίου τον κατηγόρησε ευθέως ως προικοθήρα: σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, η Julie θα έπαιρνε 600.000 δολάρια από την περιουσία του πρώην συζύγου της.

Μετά από αυτήν την σύγκρουση με την μητέρα της Julie ο Γιώργος άφησε το New Jersey για την Ελλάδα, αρχές του Οκτώβρη, και λίγες μέρες αργότερα τον ακολούθησε και η Julie προκειμένου να γνωρίσει την μητέρα του και τους υπόλοιπους συγγενείς.  Στις 25 του μήνα κατέβηκαν στην Αθήνα για να ολοκληρώσουν τις προετοιμασίες του γάμου και να γνωρίσει ο Σκιαδόπουλος την μέλλουσα γυναίκα του στον πατέρα του.  Το διαζύγιό της είχε εκδοθεί από τις 13 Οκτωβρίου του 1998.

Αρχές Νοέμβρη η Julie επιστρέφει στην Αμερική, για να υπογράψει την παραχώρηση της πλήρους κηδεμονίας της Katie στον Tim.  Επιστρέφει στην Καβάλα στις 8 του Δεκέμβρη, έχοντας μαζί της την πρώτη δόση από τον οικονομικό διακανονισμό της με τον Tim, περίπου 150.000 δολάρια.  Τότε εμφανίζονται και τα πρώτα προβλήματα στη σχέση του ζευγαριού.

1kn14bΗ Julie είναι καθολική, γεγονός που δημιουργεί καθυστερήσεις στον θρησκευτικό γάμο της με τον Σκιαδόπουλο, έτσι αποφασίζουν να προχωρήσουν σε πολιτικό.  Όμως φαίνεται πως η ίδια αρχίζει να έχει δεύτερες σκέψεις.  Της λείπει το παιδί της κι έχει ήδη μετανοιώσει για την απόφασή της να δώσει την πλήρη κηδεμονία στον Tim.  Από την άλλη ο Σκιαδόπουλος, αντιλαμβανόμενος τους δισταγμούς της και φοβούμενος πως θα την χάσει, πιέζει για την επίσπευση του γάμου.  Προκύπτουν διαφωνίες και οι διαπληκτισμοί ανάμεσα στο ζευγάρι είναι συχνοί.  Η αντίστροφη μέτρηση για την Julie έχει αρχίσει.

Στις 8 Ιανουαρίου του 1999, ημέρα Παρασκευή, ο Γιώργος και η Julie κατεβαίνουν στην Αθήνα από την Καβάλα, με νοικιασμένο αυτοκίνητο, προκειμένου να παραλάβουν κάποια πράγματα της Scully που έχουν έρθει από την Αμερική.  Στη διαδρομή ξεσπά ένας ακόμη καυγάς και η Julie του δηλώνει πως δεν αισθάνεται έτοιμη για τον γάμο.  Θέλει να επιστρέψει στην Αμερική, για να είναι κοντά στο παιδί της, και ζητά από τον Σκιαδόπουλο να ζήσουν εκεί.  Εκείνος γνωρίζει πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατον, καθώς υπάρχει εκκρεμότητα με την στρατιωτική του θητεία.  Φοβάται πως η Julie θα φύγει και θα την χάσει για πάντα.

Κοντά στο 132ο χλμ της εθνικής οδού Καβάλας – Θεσσαλονίκης, ο Σκιαδόπουλος κάνει παράκαμψη και μπαίνει σ’ έναν χωματόδρομο.  Η τύχη της Julie έχει σφραγιστεί.  Σταματά το αυτοκίνητο, την πιάνει απ’ τον λαιμό και την ταρακουνάει.  Η κοπέλα αρχίζει να φωνάζει κι ο Σκιαδόπουλος, πανικόβλητος κι εκτός εαυτού, την σφίγγει περισσότερο.  Σε λίγα λεπτά είναι νεκρή, καθισμένη δίπλα του στο αυτοκίνητο.

Συνεχίζεται

crime_and_punishment22

Advertisement

2 σκέψεις σχετικά με το “Γιώργος Σκιαδόπουλος: το γαρ πολύ του έρωτος… – 1”

  1. I knew them both, George & Julie. I did his hair in America. They were both very friendly and nice, but I was not shocked when I heard.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s