Μανώλης Δουρής, ένοχος πρώτου βαθμού

douris

του Διονύση Χιόνη,

δικηγόρου – εγκληματολόγου

Υπάρχουν ορισμένες υποθέσεις στα εγκληματολογικά χρονικά που παρουσιάζονται τόσο πολύπλοκες και δαιδαλώδεις που δεν είναι ξεκάθαρο αν ο φερόμενος ως δράστης είναι το κτήνος που παρουσιάζουν με ωμότητα τα ΜΜΕ ή το τραγικό θύμα μιας νομικής πλάνης. Ενίοτε και πλεκτάνης. Και βέβαια, η έκδοση απόφασης πρωτοβάθμιου δικαστηρίου δεν αποτελεί πάντοτε αναμφισβήτητη εγγύηση προσέγγισης στην αντικειμενική αλήθεια, με δεδομένο ότι πολλές αποφάσεις εξαφανίζονται στο δεύτερο βαθμό και αναιρούνται στον Άρειο Πάγο.

Μια τέτοια σκοτεινή περίπτωση είναι η πασίγνωστη υπόθεση δολοφονίας του μικρού Νίκου Δουρή.

«Με έπιαναν κρίσεις και δεν έβλεπα μπροστά μου. Ο καθένας στη θέση μου το ίδιο μπορεί να έκανε»,
«Θα είσαι ελεύθερη να ζήσεις τη ζωή σου, όπως εσύ το ζήτησες μαζί με τον εραστή σου με τον οποίο σκοτώσατε το Νίκο. Πληρώνω το γεγονός ότι δεν σε μαρτύρησα και βρίσκομαι στη φυλακή αν και είμαι αθώος»,
«Ο Μανώλης για μένα και για τα παιδιά μου είναι αθώος. Δύο αθώες ψυχές βρίσκονται στο χώμα και οι ένοχοι κυκλοφορούν ελεύθεροι»,
«Είμαι ένα μεγάλο κτήνος, αφού κατάφεραν τα χέρια μου με απάνθρωπο τρόπο να κάνουν αυτό που έκαναν. Για μένα δεν έπρεπε να υπάρχει ούτε σωτηρία ούτε λύπηση, μόνο βασανισμός μέχρι να πεθάνω».

Οι παραπάνω φράσεις συνιστούν μερικές μόνο από τις πολλές αντιφάσεις της υπόθεσης που ήρθε στο φως στις 31 Δεκεμβρίου 1993, στο κατώφλι του νέου έτους κι έκανε σκόνη και θρύψαλλα το εορταστικό κλίμα της Πρωτοχρονιάς.

Στο Αστυνομικό Τμήμα της Ερμιόνης στην Αργολίδα προσέρχεται ανάστατος ο ελαιοχρωματιστής Μανώλης Δουρής, οικογενειάρχης με επτά παιδιά, προκειμένου να δηλώσει την εξαφάνιση του μικρού γιου του Νίκου, έξι ετών, ο οποίος έφυγε από το σπίτι στις το απόγευμα της ίδιας μέρας και τελικά δεν επέστρεψε ποτέ.

Οι αστυνομικοί, τα μέλη της οικογένειας και αρκετοί γείτονες βγαίνουν στο δρόμο και αναζητούν τον μικρό για ώρες στην ευρύτερη περιοχή. Ίχνος του πουθενά. Η αγωνία για την τύχη του μικρού φτάνει στα ύψη. Τελικά, ξημερώματα πρωτοχρονιάς ο ίδιος ο πατέρας μαζί με το μεγαλύτερο γιο του βρίσκει το παιδί του νεκρό και εμφανώς κακοποιημένο σωματικά και σεξουαλικά, με το πτώμα να είναι πολύ καλά κρυμμένο σε έναν μαντρότοιχο, πίσω από το σπίτι της οικογένειας. Σίγουρα, σε πρώτη σκέψη μοιάζει περίεργο μέρος για να ψάξει κανείς. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, το παιδί πέθανε από ασφυξία, αφού ο δράστης του έφραξε τις αεροφόρους οδούς, δηλαδή του έκλεισε τη μύτη και το στόμα.

Νίκος Δουρής
Νίκος Δουρής

Η πόλη αναστατώνεται από την αγριότητα της πράξης, για πολλές μέρες μετά δεν βλέπει κανείς παιδιά να κυκλοφορούν στο δρόμο μόνα τους. Και μάλιστα, το φαινόμενο επεκτείνεται σε όλη την Ελλάδα, όσο τηλεοπτικοί σταθμοί και έντυπα βομβαρδίζουν το κοινό με αίμα και τρόμο.

Στη κηδεία οι γονείς μοιάζουν τραγικές φιγούρες. Ο πατέρας, ειδικά, κλαίει και οδύρεται συνεχώς μπροστά στις κάμερες που είχαν σπεύσει να καλύψουν το γεγονός της ταφής, παρόλο που πλέον δεν αποτελούσε είδηση.

Στο μεταξύ η αστυνομία προσπαθεί να συλλέξει κάθε είδους στοιχεία που θα την οδηγήσουν στο δράστη του εγκλήματος. Εστιάζει τόσο στον τόπο που βρέθηκε το παιδί, που ενδεχομένως να ήταν ο τόπος της τέλεσης του εγκλήματος, όσο και στις καταθέσεις πολλών και διαφόρων προσώπων, συγγενών του θύματος, γειτόνων και λοιπών. Όσο προχωρούν οι έρευνες εμφανίζεται κάτι που μπορεί να έχει τεράστια σημασία…Ο πατέρας του παιδιού πέφτει σε αντιφάσεις στις διαδοχικές καταθέσεις, τις οποίες καλείται να δώσει κι οι υποψίες των ανακριτικών υπαλλήλων που επιλαμβάνονται της υπόθεσης φουντώνουν και στρέφονται ανοικτά εναντίον του…

Με επιμονή και μεθοδικότητα, αποκαλύπτεται το μεγάλο μυστικό και μάλιστα ο Μανώλης Δουρής ομολογεί ότι αυτός βίασε και σκότωσε το ίδιο του το παιδί! Αιτία, κατά τον ίδιο, μια αόριστη ασθένεια που τον κυριεύει και τον μεταμορφώνει: «Με έπιαναν κρίσεις και δεν έβλεπα μπροστά μου. Ο καθένας στη θέση μου το ίδιο μπορεί να έκανε».

Η χώρα ολόκληρη, αφού πρώτα έφριξε, τώρα βράζει και η υπόθεση Δουρή γίνεται πρώτο θέμα παντού: στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο, στις εφημερίδες, στα καφενεία, ακόμα και στα σχολεία!  Όσο περνούν οι ημέρες, οι γνωστές ατέρμονες συζητήσεις περί θανατικής ποινής αντικαθιστούν τις κραυγές περί δράκου και ανθρωπόμορφου τέρατος και εμφανίζονται ξανά στην πρώτη γραμμή οι δήμιοι, χωρίς κουκούλες στο κεφάλι. Λαϊκή απαίτηση η (από τότε ήδη κλασική) κρεμάλα στο Σύνταγμα και τα σχετικά επιχειρήματα δίνουν και παίρνουν. Ο ίδιος μονολογεί: «Είμαι ένα μεγάλο κτήνος, αφού κατάφεραν τα χέρια μου με απάνθρωπο τρόπο να κάνουν αυτό που έκαναν. Για μένα δεν έπρεπε να υπάρχει ούτε σωτηρία ούτε λύπηση, μόνο βασανισμός μέχρι να πεθάνω».

douris2

Την ίδια ώρα ο Μανώλης Δουρής έχει κριθεί προφυλακιστέος (κατά την ορολογία της εποχής εκείνης) και οδηγείται στη Φυλακή της Κέρκυρας.  Τις ημέρες των ανακρίσεων, αφού έχει ήδη ομολογήσει την πράξη ο δράστης, το Εργαστήριο Ποινικών κι Εγκληματολογικών Ερευνών πραγματοποιεί επαναληπτική έρευνα για τους ανήλικους κρατούμενους και την πορεία τους μετά την αποφυλάκιση. Τυχαίνει να βρίσκομαι στον Κορυδαλλό και να παίρνω συνεντεύξεις με ημιδομημένα ερωτηματολόγια από νεαρούς κρατούμενους, που αποτελούσαν το δείγμα μας. Πρώτο θέμα και κοινός τόπος της συζήτησης μαζί τους η υποδοχή του Δουρή από τους συγκρατούμενούς του, οπουδήποτε κι αν τον στείλουν οι αρχές. «Αυτοί δεν επιβιώνουν στη φυλακή», λένε… «Οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουν παιδιά κι όσοι έχουν δεν τα βλέπουν, παρά σπάνια. Άσε που πολλοί δεν θα κάνουν ποτέ παιδιά με τη ζωή που κάνουν… Κι αυτός να κάνει τέτοιο πράμα; Από μας θα το βρει», προφητεύουν.

Ο τηλεοπτικός φακός αποτυπώνει καθαρά την σχεδόν άμεση υλοποίηση της στάσης αυτής, έστω κι από άλλους «συναδέλφους» τους. Μόλις ο Δουρής μπαίνει στην κλούβα για να μεταφερθεί στις φυλακές οι συγκρατούμενοι ορμάνε αρειμανίως πάνω του. Όταν πια αποβιβάζεται, τα χαρακτηριστικά του προσώπου του είναι αλλοιωμένα. Οι δε φύλακες – συνοδοί, κατά δήλωσή τους, δεν κατάλαβαν τί επικρατούσε στην κλούβα και άργησαν να επέμβουν. Μη ρωτήσετε αν σφύριζαν κιόλας αδιάφορα εκείνη την ώρα… Απλά δεν κατάλαβαν.

Παρόλα αυτά το τεκμήριο αθωότητας, θεμέλιος λίθος του νομικού πολιτισμού,  είναι σαφές και απέριττο: «Κάθε πρόσωπο τεκμαίρεται αθώο μέχρι να αποδειχθεί νόμιμα η ενοχή του». Για την περίπτωση ομολογίας του δράστη, δεν υπάρχει καμιά απολύτως εξαίρεση. Στα χαρτιά, βεβαίως…

Η δίκη ξεκινάει στο Κακουργιοδικείο Κορίνθου. Τα φώτα της δημοσιότητας και τα βλέμματα του κοινού στραμμένα στον πατέρα και κατηγορούμενο ως δολοφόνο. Ο κατηγορούμενος στο μεταξύ έχει αλλάξει στάση, έχει αναιρέσει την ομολογία του και υποστηρίζει ότι είναι αθώος! Κατονομάζει, μάλιστα, ως δράστες τη σύζυγό του και τον εραστή της, που σχεδίασαν τα έγκλημα για να ενοχοποιήσουν τον ίδιο και να απαλλαγούν από αυτόν, τρόπον τινά. «Θα είσαι ελεύθερη να ζήσεις τη ζωή σου, όπως εσύ το ζήτησες μαζί με τον εραστή σου με τον οποίο σκοτώσατε το Νίκο», υποστηρίζει χαρακτηριστικά. Δεν υπάρχει πια στο προσκήνιό του η αρρώστια που τον κατατρώει και τον μεταμορφώνει, ούτε η προτροπή να τον βασανίζουν μέχρι το θάνατό του!

Ο καθηγητής Εγκληματολογίας Γιάννης Πανούσης δηλώνει εκείνες τις μέρες στην «Ελευθεροτυπία»: «από την έκθεση πραγματογνωμοσύνης των εγκληματολογικών εργαστηρίων μπορεί να τεθεί εν εμφιβόλω η ταυτότητα του δολοφόνου του παιδιού. Μπορεί άλλος να είναι ο βιαστής κι άλλος ο δολοφόνος». Πράγματι, σχετικό πόρισμα των εργαστηρίων αναφέρει ότι στα ρούχα του παιδιού βρέθηκαν τρίχες γεννητικών οργάνων που δεν ανήκουν στον Μανώλη Δουρή! Ο συνήγορος υπεράσπισης, Βασίλης Καρύδης, αναφέρει ότι πριν καταδικαστεί ο Μανώλης Δουρής, για τον οποίο πιστεύει ακράδαντα ότι είναι αθώος, δεν έγινε ούτε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη που είχε ζητήσει η υπεράσπιση του κατηγορούμενου, ούτε έλεγχος με DNA των τριχών που είχαν βρεθεί στο στόμα και στον πρωκτό του θύματος. «Είναι μια μυστηριώδης υπόθεση», είπε ο δικηγόρος του Μανώλη Δουρή «και πιστεύω, ότι δεν εξετάστηκε όπως έπρεπε, πριν βγει η απόφαση».

Η πρωτοβάθμια απόφαση, τελικά, είναι αυτή που έχει ληφθεί από καιρό από την κοινωνία, οι δικαστές – τακτικοί κι ένορκοι -την επισημοποιούν και θέτουν την μεγάλη σφραγίδα του Κράτους. Με ομοφωνία του Δικαστηρίου ο κατηγορούμενος κηρύσσεται ένοχος και απαγγέλλεται ποινή φυλάκισης 1 έτους για ασέλγεια, κάθειρξης 20 ετών για βιασμό και ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Στο ακροατήριο επικρατεί ευφορία και η τάση προς το περίφημο περί δικαίου αίσθημα  δείχνει να ικανοποιείται. Όχι, όμως, ολοκληρωτικά. Όχι ακόμα…

Τυχόν λάθη, πλημμέλειες, κακή εκτίμηση των αποδείξεων ή ελλειπής αιτιολογία της απόφασης δεν εξετάστηκαν ποτέ. Η δικαιοσύνη δεν επιλήφθηκε της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό και φυσικά, ούτε γνωμοδότησε το Ακυρωτικό μας δικαστήριο. Ο λόγος, λίγο πολύ, γνωστός σε όλους.

Η τηλεόραση που – ως μέσο –  είχε κατακερματίσει το τεκμήριο αθωότητας στην περίπτωση Δουρή, φάνηκε – ως υλικό αντικείμενο – και σε κάτι χρήσιμη στον ίδιο: με το καλώδιο της τηλεόρασης, το οποίο είχε κρύψει στα ρούχα του, απαγχονίστηκε στις εξωτερικές τουαλέτες των φυλακών Τρίπολης κι έδωσε τέρμα συγχρόνως στην υπόθεση και στη ζωή του, όπως ακριβώς είχε προαναγγείλει ευθέως στη μητέρα του και έμμεσα στο μεγαλύτερο γιο του λίγες μέρες νωρίτερα. Το ημερολόγιο έγραφε 25 Φεβρουαρίου του 1996.

ΠΗΓΕΣ:

«Ο φόνος στην Ελλάδα», Χρήστου Τσουραμάνη, εκδόσεις Αντ. Ν. Σάκκουλα, 1998

ΤΑ ΝΕΑ, 7/1/1994, 3/6/1994

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ,4/1/1994, 8/1/1994

ΕΘΝΟΣ, 8/2/1994, 24/11/1994

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 21/5/1994. 3/8/2006

PRESS TIME, 23-24/12/2006

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, 27/2/1996

(Δημοσιεύτηκε στο 11ο τεύχος του The Art of Crime)

crime_and_punishment

49 σκέψεις σχετικά με το “Μανώλης Δουρής, ένοχος πρώτου βαθμού”

  1. Ωραία ανάρτηση, Διονύση. Ο Δουρής είχε υπηρετήσει και στην Κύπρο το 74 και είχε αποδοθή στις εμπειρίες του εκεί κάποια διαταραχή της προσωπικότητας. Ποιος ξέρει…

  2. Πέρυσι σε καφενείο της Ερμιόνης είχα μια συζήτηση για την υπόθεση αυτή και 2 ντόπιοι 70ρηδες ήταν απόλυτα βέβαιοι για την ενοχή του επειδή γνώριζαν και άλλα περιστατικά που κατ’ αυτούς ήταν απόδειξη της ενοχής του.

  3. Τη θυμάμαι καθαρά την περίπτωση.
    Συγκλόνισε την κοινή γνώμη. Από τις αλησμόνητες στα ποινικά χρονικά.
    Καταγράφηκε πάντως με τρόπο που δεν χωρά αμφιβολίες για την ενοχή του Δουρή. Τώρα, ποιός αθώος μπορεί να ομολογήσει τόσο βαριά ενοχή δυσκολεύομαι να αντιληφθώ.
    Εμφανής η διαταραχή- κατ’ εμέ.

  4. Καλό μας χειμώνα… Δεν θα εκφράσω γνώμη για το αν ο Δουρης ήταν ή όχι ένοχος, αφού δεν έχω κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει τίποτα από τα δυο. Θα παρατηρήσω όμως κι εγώ οτι τα ΜΜΕ, που θεωρητικά υπάρχουν για να προασπίζουν τα δικαιώματα των πολιτών,στην πράξη εξαλείφουν κάθε, θεωρητικά αυτονόητο, κεκτημένο του ανθρώπου – πολίτη για 30 αργύρια κέρδος… Εντύπωση επίσης κάνει το πόσο εύκολα μπορεί να οχλοποιηθεί (συγνώμη για την γλωσσοπλαστική προσπάθεια άλλα δεν έβρισκα άλλη λέξη) η κοινή γνώμη, πόσο εύκολα μπορεί να επηρεαστεί ώστε να καταλήξει στα συμπεράσματα,σωστά ή εσφαλμένα δεν έχει σημασία, που κάποιοι θέλουν. Και πόσο εύκολα και απερίσκεπτα τα δικαστήρια υποκύπτουν στις προσταγές του όχλου… (το ίδιο έγινε και στην υπόθεση Σεχίδη)

  5. Ορθά μιλάει ο Δημήτρης σχετικά με την σαρωτική δύναμη του μέγα δικαστή, των ΜΜΕ και όχι μόνο.
    Σε περιπτώσεις όπου μια εγκληματική πράξη είναι ιδιαίτερα σκανδαλιστική από ηθικής πλευράς, η κοινή γνώμη εγείρεται εναντίον του βασικού υπόπτου.
    Τροφοδοτώντας αυτή τη θέση των πολιτών και τελικά, ικανοποιώντας την, πετυχαίνεις πολύ περισσότερα από υψηλή τηλεθέαση.
    Ο κόσμος που αντιδρά, που διψά για εκδίκηση και απονομή δικαιοσύνης (για άιμα επί της ουσίας), μέσα από αυτή τη διαδικασία και την επιβεβαίωση της θέσης του εκτονώνεται.
    Ξορκίζει τα λοιπά κοινωνικά κακά και βιώνει την ψευδαίσθηση μιας δίκαιης κοινωνίας.
    Πολλαπλά τα οφέλη λοιπόν.

  6. Δημητρη την περιπτωση της Θεοδωρας Σιουφχαρα τη θυμασαι? Προκειται για την ομογενη που το 1999 κατηγορηθηκε οτι κακοποιουσε σεξουαλικα τα δυο παιδια της και τελικα προκαλεσε απο αμελεια το θανατο του γιου της. Μοναδικοι μάρτυρες κατηγοριας μια γειτονισσα με ιστορικο μυθομανιας, ενας ιατροδικαστης που διψουσε για δημοσιοτητα (εβγαζε πορισματα στα καναλια πριν καν γινει ανακριση!) και τα αδηφαγα media. Το πληθος ουρλιαζε για κρεμαλα στο Συνταγμα! Το δικαστηριο απεφανθη οτι ειναι αθωα! Η κοινη γνωμη, ποτε! Σημερα, 10 χρονια μετα, η Σιουφχαρα δεν μπορει να βρει εργασια ουτε σπιτι, ενω οι συγγενεις της της εχουν απαγορευσει εστω και να βλεπει την κορη της.
    Μια ζωη καταστραφηκε απο την ανευθυνη σταση των ΜΜΕ και το προβατοειδες μυαλο του «μεσου θεατη»

  7. Καπετάνισσα πράγματι πολλαπλά τα οφέλη. Οφέλη όμως εικονικά, πλαστά, χωρίς αντίκρισμα. Οφέλη μιας οιονεί πραγµατικότητας των ΜΜΕ όπου άλλοι σκέφτονται και ενεργούν για μας, αφού η παραδοσιακή πραγματική πραγματικότητα θα απαιτούσε να κάνουμε τον κόπο να σκεφτούμε και να πράξουμε εμείς για τον εαυτό μας με όλες τις ευθύνες και τις συνέπειες που θα συνεπάγονταν κάτι τέτοιο…

    Αλεξάνδρα δεν την ήξερα αυτή την ιστορία. Αν τα ΜΜΕ – κοινή γνώμη βγάλουν πόρισμα, άντε μετά εσύ να αποδείξεις οτι δεν είσαι ελέφαντας… Και μετά τα ΜΜΕ και μερικοί ακραίων απόψεων πολιτικοί αντιδρούν στην εφαρμογή του νόμου για μη δημοσίευση των προσωπικών στοιχείων των κατηγορούμενων. Πάντα απορούσα ποίοι είναι αυτοί οι άνθρωποι που μαζεύονται έξω από τα δικαστήρια, σε δίκες στις οποίες δεν έχουν την παραμικρή ανάμιξη, μόνο και μόνο για να βρίσουν και να χτυπήσουν τον κατηγορούμενο κατά την είσοδο του στο κτίριο. Με ποιο σκεπτικό ακριβώς ενεργούν; Αφού αθωώθηκε επίσημα η Σιουφχαρα γιατί δεν της αποδόθηκε η επιμέλεια της κόρης της;

  8. πέρα από την ικανοποίηση του περί δικαίου αισθήματος που επικρατεί σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν θα έπρεπε η προσοχή των αρχών να είναι στραμμένη στο να βρεθεί ο δράστης; γιατί μπορεί να αυτοκτόνησε ο δουρής που ισως ήταν ο δράστης… αλλά μπορεί ο πραγματικός δράστης να κυκλοφορεί ακόμα.
    άρα προφανώς είναι μια υπόθεση που θα άξιζε να ξανανοιχτεί και να ελεχθούν ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ και ΔΙΕΞΟΔΙΚΑ όλα τα στοιχεία της που δεν ελέχθηκαν τότε, τώρα που δεν υπάρχει έντονο το περί δικαίου αίσθημα. άλλωστε είναι γνωστό ότι εν βρασμώ γίνονται πολλά λάθη.

  9. Ενδιαφέρον blog και τρομακτική ιστορία!

    Όσο για τα media και την κοινή γνώμη είναι γνωστό: η κοινή γνώμη δεν έχει γνώμη

  10. μου κανει εντυπωση που δεν εγινε τεστ DNA……και οτι αγνοησαν το γεγονος οτι οι τριχες που βρεθηκαν δεν ηταν του Δουρή…..

    πολυ καλη δουλεια οπως παντα…..

  11. Καλωσορίζω τους καινούργιους φίλους και ξαναβλέπω με χαρά τους παλιούς. Εξαιρετικό το άρθρο αυτό του Διονύση Χιόνη, θέτει τα ερωτήματα που έχουν απασχολήσει όλους όσοι έχουμε εντρυφήσει στην υπόθεση. Ίσως, κάποτε, να έπρεπε να ξανανοίξει, να αξιοποιηθούν τα DNA αυρήματα, να ανοίξουν κλειστά στόματα και να αποδειχθεί, πέραν πάσης αμφιβολίας, η ενοχή του Δουρή. Κι αν όχι, να αποκατασταθεί η μνήμη του. Γιατί άφησε κι άλλα παιδιά πίσω…

  12. θυμάμαι που κάποιος τότε είχε πει :
    «Ο Δουρής βίασε και σκότωσε το παιδί του,
    η τηλεόραση βίασε τα υπόλοιπα.»

    σας παρακολουθώ καιρό,
    συνεχίστε την καλή δουλειά.

  13. μαλλον δεν νομιζω οτι εκανε το εγκλημα ο δουρης καποιοι εκει στην ερμιονη με την ανοχη του δουρη εκαναν οτι εκαναν και μετα τα φορτωσαν σε αυτον κριμα τοτε δεν υπηρχε το τεστ του DNA

  14. είναι εύκολο να ρίχνουμε το ανάθεμα τόσα χρόνια μετά στην αστυνομία η στους δικαστές και να προσπαθούμε να βρούμε ενόχους εκεί που δεν υπάρχουν. χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν έχω την αίσθηση ότι το άρθρο είναι συνειδητά μεροληπτικό και προσπαθεί να οδηγήσει τη σκέψη μας σε συγκεκριμένα συμπεράσματα. και το λέω αυτό διότι ενώ υπάρχουν στο άρθρο κάποια λίγα υπονοούμενα για τις ελλιπείς έρευνες των αρχών, απουσιάζουν εντελώς οι αποδείξεις που εν τέλει καταδίκασαν τον Δουρή. για παράδειγμα εάν θυμάμαι καλά είχε βρεθεί σπέρμα του Δουρή μέσα στο κορμάκι του παιδιού του. δεν λειτουργεί έτσι επιπόλαια η δικαιοσύνη και δεν καταδικάζονται έτσι εύκολα οι άνθρωποι από αυτήν. άλλο θέμα βέβαια ο κανιβαλισμός των ΜΜΕ. εκεί συμφωνώ απόλυτα.

  15. Κυριακο ως λειτουργος της δικαιοσυνης (δικηγορος) σου λεω με πληρη ευθυνη οτι η δικαιοσυνη εχει λειτουργησει αρκετες φορες επιπολαια. Το αν μια απο αυτες ηταν κι η υποθεση Δουρη δεν θα το μαθουμε, ως εκ των πραγματων, ποτε.

  16. Η ιστορία από έναν φυλακόβιο:
    ο Δουρής γυρνόντας σπίτι ακούει φωνές στην αποθήκη του σπιτιού του. Απ έξω κάθονταν η γυναίκα του και η κόρη του. Μπαίνοντας μέσα παρ’ όλες τις προσπάθειες των δυο γυναικών βλέπει γνωστό συγχωριανό του να ασελγεί στο παιδί του. Παίρνει μια αξίνα/τσουγγρανα και στην προσπάθεια του να χτυπήσει τον συγχωριανό, εμποδιζόμενος από την γυναίκα και την κόρη του, χτυπάει το παιδί του (θυμηθείτε τα χτυπήματα από «πιρούνι» που ανέφεραν τα τότε κανάλια). Απο κει ξεκινάει ο γολγοθάς του, λόγω του σοκ αναλαμβάνουν οι υπόλοιποι να κρύψουν το παιδί.
    Οι συγχωριανοί του ανέφεραν ότι η γυναίκα του ερωτροπούσε με τον συγκεκριμένο συγχωριανό και του «παραχωρούσε» την κόρη της για τις σεξουαλικές του επιθυμίες. Στην φυλακή της Τρίπολης τον περίμενε γνωστός κατάδικος, ο οποίος θα «αναλάμβανε την τιμωρία του». Ο Δουρής του ζήτησε σαν χάρη πρώτα να τον ακούσει. Του είπε την παραπάνω ιστορία. Ο κατάδικος του έδωσε χρόνο μέχρι να την επιβεβαιώσει, όπου και έμαθε για την γυναίκα του και την οικογένεια του. Ο Δουρής ήταν αυτός που ζήτησε να αυτοκτονήσει, του έδωσαν το καλώδιο και το χαρτί που ήθελε να γράψει και εδωσε τέλος στην ζωή του.
    Η συνέχεια της ιστορίας αναφέρθηκε απ τον φυλακόβιο αυτόν ότι ηταν να οδηγήσουν την οικογένεια του Δουρή στα ναρκωτικά και την κόρη στην πορνεία.

  17. σιγουρα μια υποθεση για αναψηλαφηση, εστω και μετα θανατο. Πως ειναι δυνατον ενας πατερας, επειτα απο γεννηση-ανατροφη 7 (αριθμος επτα) παιδιων να θεωρειται οτι κανει τετοια πραγματα? Εαν ηταν αθωος, το κριμα στις ψυχες μας μεγαλο.
    οσο για το μελον της υπολοιπης οικογενειας: προστατευεται απο το συνταγμα (χα χα χα).

  18. Εαν υπάρχει αντικειμενικός λόγος αναψηλάφησης της δίκης καλώς να γίνει. Σε μερικές περιπτώσεις όμως οι θεωρίες συνωμοσίας δεν προσφέρουν τίποτε, παρά μόνο δημοσιότητα σ’αυτόν που τις εκφράζει. Η υπόθεση: Άλλος βίασε κι άλλος σκότωσε ένα μικρό παιδί είναι σαν να λέμε πως σε μια τουαλέτα με ακαθαρσίες και χρησιμοποιημένα χαρτιά υγείας, άλλος αφόδευσε μα άλλος σκουπίστηκε.

  19. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά «κουκουλώθηκε» στα γρήγορα μια πολύ σοβαρή υπόθεση. Την αλήθεια την ξέρουν μόνο οι παριστάμενοι. Πιστεύω ότι ο πατέρας ήταν ένοχος, ήταν όμως ο μόνος ένοχος? Εκτός από τους όποιους φυσικούς αυτουργούς, δεν είναι ένοχο και όλο το χωριό που για χρόνια έβλεπε μα δε μιλούσε? όπως και στην υπόθεση του Άλεξ Μεσχισβίλι? είναι τόσα πολλά τα αποκαλυπτικά στοιχεία που έμειναν αδιερεύνητα….. γιατί άραγε?

  20. Τη στιγμή που υπάρχει γενετικό υλικό στο θύμα διαφορετικό από αυτό του θεωρούμενου ως δράστη είναι σαφές ότι βγαίνει εκτεθειμένη η δικαιοσύνη.Κάποιος φίλος λέει ξεκάθαρα και πολύ σωστά για αξιοποίηση του DNA. Και έχω την αίσθηση ότι το πράγμα ξεκαθαρίζει πολύ απλά.Το ότι κάνουν παρέμβαση σε τέτοια ζητήματα κανάλια τηλεοράσεις δημοσιογράφοι που κρίνουν και αξιολογούν μόνο από μαρτυρίες αυτό είναι πρόβλημα των αρχών που πρέπει να φέρουν σε πέρας ένα ασφαλές και αξιόπιστο πόρισμα.Εγώ για παράδειγμα πιστεύω ότι ίσως και να μην είχε 7 παιδιά ο Δουρής.Μπορεί να είναι και λιγότερα.Ηθικοί αυτουργοί μπορεί να ήταν και άλλα μέλη από την οικογένεια. Η αλήθεια είναι μία.ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

  21. Το ερώτημα για μένα είναι γιατί η γυναίκα του επικαλείται σήμερα ότι ο άνδρας της ήταν αθώος; Αν υπήρχε θέμα ψυχικής αστάθειας ή παιδεραστίας φαντάζομαι πως θα ήταν η πρώτη που θα το γνώριζε. Επίσης πολύ παράξενες είναι και οι καταθέσεις τους που διαβάζουμε πιο πάνω. Αυτός κατηγορεί τη γυναίκα του με τον εραστή της. Εκείνη λογικά δε θα έπρεπε να τον υποστηρίζει τώρα. Όσον αφορά για το DNA υπάρχει και η πιθανότητα να κακοποίησε το παιδί του μαζί με άλλους. Πραγματικά πρέπει να ξανανοίξει ο φάκελος…

  22. Εαν ο Δουρης ηταν ενοχος τοτε πολυ καλα να παθει γιατι απο αυτο το αρθρο κραταω πρωτα απ’ολα αυτο.
    Τελικά, ξημερώματα πρωτοχρονιάς ο ίδιος ο πατέρας μαζί με το μεγαλύτερο γιο του βρίσκει το παιδί του νεκρό και εμφανώς κακοποιημένο σωματικά και σεξουαλικά, με το πτώμα να είναι πολύ καλά κρυμμένο σε έναν μαντρότοιχο, πίσω από το σπίτι της οικογένειας. Σίγουρα, σε πρώτη σκέψη μοιάζει περίεργο μέρος για να ψάξει κανείς. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, το παιδί πέθανε από ασφυξία, αφού ο δράστης του έφραξε τις αεροφόρους οδούς, δηλαδή του έκλεισε τη μύτη και το στόμα.
    Και αυτο
    των τριχων που βρεθηκαν στο στόμα και στον πρωκτό του θύματος.
    Το γεγονος παραμενει γεγονος,ενα παιδι 6 ετων (θεε μου)βιαστηκε,κακοποιηθηκε και δολοφονηθηκε και ξαναλεω κατ’εμε εαν ενοχος ηταν ο Δουρης πολυ καλα να παθει,εαν παλι δεν ηταν σιγουρα κατι ηξερε,
    κανενας ανθρωπος οταν ειναι αθωος δεν αυτοκτονει,κανενας.
    Μακαρι να αποδειχθει καποια στιγμη η αθωοτητα του γιατι εχει κι αλλα παιδια που πρεπει να ζησουν.
    Παντως απο τοτε που αυτοκτονησε ο μπαμπακας δε νομιζω η τουλαχιστον δεν ακουσαμε να ξαναβιαστηκε ή να δολοφονηθηκε κανενα απο τα παιδια του.
    Λεω γω τωρα

  23. Κατ’αρχήν συγχαρητήρια για το μπλογκ.Πολύ καλή ιδέα.

    Αυτή είναι μία υπόθεση με την οποία έχω ασχοληθεί εδώ και πολλά χρόνια και βρωμάει πολύ.

    Σύμφωνα με τον πρώην αρχιφύλακα των φυλακών Αραβαντινό που γνώριζε τον Δουρή, ήταν αθώος και δεν σκότωσε το παιδί του.Το έχει δηλώσει δημοσίως.Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο μπορούμε να υιοθετήσουμε 100% αυτήν την άποψη.Παρ’όλα αυτά τόνισε επίσης πως ο Δουρής δεν ήταν άμυρος ευθυνών για όσα συνέβαιναν στην οικογένειά του,γιατί ήταν μία πολύ χαλαρών ηθών οικογένεια.Δεν ξέρω τι ακριβώς μπορεί να σημαίνει αυτό.
    Σε ότι αφορά τη δίκη θυμάμαι πολύ καλά πως ήταν μία παρωδία δίκης, με την απόφαση να έχει βγει από πριν υπό την πίεση των δημοσιογράφων και τους δικαστές να δίνουν μία καλή θεατρική παράσταση μέσα στην αίθουσα.Και φυσικά η υπόθεση δεν εξετάστηκε καθόλου σοβαρά και τα στοιχεία δεν αξιολογήθηκαν.Ειδικά οι τρίχες του δράστη που βρέθηκαν είναι αυτονόητο ότι έπρεπε να εξεταστεί σε ποιόν ανήκουν και η άρνησή τους να το κάνουν δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.
    Εκτός από το παραπάνω σενάριο για την αθωότητα του Δουρή κυκλοφορεί έντονα και ένα άλλο, πως ο Δουρής πουλούσε το παιδί του επ’αμοιβή σε κάποιον ή κάποιους ανώμαλους στο χωριό και κάποιος απ’αυτούς το σκότωσε υπό άγνωστες συνθήκες.Σε αυτή την περίπτωση βέβαια θα ήταν και αυτός το ίδιο κατάπτυστος.Καθόλου απίθανο σενάριο αν αναλογιστούμε ότι πριν από αυτό το περιστατικό είχε βιαστεί και ένα άλλο από τα παιδιά του Δουρή από κάποιον στο χωριό και τότε ο Δουρής πληρώθηκε από τον δράστη σε αντάλλαγμα για να μην τον πάει στα δικαστήρια.Ύποπτη είναι επίσης και η στάση των κατοίκων της Ερμιόνης που κρατούν πεισματικά κλειστά τα στόματά τους,κάτι που με κάνει να πιστεύω πως κάτι βρώμικο συνέβαινε εκεί που προσπαθούν να κουκουλώσουν με τη γνωστή επαρχιώτικη υποκρισία τους.

    Προσωπική μου άποψη είναι πάντως ότι δεν το έκανε ο Δουρής και έχουμε μία περίπτωση κακοδικίας.Και μ’αρέσει που κάποιοι Ελληναράδες ζητούν και θανατικές ποινές για να πάρουν προφανώς πολλούς αθώους στο λαιμό τους…

  24. Ποσο αθωος μπορει να ειναι καποιος οταν δεν ειναι αμοιρος ευθυνων?Αδερφε ειτε το εκανε ειτε οχι το γεγονος ειναι οτι ενα πενταχρονο,ανυπερασπιστο παιδακι περασε βασανηστηρια κι εχασε τη ζωη του.Κατα τη ταπεινη μου γνωμη κανενας δεν ειναι αθωος του αιματος παρα μονο ο Νικολακης.
    Θανατικη ποινη οχι βεβαια,δε μου λεει κατι,αλλιως πρεπει να πληρωνει ο καθε ενοχος με αποδειξεις,ομολογια και στοιχεια.

  25. Διάβασα την ανάρτηση και όλα τα σχόλια. Θα ήθελα να μου απαντήσετε σε κάποια ερωτήματα γιατί διαπιστώνω απο κάποιους μια χαλαρή προσέγγιση του θέματος.

    1) Τι λόγους θα μπορούσαν να είχαν το δικαστήριο και οι αρχές προκειμένου να μην διεξάγουν πλήρη έρευνα; Είχαν κάποιο συμφέρον; Ο πραγματικός δολοφόνος ή και βιαστής τους λάδωνε; Ή μήπως είχαν συγγενικές-φιλικές σχέσεις με τον υποτιθέμενο πραγματικό δράστη;

    2) Εαν ο Δουρής εξέδιδε το παιδί του έναντι αμοιβής, γιατί δεν το ομολόγησε προκειμένου οι ποινές του να είναι σημαντικά μικρότερες; Εαν ήξερε τον δολοφόνο-βιαστή γιατί να μην τον κατονομάσει;

    3) Κάποιος φίλος μίλησε για τη δήλωση του Αραβαντινού. Πόσο αξιόπιστη μπορεί να είναι αυτή η δήλωση αφού θεωρείται κοινό μυστικό οτι εκείνη ειδικά την εποχή, οι δεσμοφύλακες ήταν χειρότεροι απο τους κρατούμενους; Δεν σκέφτεστε καν την πιθανότητα, ο Δουρής ή η οικογένειά του να τον δωροδόκησαν προκειμένου να βγει και να πει αυτά που είπε; Υποθέσεις κάνω δεν κατηγορώ τον Αραβαντινό.

    4) Πως εξηγείτε τη δήλωση Δουρή, οτι υπήρξε σε σύγχηση όταν διέπραξε το έγκλημα και οτι του αρμόζει βασανισμός έως θανάτου; Ένας άνθρωπος που κατηγορείται για κάτι τόσο σοβαρό ενω είναι αθώος, ομολογεί με τέτοιο τρόπο ακόμα και την ψυχοδιανοητική του κατάσταση; Η μετέπειτα αναίρεση της ομολογίας του είναι προφανής σε μένα γιατί α) πιθανόν να σκέφτηκε τα αποτελέσματα και να φοβήθηκε… β) Να υπήρξε παρώτρυνση του δικηγόρου του ως υπερασπιστική στάση.

    5) Ως γνωστόν η σχέση μάνας παιδιού είναι ιδιαίτερα στενή και ιδιαίτερη. Ποιά η στάση της μητέρας του μικρού δολοφονηθέντος και βιασθέντος; Είναι δυνατόν μια μάνα να υπερασπίζεται τον φονιά του παιδιού της έστω και αν αυτός είναι ο άντρας της ή ο εραστής της; Είναι δυνατόν μια μάνα που σκότωσαν το παιδί της με αυτό τον τρόπο, να καλύπτει τον δράστη φοβούμενη κοινωνική κατακραυγή για την ίδια;

    6) Ειδικά στις μικρές κοινωνίες της επαρχίας, όλα λίγο – πολύ γίνονται γνωστά μέσω του κουτσομπολιού. Ειδικά στα χωριά όλο και κάποιος ξέρει ή είδε κάτι, κάποιον να πηγαίνει προς τα κει ή κάποιον άλλον να πηγαίνει προς τα εδώ… Γιατί λοιπόν να αποκρύψει οποιεσδήποτε πληροφορίες; Αν τελικά ο δράστης ήταν άλλος απο τον Δουρή, γιατί να θέλει να τον καλύψει μια κοινωνία; Μήπως επρόκειτο για σημαίνων πρόσωπο του τοπικού βίου; Ή μήπως ίσχυσε η τοπική αλληλεγγύη προκειμένου να βγούμε όλοι «λάδι» αλά Ελληνικά;

    Αγαπητοί φίλοι τα σχόλιά σας είναι αξιόλογα όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να δεχτώ φράσεις ή μαρτυρίες, πέρα απο την επίσημη απόφαση του δικαστηρίου. Εαν πρόκειται για δικαστική πλάνη αυτό μπορεί να αποδειχθεί στο μέλλον…

    Δεν είμαι ούτε δικηγόρος, ούτε ειδικός σε τέτοια θέματα γι αυτό συγχωρήστε μου οποιαδήποτε λάθη λόγω άγνοιας…

    Ευχαριστώ…

  26. I am really impress from the quality of article and quite disappointed from the power of Media in Greece. How is possible the Greek authorities to allow the involvement of TV in cases like this one?
    How is possible a court making decisions without the completion of the investigation process?
    It is very easy to point someone as a guilty when we don’t have the means to support a proper investigation.
    No offence to the article, really good job and information is appreciated.
    Lilian from London

  27. Αν θυμάμαι καλά, λυγάνε ότι τα ξένα σώματα που βρέθηκαν ήταν από τους πελάτες του μπαμπά.
    Πως γίνεται ένας πατέρας να ομολογεί βιασμό και φόνο του παιδιού του ενώ δεν το χει κάνει, πόσο μάλλον όταν έχει και άλλα 6 να προστατεύει.
    Καλά για τη μάνα, δεν έχω λόγια. Μαζί με το πατέρα έπρεπε να την είχαν. Αλήθεια γιατί δε κατηγορήθηκε για παραμέληση τέκνου (δε ξέρω αν το λέω σωστά, καταλαβαίνετε τι εννοώ)
    Το χωριό πού βρίσκεται σε όλο αυτό.
    Καταλήγω πάλι ότι όλοι φταίμε. Για αυτά που βλέπουμε και δε μιλάμε.
    Τελικά μόνο στις φυλακές υπάρχει νόμος. Απίστευτη φράση του κρατουμένου και τις απόψεις των κρατουμένων όσον αφορά τα παιδιά.

  28. Θα συμφωνήσω απόλυτα! Ο νόμος της φυλακής ήταν αυτός που τον δίκασε και του επέβαλε ουσιαστικά τη θανατική ποινή. Γενικότερα υπήρχαν όμως αρκετά θολά σημεία στην υπόθεση.

  29. Γιατι δεν εγιναν test DNA?Οι τριχες που βρεθηκαν ηταν αλλου γιαι το παιδι το εξεδειδε κ σ’αλλους εκτως απ’ο,τι το βιαζε κι ο ιδιος μεχρι που το σκωτωσε!!Το παλιοανωμαλο!!Να καει στη κολαση!

  30. μια διαφορετική (φανταστική) ιστορία…. ένας πατέρας ψάχνει όπως όλο το χωριο τον γιο του. μετά από αγωνιώδεις προσπάθειες στυνομικών και πολιτών, τον βρίσκει ο ίδιος ο πατέρας ΜΑΖΙ με τον μεγαλύτερο γιο του… μέσα στο πένθος και την παραζάλη από το κακό, ο μεγάλος γιος αποκαλύπτει στους γονείς του ότι αυτός έκανε το κακό. οι γονείς, τα χάνουν. φτωχοί βιοπαλαιστές, δεν θέλουν με τίποτα να ένα ακόμα παιδί… ο πατέρας το παίρνει επάνω του. αργότερα προσπαθεί να ρίξει τις ευθύνες στη σύζυγο και τον δήθεν σύντροφο της ώστε να τον περάσουν για παρανοϊκό ή να δυσχεράνει την θέση του για να μην περάσουν υποψίες αλλου. η σύζυγος παρα τον πόνο για τον χαμό του παιδιού της στηρίζει τον κατά την δικαιοσύνη και τον λαό, δολοφόνο και επιμένει ότι είναι αθώος. ο πατέρας περνάει αφόρητα στην φυλακή, οι άλλοi κρατούμενοι τον χτυπούν, τον βιάζουν (γίνονται και αυτά) τον εξευτελίζουν. όντας πλέον ένα άδειο κουφάρι χωρίς αξιοπρέπεια και έχοντας εκτελέσει την αποστολή του παίρνει την απόφαση να δώσει τέλος στην ζωή του….

  31. Αχ τι φοβερό. Να καταδικάζεται ένας αθώος που απλώς ήταν αιμομίχτης και βίαζε τα παιδιά του αλλά δε σκότωσε το Νίκο, που απλώς εξέδιδε τα παιδιά του κι έπειτα εκβίαζε τους πελάτες ζητώντας κι άλλα λεφτά για να μην τους καταγγείλει, που από την απλή σωματεμπορία των νηπίων είχε αγοράσει μερσεντέ, που απλώς επέτρεπε σπάνια στα παιδιά του να πάνε σχολείο γιατί τα έστελνε σε πελάτες ή άλλες δουλειές, που απλώς τα σάπιζε στο ξύλο κι ήταν απλώς βάναυσος κτηνάνθρωπος, που απλώς έπαιξε τέτοιο θέατρο στην κηδεία για να γλυτώσει το τομάρι του και το τομάρι της απλώς συνεργού συμβίας……
    Τί αμαρτία. Παρότι ομολόγησε απ’ την πρώτη στιγμή δεν έπρεπε να γίνει δεκτή η ομολογία του, έπρεπε να το ψάξουν, να βρουν τρόπο να τον αθωώσουν. Τί έκανε πια; Ένα απλό ανοσιούργημα! Και ο μεγαλοσχήμων συνήγορός του είχε προτείνει στο δικαστήριο να δικαστεί ο πελάτης του για πλημμέλημα! Γιατί δεν τον άκουσαν; Γιατί καταδίκασαν έναν αθώο; Για ν’ αναγκάζονται μετά επί χρόνια και χρόνια όλοι οι υπερευαίσθητοι πολίτες να διϋλίζουν τον κώνωπα και να καταπίνουν την κάμηλο;;;;
    Τί να κάνουν κι οι καύμένοι οι σκεπτόμενοι πολίτες που δεν είναι όχλος και ΜΜΕ; Με τί ν’ ασχοληθούν; Μήπως με την ανυπαρξία παιδικής προστασίας σ΄ ένα κράτος χαμαιτυπείο; Σώπα καλέ, σιγά το θέμα. Μήπως με το γιατί δεν οργανώθηκε ποτέ διαδήλωση για την έλλειψη κρατικής μέριμνας όπως στο Βέλγιο; Όχι βέβαια, αυτοί οι φασίστες εκεί σπρώχνουν με τη στάση τους αθώους παιδεραστές ν’ αυτοκτονούν. Μήπως με το γιατί το φριχτό τέλος κι η διά βασανισμού θανάτωση ενός νηπίου δεν έγινε αφορμή για να ξεκινήσει μια μεγάλη εκστρατεία αφυπνισμού πολιτείας και πολτών; Μπα, θα ήταν προσβλητικό για άλλους τέτοιους αθώους γονείς σαν τον αθώο Δουρή..
    Ή μήπως ν’ ασχοληθούν οι λεπταίσθητοι με το ίδιο το παιδάκι;;; Που πήγε άκλαυτο αφού γονείς δεν είχε να το κλάψουν και οι σκεπτόμενοι της κοινωνίας κλαίνε για το δήμιό του;
    Όχι, όχι, τίποτ’απ’ αυτά δεν αξίζει για ν’ ασχολειται κανείς. Το μόνο που πρέπει να μας απασχολεί είναι η τηλεόραση Επειδή έχει αποτρεπτική δύναμη και μπορεί ν’ αποτρέψει κάναν αιμομίχτη να κάνει το κέφι του καταπατώντας έτσι τα δικαιώματά του!
    Κι επίσης βέβαια να μας απασχολεί σχολαστικά, αλλά σχολαστικά όμως, αυτή η πρωτοφανής κακοδικία. Μα τέτοιος οικογενειάρχης και να τον στερηθούν άδικα τα υπόλοιπα παιδιά του; Αίσχος κύριε Πρόεδρε!

  32. Simfwnw APOLITA me popaia. Kukla m apla ZWGRAFISES! Pes t gt tosh wra diavazw k 9elw n tsiri3w! Pali kala p dn zhth9hke h agiopioish t kalu autu oikogeniarxh. Asxeta p o an9rwpos dikeoute epidoma, gt ws gnwstwn h pedofilia twra perni k epidoma anaphrias.:@

  33. πάντως στο χωριό όλοι υποψιάζονταν πως είχε η κατάσταση με τα παιδιά αυτά και μάλιστα εικάζεται ότι ο βιαστής του παιδιού δεν είναι απαραίτητα και συγγενής του. Από ότι φαίνεται η ομολογία του πατέρα έρχεται να καλύψει κάποιο άλλο πρόσωπο και ίσως να κατευνάσει εν μέρη την ταραγμένη του συνείδηση που επέτρεψε να βασανιστεί κατά τέτοιο τρόπο το παιδί του

  34. epeidh prosfata hmoun ekei….epeidh etyxe na kanw filous apo kei…epeidh rwthsa ….oloi ma oloi eipan oti o malakas o pateras htan o drasths…..to tomari…ton axrhsto….ton axarakthristro…giati de vriskw kati etsi vary pou na ton perigrafei…..ftou….to paliomalaka…ai sixtir sygxysthka pali!

  35. Μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση που, ενώ έκλαιγε και οδυρόταν στην κηδεία του παιδιού του, είχε ρίξει ένα κλεφτό βλέμμα προς τις κάμερες. Μου είχε φανεί πολύ αφύσικο και ύποπτο.

  36. αγαπητέ-η mpatsono, πιθανότατα οι φίλοι που έκανες στο συγκεκριμένο χωριό, να σου είπαν ότι ο πατέρας το έκανε, για το λόγο ότι ο εραστής που αναφέρεται στο άρθρο εικάζεται ότι ήταν επειφανής χωριανός. Υπάρχει περίπτωση σε μια μικρή κοινωνία που ο Δουρής ήταν ο παρίας να φανεί ποτέ ο πραγματικός ένοχος; Η τακτικοί «όλοι ξέρουν κανένας δε μιλάει» είναι καθημερινότητα για τις μικρές κοινωνίες. Σου τα λέω αυτά γιατί εγώ δεν έχω φίλους εκεί σαν και σένα, απλώς τυχαίνει να ζω στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας…Πάντα οφείλουμε να εξετάζουμε όλα τα στοιχεία και να κρίνουμε, γιατί είμαστε όντα προικισμένα με νοημοσύνη και κρίση

  37. το εκανε δεν το εκανε για μενα ηταν ενα τερας που εξεδιδε τα παιδια του , τα κακοποιουσε με τον ξυλοδαρμο σωματικα και ψυχικα , τα οντα αυτα γιατι περι οντα προκειται ειναι η ενσαρκωση του εξω απ’εδω στη γη!

  38. Σχετικά με αυτό που αναφέρει ο φίλος mpatsono 18/08/2010 στις 13:53, ότι κανείς αθώος δεν αυτοκτονεί, διαφωνώ. Εάν ένας αθώος κατηγορηθεί άδικα (και ΔΕΝ αναφέρομαι στον Δουρή), καταδικαστεί, υποστεί τον κανιβαλισμό των ΜΜΕ, την κατακραυγή της κοινωνίας, βιάζεται και κακοποιείται καθημερινά από τους συγκρατούμενους του, πίστεψέ με, η αυτοκτονία είναι το πρώτο πράγμα που θα του έρθει στο μυαλό. Σχετικά με αυτό που γράφεις ότι δεν αναφέρθηκαν άλλοι βιασμοί παιδιών μετά την φυλάκιση του Δουρή, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έγιναν, αλλά ακόμα κι έτσι να είναι όπως το λες, μετά από την δημοσιότητα που πήρε το θέμα η επίδοξοι βιαστές προφανώς θα προσανατολίζονταν σε άλλες περιοχές για να μην δώσουν επιπλέον στόχο.

    Όπως και να έχει, η περίπτωση αυτή είναι μία από τις περιπτώσεις που έχουν μείνει στην μνήμη αρκετών από εμάς που την παρακολουθήσαμε τότε. Αν αυτό οφείλεται στο ειδεχθές της πράξης, στην εμμονή των ΜΜΕ ή απλά σε μία χρονική περίοδο (δεκαετία 90) όπου η Ελλάδα αρχίζει να βλέπει κατάματα και χωρίς στρουθοκαμηλισμό μία θλιβερή κοινωνική πραγματικότητα, ειλικρινά δεν μπορώ να απαντήσω.

  39. Ειλικρινά μου κάνει εντύπωση που μετά από τόσα χρόνια υπάρχουν σχόλια για το συγκεκριμένο περιστατικό. Μεγαλύτερη εντύπωση μου κάνουν όμως οι εικασίες που έχουν αναρτηθεί από κάποιους αναγνώστες και έχουν υιοθετηθεί από κάποιους άλλους.
    Το μόνο που έχω να πω εγώ είναι πως δυστυχώς στην Ελλάδα μας, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις γρήγορων αποφάσεων των δικαστηρίων υπό το βάρος των ΜΜΕ.
    Ότι άλλο έχει γραφτεί, αναφερθεί κ.ο.κ είναι απλά υποθέσεις-εικασίες.
    Την αλήθεια δυστυχώς δεν θα τη μάθουμε ποτέ.

  40. Εμενα μου ετυχε κατι παρομοιο με τον πατερα μου με ασελγεια και σεξουαλικη κακοποιηση με χτυπηματα στο κεφαλι και οσο και να τον τρεξαμε τον πατερα δεν ομολογησε και εγω ειμαι κοπελα και σε οσους το ειπα κατηγορουν την γυναικα αυτος ειναι γουρουνι αλλα δεν πεθανα και την γλυτωσε και τωρα ειμαι αναγκασμενη να τν γηροκομω κι απο πανω.

  41. @ Kwstis
    Κατ’ αρχήν διάβασε το σχόλιο της aikaterini. Ορίστε, είναι κι αυτή μια περίπτωση όπου «την αλήθεια δεν θα τη μάθουμε ποτέ». Τέτοιες πασπαρτού ατάκες όμως είναι ή εκ του πονηρού ή από αφασικά άτομα που δε δίνουν δεκάρα ούτε για τη χειρότερη τερατωδία και το μόνο που τους νοιάζει είναι η πάρτη τους. Εξ ου και η κατάπληξή σου που έπειτα από τόσα χρόνια υπάρχουν σχόλια γι αυτή την υπόθεση και ο κόσμος ασχολείται. Συγχαρητήρια έπρεπε να μας δώσεις και να χαίρεσαι. Είναι δείγμα ότι κάτι έχει απομείνει και δεν κατάφεραν οι πολιτικώς ορθοί ψυχανώμαλοι καλοθελητές να μας γουρονοποιήσουν όλους όπως θα ήθελαν.
    Τί σημασία έχει πόσα χρόνια πέρασαν; ΠΑΛΙΩΝΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥ ΠΛΑΣΜΑΤΟΣ; ΠΑΥΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝΗΜΠΟΡΟΥ Ν’ ΑΜΥΝΘΕΙ ΠΑΙΔΙΟΥ, ΓΕΡΟΥ, ΓΥΝΑΙΚΑΣ, ΑΡΡΩΣΤΟΥ, ΜΟΝΑΧΙΚΟΥ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΖΩΟΥ;
    Πού το είδες γραμμένο, ποιό αξιακό σύστημα το γράφει ότι ακόμα κι αν «αδικήθηκε» ένα άτομο σαν τον Δουρή, ακόμα κι αν δεν βίασε το παιδάκι με σκοπό το θάνατό του αλλά με σκοπό να εκμεταλλευτεί οικονομικά την πράξη του καταγγέλλοντας συγχωριανό του όπως είπε ο διάσημος «ανθρωπιστής» συνήγορός του στη δίκη, ή ακόμα κι αν κάλυψε τον γκόμενο της ελεεινής συζύγου και συνεργού του, ποιός σου είπε λοιπόν ότι αυτή η «αδικία» είναι κάτι βαρύτερο από το γεγονός ότι μια Πολιτεία αφήνει τα παιδιά στο έλεος και στα νύχια τέτοιων σαδιστικών ανθρωπόμορφων; Γιατί εσύ ασχολείσαι με την «αδικία» και την «αλήθεια που δε θα μάθουμε ποτέ» και όχι με το βασανισμό έως θανάτου ενός δύσμοιρου μικρού παιδιού;
    Μόνο λοβοτομημένοι απ’ την προπαγάνδα «ανθρωπιστικών» κύκλων όπως ο κύριος συνήγορος σκέφτονται έτσι.
    Αυτοί οι κύκλοι μας έφεραν εδώ που είμαστε. Μέσα από τα μήντια και τις φυλλάδες των νταβαντζήδων διαμόρφωσαν συνειδήσεις και διέπλασαν ανθρώπους με αντεστραμμένα αντανακλαστικά. Υπάρχει νήμα που συνδέει την «ανθρωπιά» για τους δημίους νηπίων και βρεφών (αιμομίχτες, βιαστές, παιδοκτόνους, γονείς-αφέντες, βάναυσους, εκμεταλλευτές, τράφικερς, παιδέμπορους, εμπόρους οργάνων, κλπ) ή για τους οποιουσδήποτε άνανδρους σαδιστές, με την ανυπαρξία συλλογικής συνείδησης, την αδιαφορία για το κοινό καλό και την ανοχή λαμόγιων κια προδοτών. Το νήμα αυτό λέγεται εξαχρείωση. Και προέκυψε από την εξαχρειωτική προπαγάνδα κάποιων παρανοϊκών και πουλημένων.

  42. Εγώ πάλι πιστεύω πως μάλλον δεν ήταν ένοχος, και κάποιον κάλυπτε… Θα πρεπε μετά το τεστ dna να ανοίξει ξανά η υπόθεση και να ελεγχθούν όλα τα άτομα που πιθανών να ήθελε να καλύψει. Μεγαλύτεροι γιοι, αδέλφια φίλοι, κτλ. Η υπόθεση κάπου μπάζει. Αυτό είναι το σίγουρο. Και πιστεύω πως ο δράστης δυστυχώς είναι ελεύθερος.. Βέβαια καλώς την πλήρωσε και ο Δουρης, εφόσον κάλυψε. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τα τόσο ενδιαφέροντα άρθρα σας. Η δουλειά σας είναι άψογη. Καλή σας νύχτα.

  43. Η γυναίκα του χρόνια μετά γιατί κάνει λόγο σε εφημερίδα για δύο ενόχους και μάλιστα της εκκλησία; Ενδέχεται σε αυτούς να εξέδιδε το παιδί του;

  44. Πω-πω, φρικτή υπόθεση. Δολοφονήθηκε ένα μικρό παιδάκι και υπάρχει περίπτωση κακοδικίας, αν και απ’ όλες τις θεωρίες που διάβασα ο Δουρής τουλάχιστο ένα μερίδιο ευθύνης το έχει. Δύο άσχημα πράγματα σε συσκευασία ενός, δηλαδή. Εγώ, λοιπόν δεν θα συνταχθώ ούτε με αυτούς που εξετάζουν την περίπτωση κακοδικίας μόνο και σχολιάζουν τη δύναμη των ΜΜΕ, ούτε με αυτούς που θεωρούν δεδομένο ότι ο Δουρής ήταν ο ένοχος και κατηγορούν τους άλλους ότι ξεχνάνε ότι το θύμα ήταν παιδάκι, αλλά στο ενδιάμεσο.

Σχολιάστε