Θεόφιλος Σεχίδης: Η πενταπλή δολοφονία της Θάσου – I

του Γιάννη Ράγκου

Χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα πλέον αποτρόπαια εγκλήματα που έγιναν στα ελληνικά αστυνομικά χρονικά. Οι πέντε δολοφονίες συγγενικών του προσώπων, που διέπραξε ο 24χρονος φοιτητής Θεόφιλος Σεχίδης σε διάστημα μικρότερο του ενός 24ώρου στη Θάσο, προκάλεσαν σοκ στην κοινή γνώμη και «άνοιξαν» μια νέα σελίδα στην έρευνα της εγκληματικής συμπεριφοράς στην Ελλάδα. Αναμφισβήτητα, η υπόθεση του Θ. Σεχίδη αποτελεί μία από τις πιο ενδιαφέρουσες (από την εγκληματολογική και γενικότερα επιστημονική πλευρά) περιπτώσεις στην εγχώρια και διεθνή ιστορία του εγκλήματος.

seh01.jpg

Ο Θεόφιλος Σεχίδης

Νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης 8 Αυγούστου 1996, μπροστά στην πολυκατοικία της οδού Φιλελλήνων 24, στην Ανάληψη της Θεσσαλονίκης, επικρατούσε ασυνήθιστη κίνηση. Οι περίοικοι, που είχαν συγκεντρωθεί, είδαν μερικούς αστυνομικούς με πολιτικά να μεταφέρουν τον 24χρονο τριτοετή φοιτητή στο Νομικής Σχολής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Κομοτηνής Θεόφιλο Σεχίδη στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Αφορμή γι αυτή την προσαγωγή είχε σταθεί η καταγγελία που είχε κάνει την 1η Αυγούστου στην Αστυνομική Διεύθυνση Φλώρινας η Ελένη Σεχίδη, γυναίκα του θείου του Θεόφιλου, πως ο άντρας της δεν είχε δώσει σημεία ζωής από τα μέσα Μαΐου. Συγκεκριμένα, η Ελένη Σεχίδη, η οποία με τον 58χρονο άντρα της Βασίλη και τον γιο της, επίσης Θεόφιλο, ζούσαν στο Βέλγιο, δήλωσε ότι στις 9 Μαΐου, ο Βασίλης Σεχίδης είχε φτάσει στην Ελλάδα για να επισκεφτεί τον αδελφό του Δημήτρη στη Θάσο. Αλλά, από τις 19 Μαΐου είχαν χαθεί τα ίχνη του, όπως και τα ίχνη των υπόλοιπων μελών της οικογένειας του άντρα της: του 55χρονου αδελφού του Δημήτρη Σεχίδη, δασκάλου και διευθυντή του δημοτικού σχολείου Ποταμιάς Θάσου, της 48χρονης γυναίκας του Δημήτρη, Μαρίας (οι γονείς του Θεόφιλου), της 27χρονης κόρης τους Έμυς (Ερμιόνης), καθώς και της 75χρονης γιαγιάς τους Ερμιόνης Καλαμάρα. Επανειλημμένως είχε επιχειρήσει να επικοινωνήσει μαζί του, αλλά δεν τον έβρισκε, ενώ στο τηλέφωνο του σπιτιού του Δημήτρη Σεχίδη στον Λιμένα Θάσου, απαντούσε σταθερά ο Θεόφιλος, ο οποίος της έλεγε πως έλειπαν όλοι στο εξωτερικό, ενώ ο θείος του Βασίλης είχε πάει στην Γερμανία ή στο Βέλγιο ή στην Ιταλία. «Οπουδήποτε πήγαινε ο Βασίλης, το ήξερα πρώτα εγώ. Πώς, λοιπόν, έφυγε στην Ιταλία -και για ποιο λόγο- χωρίς να τηλεφωνήσει ούτε μια φορά στο σπίτι του;» θα δηλώσει αργότερα η ίδια.

seh02.jpg

Ο Θ. Σεχίδης μεταφέρεται στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, από την πολυκατοικία της οδού Φιλελλήνων 24

Αρχικώς, η Ελένη Σεχίδη είχε καταγγείλει την εξαφάνιση στις αστυνομικές αρχές του Βελγίου, αλλά τότε δεν είχαν βρεθεί στοιχεία που να φωτίζουν την υπόθεση. Έτσι, λίγο καιρό μετά, έφτασε με τον γιο της Θεόφιλο στον Τριπόταμο Φλώρινας (απ’ όπου καταγόταν η οικογένεια), προσπαθώντας να εντοπίσουν τα ίχνη τους άντρα της. Όταν αυτό δεν κατέστη δυνατό, κατέφυγε στην αστυνομία και δήλωσε την εξαφάνιση, εκφράζοντας τους φόβους της ότι πιθανόν οι αγνοούμενοι να έχουν πέσει θύματα δολοφονίας. Με την υπόθεση ασχολήθηκαν το Αστυνομικό Τμήμα Θάσου, η Ασφάλεια Καβάλας και η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα συμμετείχαν οι βελγικές αρχές και το γερμανικό τμήμα της Ιντερπόλ. Στο μεταξύ, δέχτηκε την επίσκεψη του Θεόφιλου στον Τριπόταμο (στις 3 Αυγούστου), ο οποίος ζητούσε επιμόνως πληροφορίες για την τύχη του θείου του και των γονιών του. Η Ελένη Σεχίδη θορυβήθηκε από την επίσκεψη του ανιψιού της και την αλλοπρόσαλλη -όπως είπε- συμπεριφορά του («του βάλαμε να φάει και έκανε περίεργες κινήσεις, μας κοίταζε περίεργα» δήλωσε αργότερα η αδελφή της Ελένης, που ήταν παρούσα στη συνάντηση) και μετά από προτροπή της αστυνομίας πήγαν σε κάποιους συγγενείς τους στη Νέα Πέλλα Γιαννιτσών.

seh031.jpg

Ο Θ. Σεχίδης, που χαρακτηριζόταν από το περιβάλλον του ως ιδιόρρυθμος τύπος, είχε εντοπισθεί στις αρχές Ιουνίου στην Αθήνα, όταν σε έρευνα που του είχε γίνει είχαν βρεθεί πάνω του ένα μαχαίρι κι ένα φυσίγγι, αλλά τελικώς αφέθηκε ελεύθερος.Επιπλέον, στις 21 Ιουλίου σε έλεγχο που είχε γίνει στο αυτοκίνητό του στην περιοχή της Καβάλας, είχαν βρεθεί μια κοντόκανη καραμπίνα, ένα κυνηγετικό όπλο και φυσίγγια. Λίγες μέρες μετά, το δικαστήριο τον καταδίκασε σε δεκάμηνη φυλάκιση και πρόστιμο 700.000 δρχ., με τριετή αναστολή (λόγω του γεγονότος ότι είχε λευκό ποινικό μητρώο), και αφέθηκε και πάλι ελεύθερος. Το στοιχείο αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός πως, κατά την εξέτασή του, ο Θ. Σεχίδης δεν μπορούσε να δώσει πειστικές απαντήσεις για το πού βρίσκονται οι πέντε συγγενείς του, ενώ έπεφτε και σε συχνές αντιφάσεις, ενέτεινε τις υποψίες των αστυνομικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ότι πιθανώς σχετίζεται με την εξαφάνισή τους. Τελικώς, αργά το βράδυ της 8ης Αυγούστου και μετά από πολύωρη ανάκριση, ο Θ. Σεχίδης ομολόγησε πως στις 19 και 20 Μαΐου σκότωσε τον πατέρα, την μητέρα, την αδελφή, τον θείο και την γιαγιά του στον Λιμένα Θάσου, ακολούθως τεμάχισε τα πτώματα -εκτός από αυτό του θείου του- και κατόπιν τα μετέφερε σε σακούλες σε χωματερή της Καβάλας, όπου και τα πέταξε.

«Ήταν άρρωστοι και ήθελα να τους λυτρώσω» δήλωσε, αρχικά, στους εμβρόντητους αξιωματικούς της αστυνομίας και αργότερα πρόσθεσε: «Ήθελαν να με βγάλουν από τη μέση και πρόλαβα να τους σκοτώσω πρώτος. Υπήρχε συνομωσία σε βάρος μου. Βρισκόμουν εν αμύνη. Μου έκαναν ψυχολογικό πόλεμο επειδή ήξερα ότι ήμουν άλλης μάνας παιδί και δεν μου ‘λεγαν την αλήθεια. Τους ξέκανα, για να μην με ξεκάνουν».

seh04.jpg

Χαρακτηριστικά δημοσιεύματα την Παρασκευή 9 Αυγούστου 1996. Επάνω, από την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και κάτω, από την εφημερίδα «Απογευματινή»

seh05.jpg

Οι πέντε δολοφονίες

Τις επόμενες ώρες, ο Θ. Σεχίδης περιέγραψε με συγκλονιστικές λεπτομέρειες τις πέντε δολοφονίες που είχε διαπράξει, αλλά και όσα ακολούθησαν.

Ο πρώτος φόνος έγινε το πρωί της 19ης Μαΐου, στην περιοχή της αρχαίας ακρόπολης της Θάσου (στην περιοχή του Λιμένα). Ο Θ. Σεχίδης πήγε εκεί με τον θείο του Βασίλη για να συζητήσουν. Κατά τον δράστη, ο Βασίλης Σεχίδης, ο οποίος ζούσε στο Βέλγιο 32 χρόνια, είχε πάει στη Θάσο μετά από παράκληση του πατέρα του, για να πεισθεί ο 24χρονος φοιτητής να επισκεφθεί ψυχίατρο, γιατί «παρουσίαζε κάποια προβλήματα» (εφημερίδα «Τα Νέα» – Σάββατο 10 Αυγούστου 1996). Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, στις 17 Μαΐου, ο πατέρας του Θ. Σεχίδη, Δημήτρης, είχε επισκεφθεί στην Κομοτηνή τον γιο του, του είχε ζητήσει το αυτοκίνητο -που χρησιμοποιούσε ο Θεόφιλος- και τον είχε καλέσει να πάει στην Θάσο για να συζητήσουν «κάποια σοβαρά θέματα». Περίπου, ένα χρόνο νωρίτερα, ο Θ. Σεχίδης είχε στείλει στον θείο του στο Βέλγιο δύο επιστολές, στις οποίες εκτός των άλλων αναφερόταν και σε ένα παλιότερο περιστατικό ξυλοδαρμού του από αυτόν. Στην δεύτερη επιστολή, την οποία συνόδευε με μια παιδική του φωτογραφία, όπου φορούσε αποκριάτικη («καουμπόϊκη») στολή και κρατούσε ψεύτικο πιστόλι, ο Θ. Σεχίδης έγραφε, χαρακτηριστικά (διατηρείται η ορθογραφία του πρωτοτύπου): «Μην έχεις ποτέ σου τύψεις για το ότι με χτύπησες. Έτσι ΕΠΡΕΠΕ να γίνει. Εγώ ο ίδιος το προκάλεσα επίτηδες και σου ζήτησα συγνώμη που σε χρησιμοποίησα μ’ αυτόν τον τρόπο αλλά ήταν κι αυτό μέσα στο σχέδιό μου. Ήξερα ότι θα σε καλέσει ο αδελφός σου πριν ακόμη το κάνω και εξάλλου του το’ πα, και από την πρώτη στιγμή που πάτησες το πόδι σου περίμενα να συμβεί το σημερινό. Μην σε ανησυχεί λοιπόν, και σου ζητώ ΣΥΓΝΩΜΗ για τους λόγους που θα σου ήταν αδύνατο να κατανοήσεις. Και όμως το παρατράβηξες. Σου έλεγα ‘φτάνει τώρα, εντάξει’ καθώς είχε επιτευχθεί ο σκοπός ΜΟΥ αλλά εσύ συνέχιζες. Δεν μπορεί, κάποιο σφάλμα θα έγινε στα άστρα που κυβερνάω, κάποια επιπλοκή. Με ΑΓΑΠΗ ο ανεψιός σου. Στον αγαπημένο μου θείο το παλλήκαρά που τα βάζη με τους υποσητιζόμενους. Εγώ όμως σε ΑΓΑΠΩ. (το περίστροφο της φωτογραφίας είναι ψεύτικο, μη φοβάσαι)».

seh06.jpg

Απόσπασμα της δεύτερης επιστολής του Θ. Σεχίδη προς τον θείο του Βασίλη

Εκείνο το πρωί, η συζήτηση του Θεόφιλου και του θείου του σταδιακά εκτραχύνθηκε, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή. «Προσπάθησε να με χτυπήσει με ένα μαχαίρι. Τον έσπρωξα και έπεσε σε γκρεμό, από ύψος 10 μέτρων. Κατέβηκα κάτω και τον είδα να ψυχορραγεί. Και για να μην βασανίζεται άλλο, του ‘κοψα με το μαχαίρι το κεφάλι» θα υποστηρίξει ο δράστης. Μερικές μέρες μετά, ο ιατροδικαστής Σερρών Μ. Γεωργιάδης, που εξέτασε το πτώμα του Βασίλη Σεχίδη, διέγνωσε «σοβαρότατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση και αποσπασματικά κατάγματα των κροταφικών άκρων. Το κρανίο ήταν διαμελισμένο, και στην τραχηλική χώρα ήταν εμφανής λαμδοειδής βαθιά κόψη (…)».

Στη συνέχεια, ο Θ. Σεχίδης αγόρασε ένα μονόκανο όπλο και ένα καινούργιο πουκάμισο (το προηγούμενο είχε γεμίσει αίματα) και λίγες ώρες αργότερα επέστρεψε στο σπίτι του στον Λιμένα, περιμένοντας τα άλλα μέλη της οικογένειάς του. Πρώτος, έφτασε ο πατέρας του Δημήτρης. Ο Θ. Σεχίδης υποστήριξε πως τότε άρχισε νέος καβγάς. «Ο πατέρας μου είχε ένα μαχαίρι, φοβήθηκα» είπε. «Μόλις γύρισε για να πάει στην τουαλέτα, τον πυροβόλησα και έπεσε νεκρός. Μετά του έκοψα την καρωτίδα μ’ ένα μαχαίρι». Λίγο μετά, μπήκε στο σπίτι και η μητέρα του Μαρία. «Κρατούσε κι αυτή μαχαίρι. Της άρπαξα το χέρι, την αφόπλισα και της έκοψα τον λαιμό με το μαχαίρι» είπε ο Θ. Σεχίδης, αλλά ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι είχε κι αυτή πυροβοληθεί στο κεφάλι. Ακολούθησε η αδελφή του Έμμυ, που είχε ακούσει την φασαρία, μπήκε στο σαλόνι, κρατώντας ένα τασάκι για να αμυνθεί. Ο Θ. Σεχίδης υποστήριξε πως κρατούσε και αυτή μαχαίρι. «Μου όρμησε και τη σκότωσα με τον ίδιο τρόπο» θα συμπληρώσει.

Ο Θ. Σεχίδης έμεινε όλη την υπόλοιπη μέρα στο σπίτι, μαζί με τα πτώματα των τριών συγγενών του. Στο διάστημα αυτό, αφαίρεσε τους εγκεφάλους των θυμάτων και τα τοποθέτησε σε πιάτο στο ψυγείο! Ο ίδιος θα πει αργότερα: «Δυο-τρεις εγκεφάλους τους έβγαλα και τους έβαλα στο ψυγείο. (…) Είναι μια ξεχωριστή εμπειρία, που αναφέρεται σε ανατομία του εγκεφάλου κ.λπ. Γι αυτό. Επειδή είχα ασχοληθεί μ’ αυτά. Είχα κάποιες ψυχιατρικές και ιατρικές γνώσεις και ήθελα να εξετάσω την ανατομία του ανθρώπινου εγκεφάλου. Αυτό είναι όλο. Δεν μετάνιωσα για τίποτα, καλά έκανα. Το ένα κεφάλι ήδη είχε σπάσει, τα μυαλά είχαν βγει, οπότε γιατί να μην τα βάλω στο ψυγείο…» (περιοδικό «Max» – Φεβρουάριος 1997). Τελικά, δεν… μελέτησε τους εγκεφάλους διότι «ήταν χαλασμένο το ψυγείο κι όταν τελείωσα με τα πτώματα και πήγα μετά από μια εβδομάδα να το πάρω (σ.σ.: το πιάτο) είχε αλλοιωθεί και το πέταξα» (εφημερίδα «Τα Νέα» – Τρίτη 20 Αυγούστου 1996).

Το επόμενο πρωί, εντελώς ανυποψίαστη για όσα είχαν ήδη διαδραματιστεί, η γιαγιά του Ερμίονη, που έμενε σε μικρή απόσταση, επισκέφτηκε το σπίτι. Προτού συνειδητοποιήσει το θέαμα του αιματηρού σκηνικού, που επικρατούσε εκεί, δέχτηκε ένα θανατηφόρο πλήγμα μαχαιριού στην καρδιά από τον εγγονό της, που υποστήριξε ότι «άρπαξε ένα μαχαίρι να με χτυπήσει. Τι να έκανα κι εγώ, την σκότωσα».

seh07.jpg

Τα πέντε θύματα: από αριστερά, ο Δημήτρης Σεχίδης, η Μαρία Σεχίδη, η Έμμυ (Ερμιόνη) Σεχίδη, η Ερμιόνη Καλαμάρα και ο Βασίλης Σεχίδης

Στη συνέχεια, ο δράστης σκέφτηκε να εξαφανίσει τα πτώματα. «Πήγε στην αποθήκη και πήρε ένα βαλιτσάκι, μέσα στο οποίο ο πατέρας του είχε διάφορα εργαλεία. Πήρε δύο αλυσοπρίονα και άρχισε να τεμαχίζει τα πτώματα (σ.σ.: κατ’ άλλες πληροφορίες, για τον σκοπό αυτό χρησιμοποίησε, επίσης, και δύο ειδικά ψαλίδια για το κούρεμα των προβάτων). Από το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς αγόρασε μεγάλες μαύρες σακούλες σκουπιδιών (σ.σ.: αργότερα, διαπιστώθηκε πως τις σακούλες αγόρασε από διαφορετικά καταστήματα, προκειμένου να μην κινήσει τις υποψίες) και έβαλε μέσα σ’ αυτές τα κομμάτια από τα άψυχα σώματα των θυμάτων. Με περισσή ψυχραιμία άρχισε τα δρομολόγια του θανάτου. Θάσος – Κεραμωτή τρεις φορές, με τρία διαφορετικά ‘φορτία’ στο πορτ-παγκάζ του αυτοκινήτου του πατέρα του» (εφημερίδα «Έθνος» – Παρασκευή 12 Αυγούστου 1996). «Σκέφτηκε, λοιπόν, να πετάξει τις σακούλες στις οποίες είχε χωρέσει τα μέλη των δικών του ανθρώπων στη χωματερή των Ταγαράδων (σ.σ.: κοντά στη Θεσσαλονίκη). ‘Είδα κάποιους φύλακες κι ένα οδηγό απορριμματοφόρου’ είπε στους αξιωματικούς που ασχολούνται με την υπόθεση. Έφυγε, λοιπόν, και αναζήτησε άλλο χώρο. Έκανε εκατοντάδες χιλιόμετρα και επέστρεψε στην Καβάλα. Κατέληξε στη χωματερή που βρίσκεται ανάμεσα στη Νέα Καρβάλη και την Κεραμωτή. Εκεί προσπάθησε να εξαφανίσει τις ‘αποδείξεις’ της αποτρόπαιας, της φρικιαστικής, της ανατριχιαστικής πράξης του»(εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» – Σάββατο 10 Αυγούστου 1996).

Ο ίδιος θα πει, σχετικά: «Χρειάστηκα μια ημέρα για να τους τεμαχίσω έναν έναν ξεχωριστά, σε τέσσερα κομμάτια τον καθένα, χέρια, πόδια, κεφάλι, κορμός, μία ημέρα να τους ‘πακετάρω’ και μία ημέρα να τους μεταφέρω… Έκανα δύο δρομολόγια (…)» (από συνέντευξη στην εφημερίδα «Τα Νέα» – Δευτέρα 19 Αυγούστου 1996). Στις 24 Μαΐου, όλα είχαν τελειώσει…

Λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη της πενταπλής δολοφονίας, ο ιατροδικαστής Μ. Γεωργιάδης, που επισκέφθηκε το σπίτι των φόνων, θα δηλώσει χαρακτηριστικά στην εφημερίδα «Απογευματινή»: «Ήταν τόσο μακάβριο και συγκλονιστικό αυτό που αντίκρυσα στο ‘σπίτι-φρούριο’, που δεν περιγράφεται. Στους τοίχους, στις τουαλέτες, στα ταβάνια ήταν πεταμένα υπολείμματα εγκεφαλικής ουσίας μετά τους πυροβολισμούς που δέχτηκαν δύο από τα θύματα (ο πατέρας και η μάνα) στο κεφάλι. Σ’ όλο το σπίτι υπήρχε αίμα που είχε ξεραθεί. Το χαλί ήταν κόκκινο από το αίμα, ιδιαίτερα στο σημείο όπου σκότωσε την αδελφή του, την οποία χτύπησε μόνο στον θώρακα. Βρέθηκαν δύο αλυσοπρίονα και ένας πέλεκυς. Με τα σιδηροπρίονα έκοβε τα οστά των πτωμάτων και με το μαχαίρι τις σάρκες. Είναι φοβερό…» (εφημερίδα «Απογευματινή» – Δευτέρα 12 Αυγούστου 1996).

seh08.jpg

εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» – Σάββατο 10 Αυγούστου 1996

Εξάλλου, σε έναν από τους τοίχους του σπιτιού, βρέθηκε γραμμένη με μπογιά η λέξη: «Λάθος». Όταν ρωτήθηκε σχετικά από τους δημοσιογράφους τι σήμαινε αυτό, ο Θ. Σεχίδης απάντησε: «Το λάθος σημαίνει λάθος, τίποτα περισσότερο»…

Συνεχίζεται

71 σκέψεις σχετικά με το “Θεόφιλος Σεχίδης: Η πενταπλή δολοφονία της Θάσου – I”

  1. Όσο το 8υμάμαι, τόσο ανατριχιάζω. Και να φανταστείτε ότι, νεαρός γαρ, είχα επιλέξει να αποφύγω την ενημέρωσή μου με τις λεπτομέρειες τις υπόθεσης.

  2. Θυμάμαι που διάβαζα στα ΝΕΑ (που έπαιρνε ο πατέρας μου) κι είχα όχι απλά φρίξει, αλλά δεν μπορούσα με τίποτα για βδομάδες να ξεχάσω το βλέμμα του και να συνειδητοποιήσω τι είχε κάνει.

  3. Αν και έχουν περάσει 12 χρόνια, είναι ένα έγκλημα που η ελληνική κοινωνία δεν έχει ξεπεράσει ακόμη και ούτε πρόκειται πιστεύω για αρκετά χρόνια. Θυμάμαι αρκετά έντονα το καλοκαίρι εκείνο και τη φρίκη που μου είχε προκαλέσει η υπόθεση Σεχίδη. Περιμένω τη συνέχεια. Πολύ καλή δουλειά.

  4. Einai nomizo i proti fora pou diavazo gia tin ipothesi (ekeina ta hronia emena sto exoteriko) kai taraxtika. Dio pragmata mou irhtan sto mialo. Otan enas anthropos skotonei toso kontina tou prosopa, einai eite arostos pou simenei pos apallassetai kai ap’tin alli den pistevo pos mia tetoia asthenia krivetai, ohi apo tin oigegeneia toulahiston. I psihiki diatarahi theoritai tabou s’aftin ti hora, kai kanenas den pigenei to paidi tou gia axiologisi (sto exoteriko to kathe sholeio ehei kai enan paidopsihologo).
    To deftero pou skeftika itan pos an aftos o anthropos itan telika pnevmatika igiis, to gegonos pos tus skotose isos na simainei pos aftoi oi anthropoi den tu eihan ferthei kai me ton kalitero tropo.
    Asfalos kai DEN ton dikaiologo, den xero an zei i pethane, pantos an zei den prepei na vgei pote apo tin filaki i apo to psihiatreio. Apla merikoi anthropoi den xepernoun efkola kapoies katastaseis kai antidroun viaia pistevontas pos einai apolitos dikaiologimenoi.
    PO po olokliri ekthesi egrapsa, signomi gia tin makrigoria.

  5. afto to egglima dn t exw xanakousei. alla opws kai na exei einai apotropaio kai frikaleo…. aftos o an8rwpos (o 8eos na tn kanei) prepei na ine poli arrwstos. Prepei na eisai poli psixopa8is g na skotwseis k na temaxiseis oli tn oikogeneia s. Padws t post ine pl wraio estw k ligo anatrixiastiko

  6. orismenes fores oso kai na prospatheis na dikaiologiseis kapoies prakseis apla den mporeis.an itan arrwstos tha eprepe na ton eixan se epitirish, an eixe ta logika tou tha prepei na mi xanadei to fo tou iliou. oute kan sthn auli tis filakis.

  7. ΤΗΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΕΧΙΔΗ. ΜΗΝ ΤΟ ΨΑΧΝΕΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ . Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΗΤΑΝ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΑΡΡΩΣΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΒΑΡΙΑ ΑΡΡΩΣΤΟΣ. ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΗΤΑΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΧΑΝΕ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΠΟΤΕ-ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΝΕΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ- ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗΣ -ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΨΥΧΑΣΘΕΝΗ ΓΙΟ- ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΠΟΛΛΑΚΙΣ , ΑΛΛΑ Ο ΣΕΧΙΔΗΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΥΨΗΛΟ IQ[ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ] ΤΟ ΑΠΕΦΕΥΓΕ ΕΝΤΕΧΝΑ. ΚΑΘΩΣ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΠΛΑΘΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΜΒΛΥΝΟΝΤΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ Η ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΑ Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ, ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΓΙΝΑ ΝΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΔΙΕΞΟΔΟ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΦΘΑΣΑΝ ΣΤΟ ΑΠΡΟΧΩΡΗΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΙΣΩΣ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΤΟΥ, ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΙΣΟΥΝΕ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ. ΟΜΩΣ Ο ΣΕΧΙΔΗΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΘΕΙΟ ΥΠΑΙΤΙΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΘΟΛΩΣΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΟΤΑΝ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΟΝ ΠΙΕΣΕ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΟΝΙΚΟ. ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΠΗΚΕ ΣΤ ΑΥΛΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΞΥΠΝΗΣΕ ΑΙΜΑ. ΤΟ ΟΤΙ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΣΟ ΣΥΝΤΟΜΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΕΜΑΧΙΣΕ ΤΟΣΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΥΓΓΕΝΙΚΑ, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ Ο ΆΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΧΕ ΠΕΣΕΙ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ ΜΙΑΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΣ, ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΗΘΙΚΟ ΦΡΑΓΜΟ. ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΑΠΟΚΡΥΨΕ Ι ΜΕ ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΦΕΛΕΙΑ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΜΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΜΜΙΑ ΕΝΟΧΗ. ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΕΝΟΧΕΣ. ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΓΙΝΕ ΤΙΜΩΡΟΣ ΚΑΤΑ ΘΕΪΚΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ. ΣΑΝ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΡΑΒΑ, ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΨΥΧΙΣΜΟΣ ΑΠΟΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ Η ΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ. Σ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΟΝΤΙΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝΕ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥΣ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΠΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΝΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΥΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
    ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΕΣ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΣΑΦΗΝΕΙΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΣ
    ΧΡΥΣΗΙΣ- ΧΡΥΣΑ ΔΗΜΟΥΛΙΔΟΥ

    Υ.Γ. ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ. ΠΑΙΔΙΚΗ ΓΡΑΦΗ ΘΑ ΕΛΕΓΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΩΤΗ . ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΕ ΣΥΓΧΥΣΗ. ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΕΠΡΕΠΕ, Σ ΑΓΑΠΩ, ΣΥΓΝΩΜΗ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΟΧΗ, ΟΤΙ ΖΗΤΟΥΣΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ. ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΙΜΩΡΟΣ. ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ. ΣΥΓΝΩΜΗ, ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΩ, ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΤΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕ ΑΘΕΛΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ. ΤΟΝ ΑΠΕΡΡΙΠΤΑΝ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΠΑΡ ΟΛΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΟΥΣΕ – ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΝΟΙΩΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ- ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ. ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΠΕ Η ΑΠΟΔΟΧΗ.

  8. @MvsR, ποτέ δεν είναι αργά! Τωρα σας δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία να μελετήσετε τους κλασικούς που αμελήσατε στην άγρια νιότη σας!!! 😛

    @Ρενάτα, κι εγώ θυμάμαι καθαρότατα και τις δημοσιεύσεις και τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ.

    @ΤΕΟ, πράγματι, έτσι είναι. Ειδικά την υπόθεση Σεχίδη την είχαν ζητήσει πολλοί αναγνώστες του «Εγκλήματος» με μαίηλ τους.

    @Οφφ, ποτέ δεν μπορούμε να ξέρουμε τι ακριβώς κρύβει ένα σπίτι. Ένδεχομένως να μην μπορούσαν να τον χειριστούν, αν και η γνώμη μου είναι πως θα έπρεπε να είχαν πάρει τα μέτρα τους, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

    @Μανιάνα, κι όμως, είχε κάνει τεράστια αίσθηση στην εποχή του.

    @Μιου, δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω.

    @Χρύσα, ευχαριστούμε και πάλι. Μόνο που τα συγχαρητήριά σου για αυτό το ποστ πρέπει να τα απευθύνεις στο Γιάννη το Ράγκο, πολύτιμο συνεργάτη και φίλο, μια και δικό του είναι το κείμενο για τον Σεχίδη. Κατά τα λοιπά συμφωνούμε! 🙂

  9. ‘Ήταν νομίζω η πρώτη φορά που η ελληνική κοινωνία συνειδητοποίησε ότι αυτά δεν γίνονται μόνο στην Αμερική και στις ταινίες… Γι’ αυτό ίσως ακόμα το θυμόμαστε όλοι… Κι επειδή τρομάξαμε για τους «σκελετούς» που κρύβει ο γείτονας στη ντουλάπα…

  10. Δε τη θυμάμαι την υπόθεση, καθόλου όμως, νομίζω ότι ήμουν εκτός του ελληνικού χώρου τότε… Ήμουν βέβαια και αρκετά μικρότερη, οπότε μάλλον δε θα έδινα σημασία…
    Συγκλονιστικό…

  11. Μολις τωρα διαβασα την ιστορια και δεν μπορω να κρυψω την εκπληξη μου γι’ αυτο το αποτροπαιο εγκλημα.Πιστευω οτι ο Σεχιδης κατα το ημισυ μπορει να θεωρηθει ο ελληνας Thomas Hewitt(The Texas Chainsaw Massacre).Αυτη τη στηγερη ψυχοσυνθεση την εχει ερμηνευσει κανεις?

  12. ΕΙΝΑΙ Ο ΗΡΩΑΣ ΜΟΥ.Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ…!ΕΔΩΣΕ ΤΗ ΛΥΣΗ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ

  13. Εγώ είμαι από Φλώρινα αλλά τότε ήμουν έφηβη ακόμα και δεν ήξερα ποτέ όλες τις λεπτομέρειες! Ευχαριστώ για τη διαφώτιση! 😉 Πάντως γνωρίζω άτομα με το ίδιο επίθετο που είναι κ συγγενείς του (πιο μακρινοί βέβαια,αλλά συγγενείς) που δεν έχουν εκδηλώσει καμία τέτοια σχιζοφρενική τάση! Να μου πεις, κληρονομικό είναι; O,τι και να είναι πάντως, ο άνθρωπος αυτός δεν ήταν άνθρωπος. μάλλον απάνθρωπος.

  14. @Κάρμεν, προσωπικά πιστεύω πως ο Σεχίδης ήταν ένας βαθειά διαταραγμένος άνθρωπος, με εμμονές και μανία καταδίωξης. Πιστεύω ακόμη πως το οικογενειακό του περιβάλλον δεν ήταν άμοιρο ευθυνών γι αυτό. Κσι ίσως να έχει να κάνει και με τις προσδοκίες, υπερβολικές ενίοτε, που έχουμε εμείς οι γονείς για τα παιδιά μας. Όπως και νάχει, ήταν ένας δυστυχισμένος έφηβος και νέος και παραμένει ένας δυστυχισμένος άντρας.

  15. ΒΑΣΙΚΑ ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΣΟΚ!ΕΙΜΑΙ 22 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΤΟΤΕ ΣΤΑ 12 ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ.ΣΠΟΥΔΑΖΩ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΚΑΒΑΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕ ΤΟ ΕΦΕΡΕ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΕ ΤΗ ΠΑΡΕΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΒΗ Σ’ΑΥΤΟ ΕΔΩ ΤΟ ΜΕΡΟΣ…..
    ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΝΑΝ,,,,,,ΚΑΙ ΠΟΥ ΖΕΙ ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ?Ο ΚΑΝΙΒΑΛΟΣ!

  16. Τον ταιζουμε κι ολας!Αυτο κερδιζει αυτος κι ο λαος ενα αποβρασμα που του τη βαρεσε να φαει κοσμο!!!
    Ε ρε καντε με πρωθυπουργο για μια μερα….

  17. Αμάν πολύ άγριες μου φαίνονται οι κοπελιές του blog!!! Κορίτσια, χαλλλααρά, όπως λένε και στη Θεσσαλονίκη. Σε λιγότερα από 9 χρόνια θα έχει βγει από την φυλακή. Δεν θα χρειάζεται να τον ταΐζουμε εμείς και πιθανότατα δεν θα χρειαστεί να τον σκοτώσει και κανένας… Η μοναξιά και η περιθωριοποίηση που θα βιώσει θα τον οδηγήσουν πιθανώς στην αυτοκτονία. Πάντως έχω μεγάλη απορία για την πορεία της ζωής του μετά την αποφυλάκιση του…

  18. Ποοσοοοοοοοοοοοοοοοοο?Εννια χρονια?Αμαν,ε ρε και ξεπεσει προς τα δω ο αχρηστος.Δε με ξανακολλαει υπνος.Τη βαψαμε!!!

  19. Αμαν παιδια τωρα το ξανασκεφτηκα………
    Σε 9 χρονια λεει,λετε να διαβασει το μπλοκ και τα σχολια?
    Ε ρε γλεντια!!!
    Μα τι καλος κυριος που ειναι ο Σ εχιδης βρε παιδι μου και πολυ συμπαθητικος.
    Ε τωρα αν εφαγε εκει περα και 4-5 ατομα δε θα το κανουμε και θεμα.

  20. @Mπέμπα, καλωσόρισες. Πιστεύω ακράδαντα πως δεν θα είχε λυθεί κανένα πρόβλημα αν είχε θανατωθεί ο Σεχίδης. Ούτε τα θύματά του θα ζωντάνευαν, ούτε αυτός θα είχε τιμωρηθεί όπως του άξιζε. Ο Σεχίδης ήταν και είναι ένας άνθρωπος άρρωστος και αυτό αποδείχτηκε και μέσα στη φυλακή.

    @Δημήτρη, Mpatsono, ο Σεχίδης σήμερα είναι ένα απελπιστικά υπέρβαρο άτομο, βυθισμένο σε βαθειά κατάθλιψη. Δεν μιλάει, δεν επικοινωνεί με τους γύρω του, δεν νομίζω πως θα μπορέσει ποτέ να επανενταχτεί. Και εδώ είναι ένα θέμα. Ίσως αν είχε σταλεί σε ένα νοσηλευτικό ίδρυμα, αντί στη φυλακή, η κατάστασή του να ήταν αναστρέψιμη.

  21. @ Nina
    Συμφωνούμε απόλυτα. Δεν είχα συμπληρώσει τα 14 το 1996 και όταν είδα το Σεχίδη στην τηλεόραση κατά την αναπαράσταση, όταν παρατήρησα το βλέμμα του θυμάμαι ότι το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν: Καλά ο τύπος είναι τελείως «αλλού». Δεν είχε και πολύ επαφή με το τι γινόταν γύρο του. Αν ένα 14χρονο παιδί μπορεί να το καταλάβει αυτό σίγουρα θα μπορούν και οι δικαστές. Αλλά μάλλον, επειδή ήταν ένα πρωτόγνωρο για τα ελληνικά χρονικά έγκλημα, πολιτικό-κοινωνικές πιέσεις θα ανάγκασαν το δικαστήριο να παραβλέψει αυτό το γεγονός.

    Νίνα είχα την ατυχία και ίσως, από μια πλευρά, την τύχη να γνωρίσω τι θα πει κατάθλιψη σε ένα φιλικό μου πρόσωπο. Ξέρω τι βασανιστήριο είναι. Και μέσα από αυτόν το φίλο είδα και ξέρω ότι τα σημερινά αντικαταθλιπτικά κάνουν θαύματα. Δεν λέω ότι ο Σεχίδης θα είναι ποτέ απόλυτα φυσιολογικός, άλλα και ποιος από όλους μας μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι απόλυτα φυσιολογικός….

  22. Δημητρη πατριωτακι η εκτιμηση μου στο προσωπο σου οσο παει κι ανεβαινει…
    mpatsono χαλαρωσε λιγακι
    Νινα και σε ιδρυμα να τον στελνανε ιδιο θα ηταν το αποτελεσμα Ξερεις κανενα που να λειτουργει σωστα? Στην Ελλαδα ζουμε, δηλαδη σε μια χωρα που η φυλακη και το ψυχιατρειο ειναι απλα αποθηκες ανθρωπων

  23. Ο Σεχιδης απολυτως φυσιλογικο ειναι να ειναι υπερβαρος απελπιστικα εφοσον τρωει και κοιμαται μονο!
    Πληρωνε εσυ μα@@κα φορολογουμενε ελληνα!!!
    Ε ρε γλεντια.
    Αλεξανδρα πιστεψε με ειμαι χαλαρη οσο δε φανταζεσαι………..

  24. mpatsono οι φόροι που πληρώνουν οι Έλληνες τρέφουν άτομα πολύ με πολύ πιο παρασιτική συμπεριφορά από αυτή του Σεχιδη. Τα ονομάζουμε τα άτομα αυτά πολιτικούς και κουμπάρους πολιτικών. Τα δυο πιάτα φαΐ τελευταίας ποιότητας που τρώει ημερησίως ο κάθε Σεχίδης, επί 21 χρόνια, μας στοιχίζουν λιγότερο από το Home Cinema που κοσμεί το σαλόνι της αυθαίρετης βίλας ενός και μόνο πολιτικού. Δεν είναι ο Σεχίδης αυτός που κάνει τα γλέντια….

    Αλεξάνδρα πέρα από σωστές σκέψεις και ιδέες έχεις και καταγωγή από τα Τρίκαλα!!!!! Η εκτίμηση είναι κάτι παραπάνω από αμοιβαία. Τελικά πράγματι τα Τρίκαλα βγάζουν τα πιο 3ΚΑΛΑ παιδιά.
    Τα ψυχιατρεία μας είναι σε τέτοια κατάσταση που μια επίσκεψη μιας ώρας είναι παραπάνω από ικανή να σου αλλάξει, τον τρόπο που σκέφτεσαι, τον τρόπο που βλέπεις τη ζωή και τους συνανθρώπους σου, τους στόχους και τις προτεραιότητες που θέτεις για το μέλλον σου.

  25. Απο το να λυπαστε το Σεχιδη καλυτερα θα ηταν να λυπαστε τα παιδακια που ειναι στα ιδρυματα για το φαι που τρωνε.Σιγουρα ο Σεχιδης τρωει πολυ καλυτερο.
    Α και τα παιδακια αυτα ειναι εντελως αθωα και θυματα του καθε ανεγκεφαλου που τα πεταξε……
    Αυτα θα επρεπε να μας καινε κι οχι ποσα πιατα φαι τρωει ο Σεχιδης γιατι σιγουρα ειναι πανω απο 2 εφοσον εχει καταντησει απελπιστικα υπερβαρος.

  26. πρόσφατα ανακάλυψα το μπλογκ και ξεκίνησα να το διαβάζω από την αρχή..ξέρω ότι είναι λίγο αργά για σχόλιο(ένα χρόνο και κάτι παραπάνω απο την εποχή της ανάρτησης) αλλά είπα να δοκιμάσω την τύχη μου…είμαι απο την Καβάλα και ενώ την εποχή του εγκλήματος ήμουν παιδάκι, θυμάμαι χαρακρηριστικά τον ντόρο που είχε γίνει και τον τρόμο που είχε πέσει τόσο στην Καβάλα, όσο και στην Θάσο αλλά και σ’ ολόκληρη τη χώρα..χαίρομαι που μου δίνετε την δυνατότητα να μάθω γι αυτό αλλά και για άλλα μεγάλα εγκλήματα γιατί όσο και να με ανατριχιάζουν τα βρίσκω πολύ ενδιαφέροντα( κι αυτό το συγκεκριμένο με είχε φοβήσει αρκετά ως παιδάκι!..)

  27. ΔN MΠOPΩ NA AKOYΩ AΛΛEΣ BΛAKEIEΣ! ΚΑΤΑΓΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΜΟΛΙΣ 19 ΘΥΜΑΜΑΣ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟ ΘΟΡΥΒΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΣΕΧΙΔΗ….Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ Κ ΤΕΤΡΑΠΕΡΑΤΟΣ…. ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΣΟ ΚΑΙ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΕΔΩ,ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΝΑΔΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΕΧΙΔΗ! Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΧΙΔΗ….ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΕΙ…

  28. Στρ. Παν., καλωσορίσατε κι εσείς, αν και το επιθετικό σας ύφος στο πρώτο σας σχόλιο δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε… Αν θέλετε, εξηγείστε μας σε ποιες ακριβώς βλακείες αναφέρεστε. Επίσης, υποδείξτε μας πού ακριβώς χαρακτηρίζουμε τον Σεχίδη ηλίθιο, ώστε να υπερασπίζεστε (με αρνητική χροιά, υποθέτω) την εξυπνάδα του. Και, τέλος, εξηγείστε μας γιατί ένας έξυπνος άνθρωπος δεν μπορεί να είναι και ψυχικά ασθενής. 🙂

  29. ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΜΗΔΕΝΙΣΤΗ – ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΘΕΟΦΙΛΟ ΣΕΧΙΔΗ! Χεχε!

  30. @Eleni, άρρωστος.

    @Νik, εσείς, φίλτατε, έχετε μπερδέψει τις βούρτσες με τις άλλες! 😛

  31. Καλα βρε ελενη μια πλακα εκανα. Τι τα παιρνεις τοσο σοβαρα? Αυτο το συνθημα ειχε γραφτει σε τοιχο τον εξαρχειων, γι αυτο το εβαλα. Σε χιουμοριστικη βαση παντα.Ο τυπος ναι ηταν ψυχανωμαλος κ εμμονικος.

  32. pedia ime 16 ,san mikros dn 8imame k pola pragmata sxetika mafti tn ipo8esi ala 8imame tn salo p ixe gini,o an8ropos itn k ine pragmatika arostos!me t psixi sfazeis 5 atoma k ektos tou oti ts 3ekiliazeis ,ts vgazis k tn egefalo g n tn meletisis?eleos psixopa8is telios!

  33. ΑΝ Κ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΑΡΓΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΙΣΟΥΜΕ ΤΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΗ,ΕΓΩ ΑΠΛΑ ΠΑΡΑΘΕΤΟ ΤΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ.

  34. Ήμουν στην εφηβεία και τον θαύμασα για την υπερβολική ευφυία του, δεν με τρόμαξε, δεν τον λυπήθηκα, ήξερα ότι είναι σχιζοφρενής και το κατανόησα.

  35. Τον θυμάμαι από τη Νομική Κομοτηνής, τριγυρνούσε πάντα μόνος με ένα μακάριο χαμόγελο. σε αυτές τις περιπτώσεις η καλύτερη λύση είναι η πρόληψη: δεν παίζουμε με τη σχιζοφρένεια. Αμέσως μόλις αποκτήσουμε έστω και υπόνοιες ότι ένα κοντινό μας πρόσωπο ενδέχεται να αντιμετωπίζει τέτοιο πρόβλημα, οφείλουμε να επιληφθούμε της κατάστασης χωρίς χρονοτριβή. Θυμηθείτε και το περιστατικό της Σαντορίνης. Δεν είναι ντροπή, δεν είναι μίασμα, δεν είναι τίποτε παραπάνω από μία ασθένεια, η ο οποία όμως μπορεί να έχει συνέπειες απρόβλεπτες.

  36. Η σχιζοφρενεια δεν οδηγει παντα σε εγκλημα (υπαρχουν μαλιστα ορισμενοι σχιζοφρενεις -μεγαλοφυιες που μεγαλουργησαν στον τομεα τους, οπως ο Βαν Γκογκ, ο Τζον Νας, ή ο δικος μας Γιαννουλης Χαλεπας). Το σιγουρο ειναι ότι η Λυδια (συναδελφος υποθετω) εχει δικιο. Δεν παιζουμε με αυτα τα πραγματα…

  37. Σε ενα προβλημα που στην εποχη μας εχει μεγαλες διαστασεις μονο η πολητεια με υπευθηνοτητα και την βοηθεια συγγεννων μπορει να βοηθησει.

  38. Mpatsono diavasa tis apantiseis kai symfono 1000% mazi sou.
    Apla, opos to exo postarei kai allou, »okso ap ton xoro mia xaroua ta leme».
    As eixe skotosei autos ton patera mas i tin mana mas, i ta paidia mas k tha sou lega ego poso »politismena» tha to vlepame olo to thema..
    Dimitri, isos kanenas apo mas den einai psyxika igiis, i »kanonikos», i »fysiologikos» opos thes pes to, alla den tha skotosoume kai temaxisoume 5 atoma stin kathisia mas..

  39. o 8eofilos einai 8eios mou… ton eixa dei mia fora olh kai olh… eixa kai egw upopsiastei oti kati den phgaine kala akoma kai an hmoun polu mikros tote… na eisai kala 8eie

  40. kai stamathste oloi na milate asxhma efoson den kserete pws pernouse apo thn oikogeneia tou kai eidika apo ton 8eio tou…

  41. Ισως ο Σεϊχιδης,σκοτώνοντας τους πιό κοντινούς του ανθρώπους έκανε μια απελπισμενη προσπάθεια να εξορκίσει την ασθένειά του.Οι κοντινοί του άνθρωποι ήταν αυτοί που τον είχαν ζήσει και γνωρίσει πιό βαθέιά απο οποιονδήποτε άλλο.Αν τους εξόντωνε,θα έσβηνε και τις αναμνήσεις τους,κατα κάποιο τρόπο θα εξυγειενε το περιβάλλον του απο ανθρώπους που τον κρατούν δέσμιο του παρελθόντος του.Μια καινούργια αρχή,απο το μηδέν, χωρίς να χρειάζεται να πείσει κανέναν οτι «γιατρεύτηκε».Ισως αυτός ήταν και ο λόγος που απομόνωσε τους εγκεφάλους των θυμάτων.Διοτι εκεί εδρεύουν οι γνώσεις και οι αναμνήσεις απο τις οποίες τόσο επιθυμούσε να ξεφύγει.΄Πραγματικά πολύ θλιβερή η ιστορία αυτού του ανθρώπου…

  42. O Seihidis zei sto psihiatreio filakon korydalloy.Den exei alakseo poli sthn emfanish.einai psihasthenis,adiaforei kai gia tin stoixiodi fysiki kathariotita kai den pistevo oti tha bgei ksana stin koinonia alla tha synexisei th nosilia toy se kapoio dimosio psihiatreio.
    B.

  43. Χθες το βράδυ εκεί γύρω στις 3 το βράδυ είχε σε επανάληψη στην τηλεόραση ένα από τα επεισόδια του κόκκινου κύκλου – 10η εντολή κάτι τέτοιο. Το έπιασα στη μέση περίπου αλλά αμέσως κατάλαβα ότι επρόκειτο για αυτή την ιστορία. Είναι απίστευτο το πώς αυτό το όνομα δε ξεχνιέται, είναι απίστευτο το πόσο καταδικάστηκε αυτό το έγκλημα, δικαιολογημένα, θυμάμαι όμως ότι όταν τον έβλεπα ήθελα να κλάψω από τη λύπη που έβγαζε η ψυχή του. Θέλω απλά να πω ότι η ευθύνη δεν είναι μοναδική. Σίγουρα το παλικάρι είχε ψυχολογικό πρόβλημα. Σίγουρα ήταν ιδιοφυής όπως άλλωστε όλοι οι κατά συρροή δολοφόνοι. Υπάρχει περίπτωση το συγκεκριμένο άτομο αν μεγάλωνε σε άλλη οικογένεια να μην είχε παρουσιάσει ποτέ τέτοια συμπεριφορά? Ο θειος του τον είχε δείρει, μάλλον υπερβολικά άσχημα, για να τον καταδιώκει σε όλη του τη ζωή από παιδάκι μέχρι δολοφόνο. Σίγουρα η φαντασία του ότι ήταν υιοθετημένος δείχνει ότι η συμπεριφορά των γονιών δεν ήταν και η καλύτερη. Το σχόλιο του στρ. παν. επιβεβαιώνει ότι η οικογένεια του δυστυχώς δεν ήταν τόσο εύστροφη όσο εκείνος, ώστε να δημιουργεί τέτοιες πληγές σε ένα παιδάκι. Και ψυχολογικό πρόβλημα να μην έχεις, άμα σε απορρίπτουν οι ίδιοι σου οι γονείς θα αποκτήσεις. Η πολιτεία δεν έχει καμία ευθύνη? Κάνεις εκπαιδευτικός δε παρατήρησε ότι αυτό το παιδί ήταν ιδιόρρυθμο, ειδικά ένα παιδί τόσο έξυπνο? Καμία πρόνοια? Αυτό που θέλω να πω είναι ότι σε μια κοινωνία δε φταίει ποτέ ένας. Δεν τον δικαιολογώ προς Θεού, απλά όπως γραφεί κι ο σεχιδης στο γράμμα του έχω μια ευαισθησία με τους αδύναμους. Ήταν ένα αδύναμο πλάσμα. Φταίμε όλοι. Λίγο μελό, μεγάλο κείμενο, συγγνώμη και ευχαριστώ.

  44. Ο Θεόφιλος Σεχίδης,έμενε στην γειτονιά που μεγάλωσα!Εκείνο το καλοκαίρι παραθερίζαμε με την οικογένειά μου και είδαμε την γειτονιά μας στην τηλεόραση με τον Θεόφιλο να είναι περιτριγυρισμένος από κόσμο και να τον κρατάνε αστυνομικοί.Όταν μάθαμε ακριβώς τι έγινε,συγκλωνιστήκαμε!Ξέραμε αυτήν την οικογένεια πολλά χρόνια.Όντως,είχε ψυχολογικά προβλήματα και αυτό φαινόταν από την πρώτη ματιά.Όσο περνούσαν τα χρόνια,γινόταν και πιο έντονο.Φαινόταν αντικοινωνικός και αρκετά «περίεργος».Κρίμα για όλες αυτές τις ψυχές που χάθηκαν τόσο άδοξα και κρίμα για τον ίδιο,που ενώ ήταν κραυγαλέο πια το πόσο πολύ ανάγκη είχε για βοήθεια,κανείς δεν ήθελε να το ακούσει….Δεν δικαιολογείται με τίποτα όλη αυτή η φρίκη που προκάλεσε,αλλά θεωρώ ότι είχε τόσο μεγάλο πρόβλημα ψυχολογικό,που έπρεπε να βοηθηθεί …Αυτό άλλωστε φαίνεται και από τις φωτογραφίες της εφημερίδας..το ύφος του τα λέει όλα.

  45. Apo T Stigmi Pou O Thios Vasilis Dolofonithike Ton Maio Kai Vrethike Meta Apo Liges Meres,Pos Ginete I Gineka Tou I Eleni Na Ton Epsaxne Olo To Kalokeri Mexri Ton Avgousto…To Ptoma Tou Pote Anagnoristike?Den Idopiisan Tin Gineka Tou??As Apantisi Kapios….(Ego Pali Kolisa Sto Oti Oi Sakoules Me Ta Ptomata Den Vrethikan Pote)

  46. ΕΠΕΙΔΗ Κ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΘΑΣΟ, ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ & ΠΛΑΚΩΝΑΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ. ΑΥΤΟΣ, ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΜΓΗ ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ & ΤΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΠΟΛΥ ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΦΤΑΙΓΕ ΑΥΤΟΣ, ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΕΦΤΑΙΓΑΝ….

  47. Ηταν ψυχοπαθεις.Μαλλον ειναι,οχι ηταν.Κι επρεπε να παει απο μικρος σε ψυχιατρο κ να τον εξεταζει τακτικα.Αφου οι συγγενεις τον ελεγαν «ιδιοτροπο»(προς Θεου,αν καποιος ειναι ιδιοτροπος δε συμαινει οτι ειναι κ ψυχακιας!)κι οτι παρουσιαζε ψυχολογικα προβληματα.Αυτα που σκεφοταν κι αυτα που εκανε ειναι τρανταχτα χαρακτηριστικα της σχιζοφρενεια.Βεβαια,δεν σκωτωνουν ολλοι οι σχιζοφρενεις.Αλλοι ειναι υσηχοι κ προωδευουν στη ζωη τους,ωπως για παραδειγμα ο John Nash,σπουδαιος μαθηματικος.

  48. Υπάρχει περίπτωση το συγκεκριμένο άτομο αν μεγάλωνε σε άλλη οικογένεια να μην είχε παρουσιάσει ποτέ τέτοια συμπεριφορά?
    Sxedon 100% sigoura apo oti katalabaino an megalone se alli oikogeneia tha itan mia xara kai dikigoros.
    Melina krineis poli epifaniaka kai lanthasmena, Spania kapios geniete me simantiki prodiathesi sxizofreneias kai akoma pio spania apodikniete kai ikanos na perasei sti nomiki. Sti periptosi tou apo oti fenete oi sxizofreneis oikogeneia tou ton odigise sti trela. De ftene ta paidakia an oi goneis tous einai problimatikoi. O paidopsyxologos protou eksetasei kapio paidi to proto pou prepei na kanei einai na eksetasei tous goneis tou.
    I sxizofreneia fernei sxizofreneia, opos lene kai oti i bia fernei bia.
    Den yparxei antikeimenikos orismos tis sxizofreneias, to megalytero pososto auton ton periptoseon dimiourgountai apo to problimatiko periballon kai tis katastaseis pou ezisan kai oxi apo problima organiko ston egkefalo. Eidika gia kapion pou perase nomiki.
    Episis exei polles alles ekdiloseis i sxizofreneia kai se polles periptoseis tin plironoun trita atoma pou den exoun kamia apolitos euthini kai auto einai poli xeirotero apto na tin plirosoun oi ypeuthinoi.

  49. Αν και ήμουν ακόμη παιδί (12-13 χρ) Το θυμάμαι γιατί μου είχε κάνει φοβερή εντύπωση το απαθέστατο βλέμμα του και το ότι έβαζε μέλη στην κατάψηξη κτλ. Αργότερα μάλιστα (στο λύκειο) έκανα πλάκα σε συμμαθήτρια που είχε το επίθετό του και φρίκαρα γιατί τελικά ήταν συγγενής του (μάλλον ψιλομακρινή απ ότι κατάλαβα).

  50. Θυμάμαι το βλέμμα του, χαμογελούσε ακόμη και ανάμεσα σε κουστωδία αστυνομικών, χωρίς, να έχει ακριβώς καταλάβει τι έχει κάνει.
    Ένας, βαρύτατα ψυχικά διαταραγμένος άνθρωπος, κατεστραμμένος πολύ πριν ακόμη βάψει τα χέρια του με αίμα… Το συγγενικό του περιβάλλον δυστυχώς δεν αντιλήφθηκε πλήρως το βαθμό του προβλήματός που υπήρχε και που συνεχώς μεγάλωνε μέσα του, και δυστυχώς το πλήρωσε πολύ ακριβά… Κλασική νεοελληνική αντιμετώπιση προς τα ψυχικά νοσήματα που εμφανίζονται σε μας τους ίδιους ή στα συγγενικά μας πρόσωπα…Τρομερό ταμπού για την τότε κοινωνία του νησιού, δυσανάλογα μεγάλο και για την σύγχρονη κοινωνία που υποτίθεται έχουμε δημιουργήσει. Δυστυχώς έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας για να το αποτινάξουμε… Το μυαλό εν γένει, παίζει άσχημα παιχνίδια, και την αυστηρότητα μερικών δεν την καταλαβαίνω, ο ανθρώπινος νους δεν θέλει και πολύ για να ξεφύγει, κανείς από εμάς τους γράφοντες δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το που θα καταλήξει… ας μετριάσουν λοιπόν κάποιοι το μένος τους προς το συγκεκριμένο πρόσωπο… γιατί δεν δείχνουν και μεγάλη ψυχική σταθερότητα…

  51. Ο Θεόφιλος δεν αγαπούσε τους συγγενείς του. Οι συγγενείς του που ήταν όλοι μεγαλύτεροι και έλαβαν μέρος ο καθένας με τον τρόπο του στην ανατροφή του, των αγάπησαν ποτέ? Μήπως μερικοί από αυτούς τελικά πήραν αυτό που τους άξιζε!?

  52. Για να φτασει στο σημειο να τους καθαρισει , δεν πρέπει πότε να πηρε αγαπη απο αυτους τους ανθρωπους , από ότι φαινεται ειχε πληγωθεί πολυ η ευαισθητη ψυχη του απο τα εγωιστικα καθαρμα , ετσι ειναι δεν γεννοβολαμε μονο , ειμαστε κοντα στα παιδια μας , τα καταλαβαινουμε , και δεν τους κανουμε πολεμο νευρων!

  53. Μια συνέντευξη του Σεχίδη σήμερα θα την παρακολουθούσα ή θα τη διάβαζα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

  54. Νομιζω οτι το ξυλο και γενικα η αδιαφορια η η κακομεταχειρηση απο γονεις δεν οδηγει στη σχιζοφρενεια…Κι εγω εχω «θεματα» με τους γονεις μου και τους συγγενειες μου αλλα δεν διανοουμε να κανω κατι τετοιο…Οπως επισης μια γνωστη μου κακομεταχειριζεται απτους γονεις της κι εχει πεσει σε καταθλιψη αντι να σκοτωνει αβερτα-κουβερτα κοσμο…
    Δεν ειναι μονο το οικογενειακο περιβαλλον λαθος.Ισως να υπαρχει καποιο προβλημα στο ιδιο το ατομο απο τη γεννηση του…

  55. Καταρχάς η επίσημη διάγνωση του Σεχίδη είναι σχιζοτυπική διαταραχή. Δεν ειναι σχιζοφρένεια. Είναι δύο διαφορετικές ασθένειες και δεν θα πρέπει να μπερδεύονται. Στη σχιζοτυπική διαταραχή τα δύο βασικά χαρακτηριστικά είναι απομόνωση και έλλειψη συναισθημάτων. Συν του ό,τι όσο περίεργο κι αν φαίνεται στην κοινή λογική, ο Σεχίδης δεν ηταν αυτό που λέμε ψυχασθενής. Είχε πλήρη επίγνωση των πράξεών του. Και δεν τον ένοιαζε αν θα πάει φυλακή. Επίσης αυτό το «α πέρασε στην νομική άρα ήταν πανέξυπνος» δεν αποδεικνύει την νοημοσύνη του. Μη λέμε ό,τι θέλουμε. Όπως και να έχει γιατί όλοι λέτε ότι φαντάστηκε ότι δεν ήταν παιδί των γονιών του; Μπορεί και να ήταν αλήθεια αυτό καθώς στην επαρχεία αυτά γίνονται κατά συρροή.
    Επιπλέον, πράγματι ως ένα σημείο πρέπει να ήταν πολύ ευαίσθητο παιδί αλλά να τα έπαιρνε πολύ κατάκαρδα ότι του συνέβαιναν. Δηλαδή λέμε όλοι ότι ο θείος τον ξυλοφόρτωνε, αλλά ποιο παιδί που έχει γεννηθεί εκεί δεκαετία 1970-1980 δεν τις έφαγε; Δηλαδή θέλω να πω μπορεί τα πράγματα να ήταν χάλια μπορεί να τα μεγαλοποιούσε και στο μυαλό του. Είναι και η επαρχεία.
    Ωστόσο, αν τον είχαν αφησει στην ησυχία του οπως τους ζήτησε, το πιστεύω ότι δεν θα τους σκότωνε. Δεν το έκανε από μίσος ή από άχτι όπως πολλοί γράφουν εδώ (μα πόσο άχτη να τους είχε) απλά τον ενοχλούσαν στα σχέδιά του.
    Επειδή κι εγώ διακρίνομαι από μια απάθεια συναισθημάτων, νομίζω καταλαβαίνω πως σκέφτηκε χωρίς να το επικροτώ βέβαια. Απλά όταν δεν έχεις συναισθήματα, δεν σε νοιάζει και πολύ τι θα κάνεις ούτε οι επιπτώσεις αυτού που θα κάνεις. Κι ας μην ξεχνάμε ότι και στη φυλακή ο ίδιος ζήτησε να απομονωθεί από τους υπόλοιπους κρατούμενους.

  56. ο πατερας μου εκεινη την εποχη ηταν αστυνομικος διευθυντης και αρμοδιοτητα του ηταν να ελεγχει την εξωτερικη φρουρα των φυλακων…οταν ειχε παει δεν θυμαμαι σε ποια που ηταν εγκλειστος ο σεχιδης τους πετυχε την ωρα που οι γιατροι ηθελαν να του δωσουν τα ψυχοφαρμακα και ο σεχιδης ειχε πει κυριε Διευθυντα αυτοι θελουν να μου δωσουν φαρμακα οτι ειμαι τρελος…ειμαι εγω τρελος??? τι να πει κανεις…

  57. Ο μονος λογος που ηρθα εδω ητανε λογω του επεισοδιου Δεσμοι Αιματος στο Κοκκινο Κυκλο,φοβερο επεισοδιο!!

  58. de mporoume ola na ta rixnoume stis oikogeneies!!! o anthrwpos twra htan ktinos !! ti na leme…. kseklirise thn oikogeneia eleos!!! kapou parapanw diavasa apo kapoiwn oti einai stis fulakes korudalou mallon…. mallo??? 5 fonous to 96 ekene einai dunaton na nai eksw?? autos??? eleos!!!! oso gia kapoion parapanw str… pan… egrapse to 2009 oti htan 19 sto sxolio tou alla thumatai thn upothesh…. to 96 se ilikia 6 etwn ti mporei na thumatai toso analutika??? tespa…. an eftana egw se tetoia fash estw kai katalavaina kai eixa suniditopoiisei ti exw kanei tha xa tinaksei ta muala mou!!!

  59. Ιου, τελείως απάνθρωπο έγκλημα! Ψυχασθενής ήταν ο άνθρωπος ή τέλος πάντων με σοβαρή ψυχική διαταραχή. Θα έπρεπε σίγουρα να βοηθηθεί ψυχιατρικά και να είχε υποστήριξη απ’ την οικογένειά του. Τότε θα είχε αποφευχθεί αυτό το φοβερό δράμα!

Σχολιάστε