Robert Berdella: Ο χασάπης του Kansas City – 2

Robert Berdella

Προηγούμενο

Της Νίνας Κουλετάκη

Τα θύματα

O 19χρονος Jerry Howell ήταν το πρώτο –γνωστό τουλάχιστον- θύμα του Robert Berdella και γιος παλιού του συναδέλφου. Στις 5 Ιουλίου του 1984, o Berdella προσφέρθηκε να μεταφέρει με το αυτοκίνητό του τον νεαρό Jerry σε μια γειτονική πόλη, στο Merriam προκειμένου να λάβει μέρος σ’ έναν διαγωνισμό χορού. Στη διαδρομή, ο Berdella μέθυσε τον νεαρό και στη συνέχεια τον νάρκωσε με Valium και Acepromazine -ένα ισχυρό ναρκωτικό που χρησιμοποιείται ως ηρεμιστικό ζώων- και τον οδήγησε στο σπίτι του.

Τον έδεσε στο κρεβάτι και τον κράτησε εκεί για 28 ώρες, κατά την διάρκεια των οποίων τον βασάνιζε και τον βίαζε κατ’ επανάλειψη, φτάνοντας στο σημείο να χρησιμοποιήσει γι αυτό τον σκοπό και διάφορα αντικείμενα. Το μεγαλύτερο μέρος της αιχμαλωσίας του ο νεαρός ήταν υπό την επήρρεια ναρκωτικών που του έδινε ο Berdella. Ο Jerry, τελικά, πέθανε από ασφυξία, αποτέλεσμα του φίμωτρου που του είχε βάλει ο Berdella, των ναρκωτικών και του ίδιου του του εμετού.΄ Η φρίκη που ακολούθησε ήταν ακόμη μεγαλύτερη.

Jerry Howell

Ο Berdella έκανε τομές με μαχαίρι στις αρτηρίες του πτώματος του Jerry, το κρέμασε ανάποδα και το άφησε όλη τη νύχτα έτσι, ώστε να στραγγίσει από το αίμα του. Στη συνέχεια το διαμέλισε με ένα πριόνι. Διαμοίρασε τα κομμάτια σε διάφορες σακούλες, ανακατεμένα με σκουπίδια, και τα έβγαλε στον δρόμο ώστε να τα μαζέψει το απορριμματοφόρο. Σε όλη την διάρκεια της αιχμαλωσίας του Jerry, o Berdella κρατούσε λεπτομερείς σημειώσεις, σ’ ένα στενογραφικό μπλοκ, για το πώς βασάνιζε και βίαζε τον νεαρό, κάτι που έκανε και για όλα τα υπόλοιπα θύματά του, τα οποία επίσης φωτογράφιζε με μια μηχανή Polaroid, σε όλα τα στάδια των βασανισμών τους. Σημειωματάρια και φωτογραφίες ανακαλύφθηκαν, αργότερα, από την αστυνομία.

To επόμενο θύμα του ήταν ο Robert Sheldon, ένα από τα «παραστρατημένα παιδιά» που υποτίθεται πως φρόντιζε ο Berdella από την δεκαετία του ’70. Ο 23χρονος έφτασε στο σπίτι του Berdella στις 10 Απριλίου του 1985 και τον παρακάλεσε να τον φιλοξενήσει.

O Robert Sheldon, ναρκωμένος από τον Berdella, Απρίλιος 1985

Ο Berdella δεν βίασε τον Sheldon, καθώς δεν τον έβρισκε του γούστου του, αλλά δεν έχασε την ευκαιρία να τον υποβάλλει σε φριχτά βασανιστήρια. Μάλιστα, άρχισε να πειραματίζεται με διάφορα χημικά για την καταστολή των θυμάτων του, ώστε αυτά να παραμένουν ανίσχυρα στα χέρια του.

Έδεσε τα χέρια του Sheldon στους καρπούς με χορδές πιάνου τόσο σφιχτά, με σκοπό τη μη αναστρέψιμη καταστροφή των νεύρων, έχυσε στα μάτια του αποφρακτικό υγρό και γέμισε τ’ αυτιά του με στεγανωτικό υλικό. Επίσης έχωσε βελόνες κάτω από τα νύχια του άτυχου Sheldon, το μαρτύριο του οποίου κράτησε κάμποσες ημέρες, πριν ο Berdella αποφασίσει να τον σκοτώσει, να διαμελίσει και να εξαφανίσει το πτώμα, καθώς περίμενε μαστόρους για προγραμματισμένες εργασίες στο σπίτι και ήθελε να εξαφανίσει κάθε ίχνος πριν από την άφιξή τους.

Δυο μήνες αργότερα, ένα ακόμη παιδί από εκείνα που ο Berdella είχε φροντίσει στο παρελθόν, αναζήτησε καταφύγιο στο σπίτι του. Ο Berdella ανακάλυψε τον Μarc Wallace να κοιμάται στην αποθήκη του σπιτιού. Κατά την προσφιλή του συνήθεια τον νάρκωσε και δοκίμασε νέα βασανιστήρια πάνω του: τον υπέβαλε σε ισχυρά ηλεκτροσόκ και του κάρφωσε αμέτρητες βελόνες για υποδόριες ενέσεις στην πλάτη. O Wallace υπέκυψε ύστερα από μερικές ημέρες και ο Berdella κομμάτιασε και ξεφορτώθηκε το πτώμα του.

Ο Wallace, λίγο μετά την αιχμαλωσία του

Έναν μήνα μετά, ένας άλλος παλιός γνωστός του Berdella, o Walter James Ferris, επικοινώνησε μαζί του και του ζήτησε φιλοξενία. Ο Berdella δέχτηκε και μόλις ο Ferris έφτασε σπίτι, τον έδεσε στο κρεβάτι και του έκανε ηλεκτροσόκ με 7.700 βολτ στα γεννητικά όργανα, εκτός από τα «αγαπημένα» του βασανιστήρια, το φίμωτρο και τις υποδόριες ενέσεις. Ο Ferris πέθανε δυο μέρες αργότερα.

Walter James Ferris
Ο Ferris δεμένος, φιμωμένος, με τις υποδόριες στην πλάτη

Την επόμενη χρονιά, 1986, ο Berdella συναντά σ’ ένα πάρκο τον Todd Stoops, παλιό του γνώριμο, ο οποίος εκδιδόταν και είχε φιλοξενηθεί από τον Bobby στο παρελθόν. Ο Berdella τον κάλεσε στο σπίτι για φαγητό. Εκεί τον νάρκωσε και τον αιχμαλώτισε. Ο Stoops μαρτύρησε στα χέρια του Berdella για πολλές εβδομάδες. Ο βασανιστής του προσπάθησε να τον μετατρέψει σε πειθήνιο σκλάβο του σεξ κάνοντάς του ηλεκτροσόκ στα μάτια, ενέσεις με αποφρακτικό υγρό στον λάρυγγα, με σκοπό να του καταστρέψει τις φωνητικές χορδές ενώ, ταυτόχρονα, τον βίαζε. Στο τέλος πέθανε από σηπτικό σοκ, λόγω ρήξης της πρωκτικής του κοιλότητας από την γροθιά του Berdella.

O Stoops, ενώ δέχεται ηλεκτροσόκ
Ο Stoops, μετά από ομηρία δύο εβδομάδων

To 1987, o Berdella βρίσκει νέο θύμα, τον 20χρονο Larry Wayne Pearson, o οποίος για ένα διάστημα είχε εργαστεί στο μαγαζί του. Ο Pearson του τηλεφωνεί και τον ενημερώνει ότι τον έχουν συλλάβει και ζητά από τον Berdella να πληρώσει την εγγύηση προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος. Πράγματι ο Berdella πληρώνει και επιστρέφει σπίτι του μαζί με τον Pearson. Όπως ισχυρίστηκε, αργότερα, στους αστυνομικούς δεν είχε σκοπό να αιχμαλωτίσει τον Pearson, αλλά το αποφάσισε όταν εκείνος μίλησε κοροϊδευτικά για τους ομοφυλόφιλους που λήστευε στην Wichita. Τον νάρκωσε, τον φίμωσε, του έκανε ηλεκτροσόκ, του έκανε ένεση με αποφρακτικό υγρό στον λάρυγγα. Τον βίασε και του έσπασε το ένα χέρι με μια μεταλική ράβδο.

Ο Pearson, λίγο μετά την αιχμαλώτισή του, με χειροπέδες, φιμωμένος με χορδές πιάνου και με υποδόρια σύριγγα στον λαιμό
Ο ίδιος, λίγες μέρες αργότερα, χτυπημένος και με σπασμένο το δεξί χέρι

Μετά από έξι εβδομάδες ασταμάτητων βασανισμών ο Pearson δεν άντεξε άλλο και δάγκωσε βαθιά το πέος του Berdella, καθώς εκείνος τον είχε εξαναγκάσει σε πεολειχία. Ο Berdella τον χτύπησε αλύπητα και τον στραγγάλισε και, στη συνέχεια, πήγε στο νοσοκομείο να του περιθάλψουν το τραύμα στο πέος.

Στις 29 Μαρτίου του 1988, ο Berdella απήγαγε το τελευταίο θύμα του, τον 22χρονο Christopher Bryson, o οποίος εκδιδόταν. Ο Berdella τον πλησίασε, συμφώνησαν την τιμή και τον οδήγησε στο σπίτι του. Μόλις μπήκαν τον έρριξε αναίσθητο χτυπώντας τον με ένα σίδερο και στη συνέχεια τον έδεσε. Τον υπέβαλε σε όλη τη γκάμα των βασανιστηρίων, στα οποία είχε υποβάλει και τα προηγούμενα θύματά του.

Όμως ο Brysen ήταν αποφασισμένος να επιζήσει. Ήταν υπάκουος και κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Berdella, ο οποίος από την τρίτη ημέρα σταμάτησε τα βασανιστήρια και περιορίστηκε στη σεξουαλική κακοποίηση. Ο Brysen τον έπεισε να του δένει τα χέρια μπροστά, αντί στο κεφαλάρι του κρεβατιού, και να του αφήνει ανοιχτή την τηλεόραση, όταν εκείνος έφευγε για το μαγαζί του, με το τηλεκοντρόλ ανάμεσα στα πόδια του, ώστε να μπορεί να το χρησιμοποιεί.

Christopher Bryson

Την επόμενη ημέρα, 2 Απριλίου, ο Berdella έκανε το μοιραίο λάθος: ξέχασε ένα κουτί σπίρτα στο δωμάτιο που κρατούσε τον Brysen, o οποίος τα χρησιμοποίησε για να κάψει το σχοινί που του έδενε τα χέρια. Στη συνέχεια όρμησε στο παράθυρο και πήδησε στην αυλή από τον δεύτερο όροφο. Ήταν ολόγυμνος, εκτός από ένα κολάρο σκύλου στο λαιμό του. Έσπασε το πόδι του με την πτώση, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε από το να τρέξει σαν τρελός για να αναζητήσει βοήθεια. Ήξερε πως έτρεχε για τη ζωή του.

Πλησίασε έναν δημοτικό υπάλληλο που εκείνη την ώρα κατέγραφε τις ενδείξεις του μετρητή γκαζιού στο απέναντι σπίτι, ουρλιάζοντάς του να καλέσει την αστυνομία. Οι άνθρωποι στο σπίτι άνοιξαν στον Brysen την πόρτα τους και τηλεφώνησαν στην αστυνομία. Σε ελάχιστα λεπτά, τέσσερις αστυνομικοί είχαν φτάσει στο σπίτι.

Ο Brysen αφηγήθηκε επιτόπου την ιστορία της απαγωγής και των βασανισμών του από τον Berdella και στη συνέχεια ένας από τους αστυνομικούς τον συνόδεψε στο νοσοκομείο. Οι άλλοι δύο έμειναν να παρακολουθούν διακριτικά το σπίτι του Berdella ενώ ο τέταρτος έσπευσε να εξασφαλίσει ένταλμα έρευνας του σπιτιού.

H σύλληψη και τα μακάβρια ευρήματα

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας που ο Bryson κατάφερε να αποδράσει, ο Berdella συνελήφθη και του απαγγέλθηκε κατηγορία για την παράνομη κράτηση και την σεξουαλική επίθεση κατά του Bryson. Καθώς αρνήθηκε να επιτρέψει στους αστυνομικούς την είσοδο στο σπίτι του, έγινε χρήση του εντάλματος έρευνας, που ήδη εκείνοι είχαν εξασφαλίσει. Αυτά που ανακάλυψαν συμφωνούσαν με όσα είχε καταθέσει ο Bryson: στο υπνοδωμάτιο του δευτέρου ορόφου βρήκαν καμένα σχοινιά, δεμένα στα πόδια του κρεβατιού, έναν ηλεκτρικό μετασχηματιστή στην πρίζα με καλώδια που οδηγούσαν στο κρεβάτι, έναν μεταλικό δίσκο με υποδόριες σύριγγες, μικρά μπουκαλάκια με υπνωτικά χάπια, μπατονέτες και σταγόνες για τα μάτια, έναν σιδηροσωλήνα, σχοινιά σε διάφορα μήκη, δερμάτινες ζώνες. Επίσης, σημάδια φθοράς σε διάφορα σημεία στα κάγκελα του κρεβατιού, μαρτυρούσαν πως, κατά καιρούς, διάφορα άτομα είχαν δεθεί εκεί και προσπάθησαν να απελευθερωθούν.

Η τραπεζαρία του σπιτιού, όπου ο Berdella κρατούσε αρχείο των θυμάτων του

Η έρευνα συνεχίστηκε στο υπόλοιπο σπίτι στον αρ. 4315 της Charlotte Street και έφερε στο φως: ένα ανθρώπινο κρανίο σ’ ένα ντουλάπι του δευτέρου ορόφου (που αργότερα οι οδοντιατρικές ακτινογραφίες έδειξαν πως ανήκε στον Sheldon), ένα ανθρώπινο κεφάλι σε μερική αποσύνθεση στην πίσω αυλή (που αποδείχτηκε πως ήταν του Pearson), αρκετούς ανθρώπινους σπονδύλους –που έφεραν σημάδια από πριόνι και μαχαίρι- αποθηκευμένους σ’ ένα έπιπλο στο χωλ, ανθρώπινα δόντια μέσα σε δύο φακέλους. Επιπλέον βρέθηκαν δυο σιδεροπρίονα στο υπόγειο καθώς και ένα αλυσοπρίονο. Όλα έφεραν ίχνη αίματος, ιστού και τριχών. Το υπόγειο του σπιτιού του Berdella εξετάστηκε με luminοl και αποκαλύφθηκε ότι το δάπεδο, καθώς και δυο μεγάλα πλαστικά βαρέλια, ήταν γεμάτα από αιμάτινους λεκέδες.

Το κρανίο του Sheldon
Το κεφάλι του Pearson

Σε διάφορα σημεία του σπιτιού βρέθηκαν συνολικά 334 φωτογραφίες Polaroid και 34 συμβατικές, που απεικόνιζαν διάφορους νεαρούς άνδρες, ζωντανούς και νεκρούς, σε διάφορες φάσεις των βασανιστηρίων τους. Οι αστυνομικοί αναγνώρισαν τον Christopher Bryson ανάμεσά τους. Η έρευνα αποκάλυψε επίσης διάφορα σεξουαλικά αντικείμενα, πορνογραφικά έντυπα, υποδόριες σύριγγες, ένα βιβλίο με οδηγίες για την Παρασκευή και τη χρήση των ναρκωτικών.

Σε μια σιφονιέρα σε ένα από τα υπνοδωμάτια, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ένα μπλοκ στενογράφου, όπου ήταν καταγεγραμμένα με κάθε λεπτομέρεια τα βασανιστήρια στα οποία είχαν υποβληθεί οι άτυχοι άνδρες, αποκόμματα από την εφημερίδα The Kansas City Star αναφορικά με την εξαφάνιση του Jerry Howell, ένα πορτοφόλι και μια άδεια οδήγησης στο όνομα James Ferris.

To μακάβριο σημειωματάριο του Berdella, με τις περιγραφές των βασανιστηρίων των θυμάτων του

Είχε γίνει πλέον φανερό πως ο Bobby Berdella θα αντιμετώπιζε πολύ πιο σοβαρές κατηγορίες από την απαγωγή και την κακοποίηση του Christopher Bryson.

Συνεχίζεται

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Robert Berdella: Ο χασάπης του Kansas City – 2”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s