Η δολοφονία της Sylvia Marie Likens – III

Προηγούμενο

sylvia2.jpg

Του Kopoloso

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Sylvia ξεκίνησε όταν η Baniszewski αποφάσισε να την αφήσει να κοιμηθεί ξανά στο δωμάτιο σ’ ένα κρεβάτι. Ο Coy, η Stephanie και ο John την κουβάλησαν από το υπόγειο σ’ ένα από τα δωμάτια του πρώτου ορόφου και ακολουθώντας τις οδηγίες της Gertrude, την έδεσαν στο κρεβάτι έτσι ώστε να μην μπορεί να πάει στην τουαλέτα αφού «δεν είχε δικαίωμα να τη χρησιμοποιεί μέχρι να μάθει να μην «βρέχει» το κρεβάτι.»

Εκείνη τη νύχτα, η Sylvia «έβρεξε» το κρεβάτι.

Το επόμενο πρωί ξεκίνησε μ’ ένα ακόμη «υποχρεωτικό» στριπτήζ το οποίο κλιμακώθηκε με την Gertrude να εξαναγκάζει τη Sylvia να εισάγει ένα μπουκάλι σόδας στον κόλπο της. Αμέσως μετά η Baniszewski αποφάσισε να εκδικηθεί γι’ ακόμα μια φορά τη Sylvia για το ότι διέβαλλε τις κόρες της στο Γυμνάσιο. «Όπως στιγμάτισες εσύ τις κόρες μου έτσι θα στιγματίσω κι εγώ εσένα!», είπε και πρότεινε στον RickyHobbs να τη βοηθήσει να «μαρκάρει» το κορίτσι. Εκείνος δέχτηκε μ’ ενθουσιασμό. Αφού έγδυσαν τελείως τη Sylvia, την έδεσαν και τη φίμωσαν. Η Gertrude ζέστανε μ’ έναν αναπτήρα μία βελόνα ραψίματος και με το πυρωμένο μέταλλο χάραξε ένα “I”, μια απόστροφο κι ένα μέρος του “M”, στην κοιλιά του κοριτσιού, πριν δώσει τη βελόνα στον Hobbs για να τελειώσει εκείνος τη δουλειά.

Ο Ricky ξεκίνησε να σκαλίζει τη φράση στο δέρμα της κοπέλας, σταμάτησε ωστόσο κάποια στιγμή για να ρωτήσει την Baniszewski πως γράφεται η λέξη “prostitute”. Η 37χρονη γυναίκα έγραψε τη λέξη σ’ ένα κομμάτι χαρτί και του το έδωσε για να συνεχίσει.

shirley-baniszewski.jpg

ShirleyBaniszewski

Αφού τελείωσε, ο Ricky η Paula και η δεκάχρονη ShirleyBaniszewski αποφάσισαν από κοινού να χαράξουν κι ένα “S” στο σώμα της Sylvia. Ίσως ως αρχικό για τη λέξη “Sylvia” ή “slave”. Ο Rickyσκάλισε με την πυρωμένη βελόνα την πρώτη καμπύλη του γράμματος και μετά μαζί με την Shirley φώναξαν την Jenny και την πρόσταξαν να ολοκληρώσει εκείνη το γράμμα. Εκείνη, αν και τρομοκρατημένη, αρνήθηκε να το κάνει κι έτσι η μικρή Shirley άρπαξε τη βελόνα και τελείωσε εκείνη το γράμμα χαράσσοντας τη δεύτερη καμπύλη κατά λάθος ανάποδα, σχηματίζοντας έτσι τελικά τον αριθμό «3» στο στήθος της Sylvia.

Παρουσία κι ενός ακόμη παιδιού της γειτονιάς, του RandyLepper, η Gertrude άρχισε να κοροϊδεύει την Sylvia για τη φράση που ήταν πια χαραγμένη στην κοιλιά της: «Τι θα κάνεις τώρα Sylvia;» φέρεται να της έλεγε η Baniszewski. «Δεν μπορείς πια να παντρευτείς, ούτε και να ξεγυμνωθείς μπροστά σε κανέναν. Τι θα κάνεις τώρα;».

Το ίδιο απόγευμα, η Sylvia, οδηγήθηκε ξανά στο κελάρι όπου ο CoyHubbard τη χρησιμοποίησε για μια ακόμη φορά σαν σάκο του μποξ για την καθιερωμένη του προπόνηση. Αργότερα, όταν η Jenny κατέβηκε για να την δει, η Sylvia της είπε: «Θα πεθάνω. Το καταλαβαίνω πια.»

baniszewski-basement.jpg

Το υπόγειο

Εκείνο το βράδυ της επιτράπηκε να κοιμηθεί επάνω και το επόμενο απόγευμα, η Gertrude μαζί με την Stephanie την έκαναν μπάνιο. Αυτή τη φορά ήταν ένα κανονικό ζεστό μπάνιο και όχι το συνηθισμένο με το βραστό νερό.

Αργότερα η Gertude και η Paula την ανάγκασαν να γράψει ένα γράμμα προς τους γονείς της. Μετά το θάνατο της Sylvia, η Baniszewski παρέδωσε αυτό το γράμμα στους αστυνομικούς, λέγοντάς τους πως λίγες μέρες πριν η Sylvia είχε φύγει από το σπίτι και πως κάποιο από αυτά τ’ απογεύματα, καθώς περπατούσε στην πίσω αυλή βρήκε αυτή την επιστολή. Το ανυπόγραφο γράμμα έγραφε τα εξής:

«Προς τον κύριο και την κυρία Likens,

Τη νύχτα ακολούθησα μία συμμορία αγοριών. Είπαν ότι θα με πλήρωναν αν τους έδινα κάτι, έτσι μπήκα στο αυτοκίνητο και όλοι πήραν αυτό που ήθελαν … και όταν τελείωσαν, με χτύπησαν γεμίζοντας με πληγές και σημάδια όλο μου το σώμα. Επίσης έγραψαν στην κοιλιά μου τη φράση, «είμαι πόρνη και περήφανη γι’ αυτό».

Έκανα τα πάντα για να εξοργίζω την Gertie και κόστισα στην Gertie περισσότερα χρήματα απ’ όσα έχει. Έσκισα ένα στρώμα και ούρησα πάνω του. Επίσης στοίχισα στην Gertie χρήματα για γιατρούς τα οποία δεν μπορεί να πληρώσει κι εξόργιζα συνεχώς την Gertie και όλα τα παιδιά…»

8b-letter200.jpg

Το γράμμα

Η Baniszewski είπε ότι έπρεπε κάποιος να πετάξει την Sylvia σ’ έναν σκουπιδότοπο. Ο John και η Jenny θα μπορούσαν να το αναλάβουν αυτό. Η Sylvia σε μια ύστατη προσπάθεια να δραπετεύσει άρχισε να τρέχει προς την πόρτα. Η Gertrudeτην ακολούθησε και μ’ ευκολία σταμάτησε το αδύναμο και τραυματισμένο κορίτσι, πριν καν αυτό φτάσει ως την εξώπορτα. Την έσυρε στην κουζίνα και της έδωσε ένα τοστ για να το φάει. Η άρρωστη Sylvia είπε ότι δεν μπορούσε να το καταπιεί. Έξαλλη η Baniszewski άρχισε να χτυπάει το κορίτσι στο στόμα μ’ ένα κουρτινόξυλο.

Ο δεκάχρονος JohnBaniszewski έδεσε την Sylvia στο υπόγειο. Η Gertrude μη θέλοντας προφανώς το κορίτσι να πεθάνει –τουλάχιστον όχι μέσα στο σπίτι της- κατέβηκε για να της προσφέρει μερικές φρυγανιές.

«Δώστα στο σκυλί», της είπε η Sylvia «Πεινάει περισσότερο από μένα».

Ίσως το κορίτσι ένιωθε ότι δεν είχε πλέον τίποτα να χάσει. Η Baniszewski την χτύπησε πολλές φορές στην κοιλιά.

Την επόμενη μέρα, Κυριακή 24 Οκτωβρίου, ο John και η Gertrudeξυλοκόπησαν μαζί την Sylvia. Αργότερα πέρασε και ο CoyHubbard από το σπίτι για τη συνηθισμένη του προπόνηση. Χρησιμοποιώντας ένα σκουπόξυλο, της κατάφερε ένα γερό χτύπημα στο κεφάλι το οποίο άφησε το κορίτσι αναίσθητο.

john-gertrude-baniszewsk.jpg

John και Gertrude Baniszewski

Κατά τη διάρκεια εκείνης της νύχτας η Sylvia χτυπούσε συχνά το πάτωμα του υπογείου μ’ ένα φτυάρι. Κάποιοι από τους γείτονες είπαν αργότερα ότι άκουγαν τα χτυπήματα κι ότι σκέφτηκαν να καλέσουν την αστυνομία για να διαμαρτυρηθούν για το θόρυβο, αλλά τελικά δεν το έκαναν.

Την επόμενη μέρα η Sylvia οδηγήθηκε επάνω για ένα τελευταίο μπάνιο. Όταν η Stephanie κι ο Ricky προσπάθησαν να την βγάλουν από την μπανιέρα, κατάλαβαν ότι η Sylvia δεν ανέπνεε πια.

Η Baniszewski είπε στον Rickyνα βρει έναν τηλεφωνικό θάλαμο και να καλέσει την αστυνομία. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί η Gertrude τους έδωσε το γράμμα που είχε αναγκάσει την Sylvia να γράψει, ελπίζοντας ότι αυτό από μόνο του θα έδινε όλες τις απαραίτητες εξηγήσεις για την παρουσία του νεκρού κακοποιημένου κοριτσιού στο σπίτι της. Προτού όμως καν ο αστυνομικός το διαβάσει τον πλησίασε τρέμοντας η τρομοκρατημένη Jenny και του ψιθύρισε: «Πάρτε με από ‘δω και θα σας τα πω όλα.»

clip_image001oakhill.jpg

Δίκη

Η GertrudeBaniszewski συνελήφθη με την κατηγορία του φόνου. Για τον ίδιο λόγο συνελήφθησαν και οι PaulaBaniszewski, StephanieBaniszewski, JohnBaniszewski, RichardHobbs και CoyHubbard. Στα μικρότερα παιδιά από τη γειτονιά AnnaSiscoe, JudyDuke, RandyLepper και MikeMonroe απαγγέλθηκε η κατηγορία των σοβαρών σωματικών βλαβών.

richard-hobbs-gertrude.jpg

Richard Hobbs και Gertrude Baniszewski

Ο δικηγόρος της StephanieBaniszewski, ζήτησε χωριστή δίκη και κατάφερε ν’ αποσυρθεί η κατηγορία του φόνου και το κορίτσι να δικαστεί με την κατηγορία της σοβαρής σωματικής βλάβης.

Τα περισσότερα από τα παιδιά δεν αρνήθηκαν τις πράξεις τους, όταν όμως ρωτήθηκαν γιατί έκαναν ό,τι έκαναν, απάντησαν «Η Gertie μου είπε να το κάνω.»

Η Baniszewski αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες. Υποστήριξε ότι η υγεία της εκείνο το διάστημα ήταν σε πολύ κακή κατάσταση και δεν της επέτρεψε να αντιληφθεί πότε, πως και γιατί τα παιδιά άρχισαν να κακοποιούν τη Sylvia. Συχνά, κατά τη διάρκεια της δίκης, η Gertrude φαινόταν περισσότερο να κατηγορεί τη Sylvia για διάφορες «ανήθικες» πράξεις, παρά να υπερασπίζεται τον εαυτό της.

Προς έκπληξη όλων, η απόφαση του δικαστηρίου περιόριζε την κατηγορία του φόνου πρώτου βαθμού στην GertrudeBaniszewski, χωρίς μάλιστα να της επιβληθεί και η θανατική ποινή. Άσκησε έφεση και σε δεύτερη δίκη, στις 19 Μαΐου του 1966, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

house1965.jpg

Το σπίτι το 1965

Η PaulaBaniszewski, η οποία κατά τη διάρκεια της δίκης γέννησε ένα κοριτσάκι το οποίο ονόμασε Gertrude, καταδικάστηκε επίσης σε ισόβια με την κατηγορία του φόνου δευτέρου βαθμού. Τα τρία αγόρια, ο RichardHobbs, oCoyHubbard και ο JohnBaniszewski, καταδικάστηκαν με ποινές φυλάκισης από δύο έως εικοσιένα χρόνια, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ’ αμελείας. Δύο χρόνια αργότερα αποφυλακίστηκαν και τα τρία. Τo 1971 η Paula και η Gertrude ξαναδικάστηκαν, και απαγγέλθηκε στην Paula η κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ’ αμελείας. Η ποινή της μειώθηκε και δύο χρόνια αργότερα αποφυλακίστηκε. Η GertrudeBaniszewski παρέμεινε στη φυλακή μέχρι και το 1985, όταν και αποφυλακίστηκε λόγω καλής διαγωγής. Πέντε χρόνια αργότερα, πέθανε από καρκίνο στον πνεύμονα.

press2.jpg

Από καρκίνο πέθανε και ο RichardHobbs, σε ηλικία μόλις 21 ετών. Λίγα χρόνια μετά την αποφυλάκισή του, ο CoyHubbard οδηγήθηκε ξανά στη φυλακή κατηγορούμενος για πλήθος διαρρήξεων. Αρκετά χρόνια αργότερα κατηγορήθηκε για το φόνο δύο αντρών, χωρίς όμως ν’ αποδειχθεί ποτέ τίποτα.

Ο JohnBaniszewski, δεν απασχόλησε ποτέ ξανά την αστυνομία. Συνέχισε τη ζωή του με το όνομα JohnBlake, παντρεύτηκε και απέκτησε τρία παιδιά. Πριν από λίγα χρόνια, μετά την τραγωδία του Jonesboro στο Arkansas, όπου δύο μαθητές άνοιξαν πυρ μέσα στο σχολείο σκοτώνοντας τέσσερις συμμαθητές τους και έναν δάσκαλο, αποφάσισε να βγει από την «ανωνυμία» για να δηλώσει, φέρνοντας τον ίδιο του τον εαυτό ως παράδειγμα, πως οι ανήλικοι εγκληματίες δεν είναι «χαμένα» μέλη της κοινωνίας και πως πάντα υπάρχει η ελπίδα και η δυνατότητα για την πλήρη επανένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο. Σήμερα ζει πια ανάπηρος και σχεδόν τυφλός από το διαβήτη.

Η StephanieBaniszewski έγινε δασκάλα. Παντρεύτηκε κι απέκτησε παιδιά, όπως και η Paula, η οποία ζει σε μια μικρή φάρμα στην Iowa.

Ο Lester και η BettyLikens χώρισαν το 1967. Το 1999 η Betty πέθανε σε ηλικία 71 ετών.

Η JennieLikens παντρεύτηκε και δούλευε για πολλά χρόνια σε τράπεζα. Πέθανε το 2004, σε ηλικία 54 ετών.

Το σπίτι στο 3850 της οδού EastNewYorkStreet, όπου πέθανε η Sylvia υπάρχει ακόμη. Για δεκαπέντε χρόνια παρέμεινε ακατοίκητο και από τότε μέχρι σήμερα, άλλαξε αρκετούς ενοικιαστές και ιδιοκτήτες, κανένας όμως απ’ αυτούς δεν κατοίκησε εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

house2004.jpg

Το σπίτι το 2004

Οι τελευταίοι ιδιοκτήτες του, ο Trey και η TammyDavis, το αγόρασαν το 2003, και αποφάσισαν να το μετατρέψουν σε καταφύγιο για άστεγες νέες γυναίκες. Με τη βοήθεια πολλών ιδιωτών, αλλά και ομάδων και φιλανθρωπικών οργανώσεων της Ινδιανάπολις, που συνεισφέρουν τόσο οικονομικά όσο και με εργασία, το καταφύγιο, όταν θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει, θα μπορεί να φιλοξενήσει περίπου δέκα γυναίκες ηλικίας από 18 εώς 24 ετών.

willard1.jpg

Μνημείογιατη Sylvia Likens στο Indianapolis Park

Λογοτεχνία, Κινηματογράφος

Αρκετά λογοτεχνικά έργα έχουν ως θέμα τους ή έχουν επηρεαστεί από την υπόθεση της δολοφονίας της SylviaLikens. Κάποια από τα κυριότερα είναι τα εξής:

The Basement, τηςKate Millet.

The Indiana Torture Slaying, τουJohn Dean.

johndean.jpg

torture.gif

The Girl Next Door, τουJack Ketchum. Κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Οξύ, ως «Το κορίτσι της διπλανής πόρτας».

the-girl-next-door150.jpg

girl_next_door.jpg

By Sanction of the Victim,τηςPatte Wheat.

Let’s Go Play at the Adams, τουMendal Johnson.

Επίσης, στο φεστιβάλ κινηματογραφικών ταινιών του Sundance προβλήθηκε για πρώτη φορά το 2007, η ταινία AnAmericanCrime, η οποία έχει ως θέμα της την δολοφονία της SylviaLikens, με την CatherineKeener να ενσαρκώνει την GertrudeBaniszewskiκαι την EllenPage στο ρόλο της Sylvia.

an-american-crime200.jpg

Πηγές

AvengingSylvia, άρθρο στους Times στις 27/5/1966, στο www.time.com

The murder of Sylvia Likens και Suitcase of Sorrow, τηςLinda Grahan Caleca, απόταLibrary Factfiles στηνIntianapolis Star, στοwww2.indystar.com

The Torturing Death of Sylvia Marie Likens, στοwww.crimelibrary.com

Sylvia Likens καιGertrude Baniszewski στηWikipedia, en.wikipedia.org

52 σκέψεις σχετικά με το “Η δολοφονία της Sylvia Marie Likens – III”

  1. σιχαμαιρή και απαίσια γυναίκα. δεν έπρεπε να της επιβληθεί μια απλή θανατική ποινή, αλλά τα ίδια βασανιστήρια. θέλω να βρίσω αλλά κρατιέμαι.

  2. Μου φαίνεται απίστευτο πως ο κύριος δράστης ενός τέτοιου εγκλήματος την γλίτωσε τόσο μα τόσο φθηνά… Είμαι εντελώς ενάντια στην θανατική ποινή αλλά μου φάνηκε κάπως επιεικής η τιμωρία της κυρίας… Καθ’οτι η ώρα είναι προχωρημένη και κάνω και μια εργασία παράλληλα, δεν λέω τίποτα περισσότερο… Ίσως αύριο με περισσότερη διαύγεια πνεύματος να σκεφτώ κάτι παραπάνω…
    καληνύχτα…

  3. Αντε και τη σκοτωνανε! Ψοφαγε, ηρεμησε αι τελειωσε. Το δικαιο θα ηταν να την αφησουν στα χερια της οικογενειας της Συλβια, κι αυτην και τα παιδια της, και να υποστουν ο,τι προκαλεσαν. ΑΥΤΟ θα ηταν δικαιο!

  4. Από τα καλύτερα άρθρα του blog… Το συγκεκριμένο έγκλημα πάντως προσφέρεται για πολλές επί μέρους έρευνες για τα αίτια που οδήγησαν σε αυτό, την ψυχολογία του θύματος αλλά και των θυτών κ.α. …

  5. @ Alexandra: Νομίζω ότι η οικογένειά της δεν φανηκε να ενδιαφερόταν ιδιαίτερα! Αν είχαν δείξει λίγη περισσότερη προσοχή στο να μάθουν τι μέρος του λόγου είναι η Baniszewski πιθανόν η ιστορία να μην είχε τέτοιου είδους κατάληξη…

    Σε γενικές γραμμές παρά την ενασχόλησή μου με τέτοιες ιστορίες αυτό που πάντα με εκπλήσσει και να με σοκάρει είναι η βιαιότητα που δείχνουν τα παιδιά θύτες-θύματα…

  6. Ευχαριστούμε για τα σχόλια, κυρίες και κύριοι! Όσο για την ουσία της υπόθεσης, θα συμφωνήσω με τον Agi.

  7. σας ευχαριστώ κι εγώ όλους για τα σχόλιά σας και λυπάμαι (λέμε τώρα) αν εξαιτίας μου ξεκόλλησαν μερικά έντερα από τη θέση τους.
    (νίνα είσαι απίστευτη οικοδέσποινα! Σ’ ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία)

  8. @Master Kopoloso, εγώ ευχαριστώ για την τιμή. Το αναγνωστικό κοινό του «Εγκλήματος και Τιμωρία», κι εγώ προσωπικώς, αναμένουμε εναγωνίως το επόμενο πόνημά σας! Δεσμευτείτε, παρακαλώ! 😀

  9. πως μπορεί ένας άνθρωπος να είναι τόσο κακός….
    και εντέλει πως γίνεται αυτό το κλικ στον εγκέφαλο για να γινει τόσο κακός…

  10. Agi ισως τοτε να επρεπε να την αφησουν στα χερια της Τζενυ-της μικρης αδελφης που επεζησε απο την κτηνωδια
    Kermit ολοι μπορουμε να γινουμε τοσο κακοι, όλοι ειμαστε εν δυναμει εγκλημτιες (οπως λεει κι ο σπουδαιος καθηγητης Εγκληματολογιας Στεργιος Αλεξιαδης). Απλα μονιμως εχουμε (οι περισσοτεροι) ενα διακοπτακι στο μυαλο που λειτουργει ως ανασταλτικος παραγοντας. Αυτο το διακοπτακι εχει πολλα ονοματα. Το λενε φοβο, ανατροφη, ηθικη, αξιες, κι οπως αλλιως θες. Ειναι πολυ δυνατο το καημενο αλλα οχι παντοδυναμο. Μερικες φορες σπαει και τοτε γαια πυρι μιχθητω!
    Σκεψου μονο ποσες φορες ενιωσες να θυμωνεις τοσ πολυ με καποιον που να ειπες μεσα σου «θα τον σφαξω» και θα καταλαβεις τι εννοω…

  11. Καλησπέρα επιβεβαιώθηκα δυστυχώς για άλλη μια φορά στο ότι τα παιδιά κάτω απο τις κατάλληλες συνθήκες μπορούν να αναπτύξουν απίστευτη παραβατικότητα…αλλά η ουσία είναι οτι πολύ συχνά είναι πανεύκολο να παρασυρθούν στη λογική μιας αγέλης που συχνά καθορίζει τις παρέες των ανηλίκων.
    πω πω οτι πιο άρρωστο εχω διαβάσει εδώ.
    Γιώργος χανια

  12. Η περίπτωση της Μαίρη Μπελ, καθώς και των δυο νεαρών αγοριών στην Αγγλια που κακοποίησαν και δολοφόνησαν άγρια ενα νήπιο δυο ετων αποδεικνυει αυτο τον ισχυρισμό σου Γιωργο. Σε παραπέμπω και στην εξαιρετική-και υποτιμημενη λόγω πρωταγωνιστη (ο Μακολει Καλκιν) ταινία «Ο Καλός γιος», οπου στην αθώα μορφή ενος παιδιου συνοψίζονται όλα τα στοιχεια που οι αγγλοσαξονες εγκληματολογοι αοδίδουν στο μοντέλο του lust killer-δηλαδη του ατόμου που σκοτώνει για την ηδονή του φόνου

  13. Ειδικά στην ταινία που αναφέρει η Αλεξάνδρα, βλέπουμε την όψη που έχει το κακό στην παιδική ηλικία και μπορούμε να το φαναστούμε να ενηλικιώνεται και να μεταλάσσεται σε κατά συρροή δολοφόνο.

  14. Ευτυχως δηλαδη που τον πεταξε η μανα του στο γκρεμο….
    (αντε να βαλω μπρος για παιδι τωρα)

  15. Απο τις ωραιότερες ιστορίες που διάβασα εδω μέσα.Μπράβο παιδιά.Αλλά εχω μερικές ερωτήσεις.1.Για ποιο λόγο οι γονείς άφησαν τα δύο κορίτσια για τόσο μεγάλο διάστιμα και έφυγαν; 2.Τι απέγιναν οι γονείς όταν πληροφορήθηκαν το θάνατο της κόρης τους; δεν αναφέρατε καθόλου κάποιο σχόλιο τους έστω για τη μικρή ποινή που επεβλήθει σε αυτή τη γυναίκα.

  16. pragmatika eimai suglonismeni apo auti tin istoria.niwthw apisteuta e8orgismeni me tous basanistes tis kopelas,kai apisteuta lupimeni gia tin moira tis.pragmatika polu adikes timwries,wstoso eimai 100%sigouri pws plirwsan polu akriba gia auta pou ekanan,o kathenas mia diaforetiki timwria!

  17. @Aλεξάνδρα, μην πτοείσαι βρε! Το δικό σου παιδάκι θα είναι γλυκούλι! 😛

    @Tonia, καλωσόρισες! Απ’ότι θα κατάλαβες και οι γονείς της Σύλβια δεν ήταν άμεμπτοι. Προφανώς αδιάφοροι για τα παιδιά τους, όχι μόνο τα αφήνουν στην εποπτεία μια σχεδόν άγνωστής τους γυναίκας, η οποία ζει σε ένα άθλιο σπίτι, αλλά αμελούν να στείλουν και τα χρήματα για τα τροφεία των παιδιών. Μάλλον δεν ενδιαφέρονταν και πολύ για την τύχη τους.

    @Χρύσα, θεία δίκη λες; Μακάρι, αν κι εγώ πιστεύω πως ο καθένας μας πρέπει να πληρώνει για τα κρίματά του σε αυτή τη ζωή και όχι στην άλλη. 🙂

  18. Εχω διαβασει αμετρητες ιστοριες φονου και δυστυχως εχω βιωσει και τις δολοφονιες δυο πολυ αγαπητων μου προσοπων. Για αρκετα χρονια ειμουνα εναντια στη θανατικη καταδικη,αλλα πλεον δεν ειμαι και τοσο σιγουρη γι’αυτο.
    Ακομη και μετα την δολοφονια της φιλης μου Κριστιν που εγινε με πολυ βαναυσο τροπο το μονο που ηθελα ητανε να τον χωσουν στην φυλακη για ολη του τη ζωη.
    Οταν ομως δολοφονησαν το αγορι μου πριν 4 χρονια (για μια μπυρα παρακαλω) εκεινο που ηθελα ητανε να με αφησουν να τον σκοτωσω με τα ιδια μου τα χερια. Εννοειται πως κατι τετοιο δεν εγινε, αλλα ουτε και το αυτονοητο δεν εγινε… Να βαλουν τον φονια του σε ισοβια καταδικη.. Αντιθετα του εδωσαν 13 χρονια φυλακιση που με το Κυπριακο συστημα θα ειναι εξω στα 9 (γιατι 1 χρονος φυλακης ισουται με 9 κανονικους μηνες), με καλη διαγωγη του χαριζονται ακομη 2, δηλαδη πεφτουμε στα 7 και αν πεσουμε και σε εκλογες του χαριζεται και ακομη ενας χρονος..
    Με λιγα λογια τις 17 Αυγουστου τον επομενο χρονο θα ειναι εξω απ’την φυλακη.. Και δεν εχει ζητησει ουτε ενα συγνωμη.. Αντιθετα στη δικη μας εβλεπε και μας κοροιδευε γελωντας… Ο Μιχαλης ητανε 21 χρονων παλληκαρι..
    Εχουμε αδικο που θελουμε να τον σκοτωσουμε??

  19. Απίστυτη ιστορία!!!!!!!!!!!!!!Συνήθως προσπαθώ να αιτιολογήσω και να δικαιολογήσω την συμπεριφορά των ανθρώπων.Τους συγκεκριμένους εγκλήματίες δεν μπορώ ούτε καν να τους δω σαν ανθρώπινα όντα!!!(Ζητώ συγγνώμη που συνεχώς υποβάλω τα σχόλιά μου και γίνομαι κουραστική για κάποιους )

  20. Για τα γεγονότα της ιστορίας δεν έχω λόγια – υπάρχουν άραγε; – μόνο ένα δάκρυ να αποδώσω στη μνήμη του κοριτσιού αυτού, της Sylvia.

    Να πω μόνο ότι ανήλικοι και ενήλικοι μεταχειρίζονται την ίδια ακριβώς βαρβαρότητα όταν γίνουν μάζα, όχλος, και υπακούν τυφλά σε διαταγές. Μόνο που στα παιδιά οι βαρβαρότητα φαντάζει μεγαλύτερη γιατί έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με την εικόνα της παιδικής αθωότητας που όλοι έχουμε στο μυαλό μας. Η ουσία παραμένει ότι ανήλικος ή ενήλικος όταν πάψεις να σκέφτεσαι και να αισθάνεσαι εσύ για τον εαυτό σου, όταν παραδώσεις λογική και αισθήσεις στα χέρια άλλων τότε μεταπίπτεις από άνθρωπος σε κάτι λιγότερο και από ζώο.

    Τέλος, ναι η αδιαφορία είναι έγκλημα… δυστυχώς όχι ποινικά κολάσιμο.

  21. tin tainia the girl next door dn tin vrika sta video club…mipws kserete ton ellinikotitlo gt me tin onomasia to koritsi tc diplanis portas dn iparxei….

  22. as zousa ego tote kai tha tous eixa skotosei olous pou kanane ola auta sto kahmeno to paidi!aisoxs re pousti ti tous eftaikse?

  23. Θεε μου καθε φορα που διαβαζω αυτο το αρθρο φριττω.Αδιανοητο το ποσο κακος μπορει να γινει καποιος.
    Δεν εχω λογια…

  24. Ανακάλυψα το μπλογκ αυτό σχετικά πρόσφατα…Μπορώ να πω πως πρόκειται για την πιο φρικιαστική και σοκαριστική ιστορία διαστροφής που εχω διαβάσει ως τώρα…Λέει πολλά αυτή η ιστορία οχι μόνο για τους άμεσα εμπλεκόμενους στη δολοφονία ,(δεν πρέπει να υπάρχει λέξη που να αποδίδει απόλυτα αυτό που εγινε εκεί), αλλά και για τη νοοτροπία των ανθρώπων της περιοχής/εποχής. «Δε θελαμε να γινουμε αδιάκριτοι», «η τιμωρία είναι ιδιωτική υπόθεση»…

  25. epeidi eida oti uparxoun apories k epeidi t xw psaksei 8elw n ow t eksis.. oi goneis doulevane se tsirko k g auto sunexeia metakomizan.. alles fores afinan t paidia s sugeneis..o logos p dn ta i8elan mazi tous einai epeidi i jeny eixe kinitika provlimata… mia mera t koritsia gnwrisan t paidia ts gert kai pigan spiti… otan o pateras ts pige n ts parei milise m tn gert k tn epeise n t kratisei..i gert eixe t legein..oi geitones akougan alla dn kanane tpt.. itan san n ts eixe magepsei.. i stephanie eixe pei stn sylvia n fugei gt mono kako 8 blepe ekei mesa.. kai meta ap ola auta kt akoma p m ekbevrizei einai oti kapoioi anefefaloi 8elisan nvgaloun lefta kanwdas tainies..dropi.. klaiw ka8e vradu g auto t koritsi..k meta skeftomai oti meta ap t vasanistiria einai kalutero p pethane gt pote dn 8 zoyse fysiologiki zwi..toulaxiston iremise.. 8ysiastike g tn aderfi tis dioti ap tn stigmi p ts eipe vara emena dipla k ase tn jeny egine o stoxos..fainetai oti itan polu kali g auton tn kosmo k o 8eos tn i8ele mazi tou.. g kt atom san tn gert euxomai stn kolasi nuparxoun kazania m fwtia..alla o yuxikos ponos einai xeiroteros.. kai tn exei olo diko tis.. adio sylvia..elpizw n eisai esu t kalo agelaki p m fulaei..!

  26. elena..mn psaxneisvs video club..des t online..uparxei k einai tzampa.. epeidi dn 8umamai tn selida aplws pata st google watch movies online..einai t prwto p tha s vgalei.. padws se sumvoulevw n mn t deis..egw t eida otan imoun 13 k t metaniwsa..t koritsaki upefere k egw ikanopoiousa tn periergeia m vlepwdas t vasanistiria.. an parola ayta theleis ndeis des kalutera t an american crime..einai pio koda st gegonota..

  27. Δεν μπορώ να πιστέψω τι άνθρωποι υπάρχουν σε αυτόν τον κόσμο…
    ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!!! Δεν μπορώ να εκφράσω την οργή μου πραγματικά.
    Φυλακή και μαλακίες. Επρεπε να υποστούν τα ίδια που έκαναν στη μικρή Sylvia. Να υποφέρουν. Εχω ανατριχιάσει ολόκληρος…

  28. Τηλεμαχε,Τηλεμαχε,τι καλος ανθρωπος πρεπει να εισαι,θα τα παμε πολυ καλα εμεις οι δυο…..

  29. Και για να ακριβολογησω εαν ηταν στο χερι μου να αποφασισω την τυχη της θα ανοιγα το σημειωματαριο μου και θα διαλεγα,μμμμμ,α ναι το βρηκα
    10. Ανασκολοπισμός
    Ο ανασκολοπισμός ήταν μια μέθοδος βασανισμού και, τελικά, εκτέλεσης κατά την οποία ένας αιχμηρός πάσσαλος εισάγεται στο σώμα του κρατουμένου μέσω των πλευρών, του πρωκτού, του κόλπου ή του στόματος. Η συγκεκριμένη μέθοδος εκτέλεσης οδηγεί σε έναν ιδιαίτερα επώδυνο θάνατο. Ο πάσσαλος συχνά ήταν στερεωμένος στο έδαφος, αφήνοντας τον κατάδικο να πεθάνει κρεμασμένος.

    Σε μερικές περιπτώσεις ανασκολοπισμού, ο πάσσαλος εισάγεται με τέτοιο τρόπο στο σώμα του καταδικασμένου, ώστε να αποτρέψει τον άμεσο θάνατο αφενός, και να λειτουργήσει ως «πώμα» που θα εμποδίσει την απώλεια αίματος αφετέρου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παρατείνει την επιθανάτια αγωνία του μελλοθάνατου έως και τρεις ημέρες. Μετά την κατάλληλη προετοιμασία του θύματος, η οποία συμπεριλαμβάνει δημόσιο βασανισμό και βιασμό, το θύμα γδύνεται και του κάνουν μια τομή στη βουβωνική χώρα, μεταξύ πρωκτού και γεννητικών οργάνων. Ένας γερός και αμβλύς πάσσαλος εισάγεται στην τομή. Το στρογγυλεμένο του άκρο πιέζει τα ζωτικά όργανα προκαλώντας αβάσταχτο πόνο, χωρίς όμως να τα τρυπά και να επιφέρει το θάνατο, όπως γίνεται κατά την εισαγωγή αιχμηρού πασσάλου. Η έλευση του θανάτου, με αυτόν τον τρόπο, μπορούσε να καθυστερήσει αρκετές ημέρες.

  30. Τραγική ιστορία…
    @mpatsono,δεν θεωρώ σωστή την τακτική οφθαλμός αντί οφθαλμού και όλα αυτά περί ανασκολοπισμού λίγο ακραία μου ακούγονται. Σε κάτι αποτρόπαιοο η απάντηση δεν είναι κάτι εξίσου αποτρόπαιο!
    Μου θυμίζει λίγο και την φετινή ιστορία με την κόρη του ηθοποιού που την βασάνισαν συνομίλικοι ευτυχώς χωρίς το ίδιο τραγικό τέλος.
    Δυστυχώς η ροπή του ανθρώπου προς το κακό είναι διαχρονικό φαινόμενο και ισχυροποιείται όταν συναντά συμμάχους.
    Αυτό που θα πρέπει να κρατήσουμε περισσότερο από την ιστορία ειναι να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά σε οτιδήποτε ύποπτο συναντάμε. Μπορούμε να σώσουμε έναν άνθρωπο αν επαγρυπνούμε. Όχι να μην κάτσουμε στα αυγά μας! Η αδιαφορία και η σιωπή είναι συνενοχή.

  31. Κατια,οσο ακραια κι αν σου ακουγονται ειναι αποτελεσματικα,εαν διαβασεις ολες τα αρθρα και τα σχολια απο κατω θα καταλαβεις.
    Επισης διαβασε και τις μεθοδους εκτελεσεις ενδιαφερον αρθρο ειναι αρθρο της Νινας απο κει τα ξεσηκωνω.
    Ναι ανασκολοπισμο λοιπον,ηταν μια διεστραμμενη σκυλα ανικανη για το καθε τι,χαιρομαι αφανταστα που ψοφησε και λυπαμαι που δεν υπεφερε οσα και το αθωο παιδακι,εκεινο βασανιστηκε και δολοφονηθηκε χωρις λογο και αιτια ενω για την Gertude οι λογοι θα ηταν αμετρητοι.
    Ανασκολοπισμο ειπα?Μονο?Μετα θα εβαζα σε εφαρμογη και το βρασμο.
    https://eglima.wordpress.com/2008/02/09/execution_10/
    Αξιζει πραγματικα να το δεις.

  32. @mpatsono Όταν λες αποτελεσματικά τι εννοείς? Δεν βλέπω κάποιο αποτέλεσμα από αυτή τη θυριωδία. Ίσως εννοείς τον παραδειγματισμό αν και πολύ αμφιβάλλω..Το άρθρο το είχα διαβάσει πρόσφατα όπως και τα περισσότερα του απίστευτου μπλογκ της Νίνας!
    Πάντως για να έρθω στο προκείμενο υποτείθεται πως ως γένος, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ γένος οφείλουμε να κάνουμε βήματα προς τα μπρός. Πνευματική και ηθική εξέλιξη. Τον μεσαίωνα, όση γοητεία και μυστήριο να έκρυβε ως περίοδος, ευτυχώς τον έχουμε αφήσει πίσω.
    Σκέψου το λίγο, κατεβαίνεις στο επίπεδο και γίνεσαι και εσύ τέρας όταν βλέπεις θετικά τέτοιες μεθόδους. Είναι λογικός ο θυμός σου για ανθρώπους όπως η Μπανιζεφσκι αλλά ως εκεί.
    Επίσης μην ξεχνάμε και μια πολύ σημαντική παράμετρο αν και δεν αναφέρεται στο συγκεκριμένο άρθρο και δεν έχω στοιχεία για να το συνδέσω. Πολύ συχνά οι δολοφόνοι είναι δυστυχισμένει και ασθενείς άνθρωποι. Θα είχε ενδιαφέρον αν υπήρχε κάποια πηγή που να μας πληροφορεί για ιατρικό ιστορικό της μπανιζευσκι. Εν ολίγοις, είχε πλήρη συναίσθηση των πραξεών της ή ήταν ψυχασθενής?

  33. Σου ειπα επισης αν ηθελες να διαβασεις και τα σχολια αλλα απο οτι φαινεται δεν ηθελες,λοιπον για να μη μακρυγορουμε εμενα δε προκειται να με πεισεις σε καμοια περιπτωση οτι αυτηνης δεν τις αξιζαν ολες οι τιμωριες του μεσαιωνα αλλα ειπες το χειροτερο μου,γιατι κοπελια?
    Ασθενης.
    Λοιπον παλι για να τελειωνουμε να σου πω οτι κατα τη γνωμη μου αθενεις ειστε ολοι εσεις που πιστευετε οτι αυτα τα τομαρια ειναι αρρωστα,
    εαν ηταν αρρωστη και δυστυχισμενη να παει να αυτοκτονησει να ξεβρωμισει και ο τοπος.

  34. Τα διάβασα τα σχόλια αν και δεν είδα κάτι που αλλάζει τα δεδομένα ιδιαίτερα. Θα συμφωνήσω με την άποψη της Νίνας περί του οξύμωρου της υπόθεσης. Τελοσπάντων, μην το κουράζουμε όπως είπες.
    Κράτα την άποψή σου κι εγώ την δική μου. Μια μικρή διευκρύνηση, δεν είμαι ασθενής (απότι ξέρω τουλαχιστον) όχι οτί αν ήμουν θα το θεωρούσα ντροπή.

  35. Δεν προκειται ποτε στη ζωη μου μα ποτε να νιωσω οικτο,συμπονοια η εστω να προσπαθησω να κατανοησω και να αναλυσω την συμπεριφορα αυτη,αυτη τη συμπεριφορα,αυτες τις πραξεις,ειναι αδιανοητο η μικρη Συλβια ειχε δικαιωμα στη ζωη,ονειρα,μελλον ισως,αυτο το σαπιο μυαλο της στερησε ολα αυτα και Θεε μου αν ειναι δυνατον ηταν μονο ενα παιδι,αδυναμο,ανυπερασπιστο,μονο ενα παιδι.
    Η Baniszewski αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες. Υποστήριξε ότι η υγεία της εκείνο το διάστημα ήταν σε πολύ κακή κατάσταση και δεν της επέτρεψε να αντιληφθεί πότε, πως και γιατί τα παιδιά άρχισαν να κακοποιούν τη Sylvia. Συχνά, κατά τη διάρκεια της δίκης, η Gertrude φαινόταν περισσότερο να κατηγορεί τη Sylvia για διάφορες «ανήθικες» πράξεις, παρά να υπερασπίζεται τον εαυτό της.
    Ακομα κι εκεινη την ωρα που εδινε λογο για τα αισχη της αρνηθηκε,ειπε ψεμματα και ακομα κατηγορησε την μακαριτισσα πλεον Συλβια για ανηθικες λεει πραξεις και απλα φανταστειτε για πολλοστη φορα η Συλβια δεν μπορουσε να υπερασπιστει τον εαυτο της,μιλαμε δηλαδη για πολυ μεγαλο καθικι.Μετα απο ολα αυτα λοιπον ας δικαιωσουμε εμεις τη Συλβια αναγνωριζοντας οτι ηταν ερμαιο στα χερια αυτου του μιασματος και ας μη προσπαθουμε να βρουμε ελαφρυντικα σε καποια που δεν εδωσε κανενα οταν παριστανε τον τιμωρο χωρις αιτια.
    Μια διευκρυνηση κι απο μενα οταν ειπα να διαβασεις τα σχολια εννοουσα οτι ειμαι η πιο ακαταλληλη για να απαντησεις σε ενα τετοιο σχολιο οπως αυτο του ανασκολοπισμου,εχουμε κανει απειρες συζητησεις εδω μεσα για αυτο το θεμα και τελικα ο καθενας κραταει την αποψη του,οποτε εγω με τη σειρα μου θα σε παραπεμψω στον Αριστομενη που εχετε ιδιες αποψεις επι του θεματος.

  36. Είδα την ταινία An American Crime πολύ πρόσφατα και με συγκλόνισε στον απόλυτο βαθμό. Παρ’όλα αυτά δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι έγινε και τη δεκαετία του 60 και πιστεύω οτι και μόνο που έφτασε μια υπόθσεση βαρίας κακοποίησης σε δίκη και ακολούθησε η τιμωρία της δολοφόνου (σε μια κοινωνία όπου το μόνο που έχει σημασία είναι η εικόνα και η ‘ηρεμη’ ζωούλα) ήταν τομή για την εποχή. Όσον αφορά τα παιδιά δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τα ίδια για το περιβάλλον όπου μεγάλωσαν και σίγουρα δεν πρέπει να είμαστε ισοπεδωτικού σχετικά με την αναμόρφωση τέτοιων ανθρώπων. Υπάρχει ελπίδα. Αν κάποιοι από αυτούς δεν καταφέρουν αν επανενταχθούν πιστεύω οτι οφείλτεται περίσσοτερο στον περίγυρο που τους απορρίπτει (δηκαδή εμείς οι ίδιοι) και λιγότερο η εσωτερική τουε άρνηση για αλλάγη. Σας παραπέμπω και στην ταινία Boy A με τον Andrew Garfield. Γροθιά στο στομάχι και αυτή η ταινία κατά τη γνλωμη μου.
    Τέλος θεωρώ εντελώς παράλογο και άτοπο να αναφερόμαστε σε τιμωρίες βασανισμού οι οποίες εφαρμόζονταν πολλά πολλά χρόνια πίσω. Ο βασανισμός είναι μια από τις χειρότερες πλευρές της ανθρώπινης φύσης και ευτυχώς το νομικό σύστημα μας προστατεύει από τέτοιου είδους τιμωρίες. Η άσκησή του με οποιδήποτε τρόπο και για οποιοδήποτε λόγο είναι απαράδεκτη και ανεπίτρεπτη. Μας καθιστά και εμάς τους ίδιους τέρατα και απολίτιστους και μας μετατρέπει σε αυτό που όλοι καταδικάζουμε.

  37. Σιχαμενη γυναικα…μα ειναι δυνατον να υπαρχουν τετοιοι ανθρωποι??αρρωστημενοι..απιστευτο..λυπαμαι τοσο πολυ για το καημενο το κοριτσι..

  38. Το διαβάζω για 3η φορά και ακόμα προσπαθώ να καταλάβω πως κάποιοι «άνθρωποι» φτάνουν στην εγκληματικότητα και ιδιαίτερα μικρά παιδιά…Για μένα προσωπικά και τα παιδιά έχουν την ίδια ευ8ήνη..Απο την στιγμή που τουσ φάνηκε για παιχνίδι όλο αυτό για μένα προσωπικά δεν είναι αθώα παιδάκια που αναγκάστηκαν να το κάνουν…Αν ρωτήσεις ενα παιδί 10 χρονών αν κακοποιούσε μέχρι θανάτου ενα κορίτσι δεν νομίζω πως θα το έκανε…Ένα παιδί 10 η 8 η 11 ξέρει ποιο είναι το σωστό ακόμα και αν το αναγκάζουν να κάνει το αντίθετο…Και έπειτα υπάρχει και ο φόβος…Και στο κάτω κάτω και αναγκαζόμενοι να το έκαναν μπορούσαν να ειδοποιήσουν κάποιον κρυφά…Ένα παιδί δεν είναι φυσιολογικό να βλέπει και να συμμετέχει σε κάτι απάνθρωπο και να μένει άπραγο..Αυτό είναι παιδική αθωότητα και όχι να το βλέπεις σαν παιχνίδι…Ακόμα και η αδερφή της για εμένα έπρεπε να τιμωρηθεί αν ήταν στο χέρι μου…Εγώ αν έβλεπα την ίδια μου την αδερφή να κακοποιείται έτσι θα έκανα κάτι παρά τις απειλές και φοβούμενη τι θα μου κάνουν..΄΄Οταν βλέπεις ένα μέλος της οικογένειας σου να υποφέρει έτσι δεν κάθεσαι με σταυρωμένα χέρια…Και αν έκανε κάτι απο την αρχή ίσως να είχε σωθεί το κορίτσι…Εδώ μιλάμε για αναισθησία και αδιαφορία…

  39. Νομίζω πως αυτή η ιστορία είναι από τις χειρότερες που διάβασα μέχρι τώρα , δεν υπάρχει κάτι χειρότερο από την ταπείνωση , την απομόνωση και τον πόνο . Το μόνο ευχάριστο που ίσως συνέβη σ’ αυτή την κοπέλα είναι που εν τέλει πέθανε και ησύχασε από όλα αυτά τα βασανιστήρια . Και οι δράστες ? Οι τιμωρίες δεν ήταν τίποτα μπροστά σ’ αυτά που έκαναν . Καμία δικαιοσύνη δεν υπάρχει τελικά . Κάτι τέτοιοι θα έπρεπε να υποστούν τα ίδια που έκαναν . Δύστυχη Silvia η ιστορία της μου άγγιξε την καρδιά .

  40. eleos anatrixiasa,eksorgistika k eklapsa,me liga logia mono arnitika sinais8imata eniwsa.egw ama zousa tote k imouna k se ekini tn geitonia 8a eidopoiusa epitopou tin astinomia.makari ola t terata k idiaitera i gertrude to no1 mikrovio na travaei stin kolasi t idia vasanistiria p ekane stin kopela(exei pethanei apo t 1990).makari n ipirxe mia mixani t xronou k na tin giriza 47 xronia prin.episis egw an imun sti 8esi t koritsiou 8 t eskaga ap tin prwti vdomada h 8a zitousa voi8eia apo tous ka8igites st sxoleio.poli xarika p to ena teras itan tiflo apo diaviti

  41. πως θα ενιωθε αυτο το παιδι ? εγω δεν συγχωρω την αδερφη,
    επρεπε να ειδοποιησει καποιον , τραγικο , και εγω ημουν εφηβη αλλα δεν πειραζα ουτε μυρμιγκι , τι τερατα ηταν αυτα

  42. Πόσο πολύ στεναχωρήθηκα με την ιστορία της άμοιρης Sylvia, αν είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοιοι «άνθρωποι» και το χειρότερο ήταν ότι έμειναν ουσιαστικά ατιμώρητοι για τις αποτρόπαιες πράξεις τους! Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχούλα της Sylvia, σίγουρα θα βρίσκεται σ’ έναν καλύτερο «κόσμο».

  43. Exw kapoies apories episis.poios goneas parataei ta paidia tou se ena spiti me agnwstous,kai dn kanei ton kopo na ma8ei nea tous? St sxoleio,otan pigaine 3ilodarmeni enas ka8igitis dn vre8ike na rwtisei p.x.pws einai etc afto t paidi.mporei afti h istoria na einai h pio sokaristiki p exw diavasei,alla ap tin alli h sylvia dn adithrouse ka8olou s ola afta p ginontan.episis,h paula alla3e to onoma tis se paula pace.ama endiaferetai kapoios,as mpei na dei tin ipoloipi zwi tis paula(allo teras apo kei:@)

  44. Χριστέ μου!!! Τόση βιαιότητα?? Πραγματικά πόνεσε η ψυχή μου… Είναι δυνατόν τόση βία και από ανήλικα παιδιά?? Δεν μπορώ να το πιστέψω

  45. Τι βασανιστηρια περασε το κοριτσακι..ειλικρινα στεναχωρηθηκα πολυ ενας αν πηγαινε στην αστυνομια και μιλουσε θα γλυτωνε η κοπελα..τι ψυχες εχουν καποιοι ανθρωποι?πως βασανιζουν ετσι εναν ανθρωπο?επρεπε ολοι να ειχαν το ιδιο τελος να τους δενανε και να τους κανανε οτι εκαναν στο κοριτσι

  46. Φρίκη… Φρίκη… Το καημένο το κοριτσάκι….
    Παρόλα αυτά, θα διαφωνήσω με τους υποστηρικτές του οφθαλμός αντί οφθαλμον, καθώς δεν θα είχε κανένα ουσιαστικό νόημα. Άντε και τη σκοτώνανε τη Banizewski. Και μετά; Θα ζωντάνευε η Σύλβια; Η ουσία της τιμωρίας είναι ο σωφρονισμός και η ερμηνεία της υπόθεσης από τους ειδικούς, ώστε, όσο είναι δυνατόν να μην υπάρξουν παρόμοια εγκλήματα.
    Αυτό που με κάνει κι απορώ είναι ο ρόλος τόσων παιδιών στην υπόθεση. Είναι δυνατόν τόση πολλή βιαιότητα από τόσο πολλά παιδιά;

Σχολιάστε