Σκοτεινές Υποθέσεις

Το στοίχημα ήταν: Επτά συγγραφείς, κείμενα, από έως τόσες χιλιάδες λέξεις, παραδοτέα μέχρι τότε και εξάρχουσα η νουάρ ατμόσφαιρα. Το στοίχημα πήγαινε και πιο κάτω. Πώς στεγάζεις μεταξύ εξωφύλλων, συγγραφικά στυλ που ανήκουν στους αντίποδες; Αλλά και ιστορίες που εκτείνονται από τον αστικό ζόφο, μέχρι και το εκτός των τειχών έρεβος;

Τα παραδείγματα: Η υπνωτιστική γραφή του Σέργιου Γκάκα, στο Οι έρωτες είναι χαμένα βήματα, ζευγάρι με το γωνιώδες ύφος της Νίνας Κουλετάκη, στο E94, ή η πολεμική γραφή του Γρηγόρη Αζαριάδη, στο Τελευταία έξοδος… Στρώμη, απέναντι στο ήπιο νουάρ του Φίλιππου Φιλίππου, στο Ο παππούς με τον άσπρο σκύλο, ή η  Αθηναϊκή κραυγή της Έλενας Χουσνή, στο Βουίζει η ψυχή μου, σε αντίστιξη με τη μαχόμενη οικολογική συνείδηση του Κώστα Μουζουράκη, στο Ο κόκκινος λύκος και το μελλοντολογικό νουάρ του Αντώνη Γκόλτσου, στο Η επιστροφή ή Το τέρας στο πατάρι.

Ήταν στοίχημα. Έγινε πράξη και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΚΥΦΑΝΤΑ.

Την Κυριακή, 25 Νοέμβρη, οι «Σκοτεινές Υποθέσεις» παρουσιάζονται στο αναγνωστικό κοινό στο Polis Art Café, Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο Στοάς Βιβλίου, στις 19.00.

Κύριος ομιλητής θα είναι ο καθηγητής Εγκληματολογίας Γιάννης Πανούσης. Στο πάνελ θα βρίσκονται επίσης, ο Επιμελητής της έκδοσης Αντώνης Γκόλτσος, ο πρόεδρος της ΕΛΣΑΛ Σέργιος Γκάκας και η Νίνα Κουλετάκη ως εκπρόσωπος των γυναικών συγγραφέων.

Όλοι οι συγγραφείς θα είναι σε σημείο που θα μπορούν να λάβουν τον λόγο και να απαντήσουν σε τυχόν ερωτήσεις.

Σας περιμένουμε με χαρά.


Μια σκέψη σχετικά μέ το “Σκοτεινές Υποθέσεις”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s